Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HAZIRLAYANLAR SERKAN ÖZTÜRK 9968055 KADİR HASKIRIŞ 20000448.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HAZIRLAYANLAR SERKAN ÖZTÜRK 9968055 KADİR HASKIRIŞ 20000448."— Sunum transkripti:

1 HAZIRLAYANLAR SERKAN ÖZTÜRK KADİR HASKIRIŞ

2 ÇEVREMİZDEKİ CANLILAR

3 1.BİTKİLERDE BÜYÜME ÜNİTEMİZİN KONULARI 1.HAYVANLAR CANLIDIR
A. HAYVANLAR 1.HAYVANLAR CANLIDIR 2. HAYVANLARIN ÇEŞİTLİLİĞİ 3.HAYVALARIN ÖZELLİKLERİ B. BİTKİLER 1.BİTKİLERDE BÜYÜME 2.BİTKİLERİN YETİŞTİĞİ ÇEVRE C. HAYVAN VE BİTKİLERİN İNSAN HAYATINDAKİ YERİ

4 A. HAYVANLAR 1.Hayvanlar Canlıdır
Çevremizde çeşitli varlıklar vardır.Bunların bir kısmı canlıdır.Hayvanlar çevremizdeki canlı varlıklardandır.

5 2. Hayvanların Çeşitliliği
Çevremizdeki kedi,köpek,koyun,inek,at gibi hayvanlar memeli hayvanlardır. Bazı hayvanlarda uçabilir.bunlar leylek,karga,serçe gibi kuşlardır.

6 3.Hayvanların Özellikleri
Ben güvercinim 3.Hayvanların Özellikleri Balıklar akarsu,göl ve denizlerde yaşar. Kurbağalar yaşamlarını suda ve karada sürdürür. Yılan, kertenkele, kaplumbağa gibi sürüngenler genellikle sıcak yerlerde yaşar. Leylek, karga, güvercin gibi kuşlar karada barınır ve çoğalırlar. Ben kurbağayım Ben kaplumbağayım

7 Atmaca, kartal gibi yırtıcı kuşlar et yiyerek beslenir.
Ben et yerim. Doğurarak çoğalan hayvanlar memelidir. Bazıları karada bazıları suda yaşamlarını sürdürürler. Kedi, köpek, koyun, inek,at gibi hayvanlar karada yaşarlar. Biz karada yaşarız.

8 Vişne B. BİTKİLER Çevremizde canlı ve cansız çeşitli varlıklar vardır. Bitkiler çevremizdeki canlı varlıklardandır. Limon Elma Ben mısırım Muz

9 1.Bitkilerde Büyüme Bitki tohumlarını ıslak pamuk arasında yada toprakta çimlendire biliriz. Çimlenme için su, ısı ve hava gereklidir.

10 2. Bitkilerin Yetiştiği Çevre
Bitkiler değişik ortamlarda yetişir. Buğday, arpa, yulaf, mısır gibi bitkiler tarlalarda yetiştirilir. Çam, köknar, ladin gibi ağaçlar ormanlarda yetişen bitkilerdir.

11 C. HAYVAN VE BİTKİLERİN İNSAN HAYATINDAKİ YERİ
Hayvan Ve Bitkilerin Yaraları İnsan hayatında hayvanların ve bitkilerin önemli bir yeri vardır. Besinlerimizin büyük bir bölümünün kaynağı hayvan ve bitkilerdir.

12 Hayvan ve Bitkilerin Önemi
Doğa bir bütündür.Doğadaki tüm canlılar birbirine muhtaçtır.İnsanlar, doğadaki bitki ve hayvanların korunmasına öncelik vermelidirler. Kaplan Kelebek Köpek Ben karıncayım

13 Hayvan ve Bitkilerden Gelebilecek Zaralar
Yakın çevremizde bulunan bazı hayvanlar bize zarar verebilir. Sivrisinek sıtma, tahtakurusu ve fareler veba hastalığı mikrobunu taşırlar. Çevremizdeki bazı bitkiler zararlıdır.Bir kısım mantarlar zehirlidir. Isırgan otlarına dokunulduğunda vücudumuzu kaşındırır ve kızartır. Ben kemiririm... Ben kaşındırırım

14 DEĞERLENDİRME 1.Aşağıdakilerden hangisi karada yaşayan hayvanlardan değildir? A) A) İnek B) Kaplumbağa C) Balık D) Kedi B) C) D) 2.Aşağıdakilerden hangisi suda yaşayan hayvanlardan değildir? A) Balık B) Yunus C) Balina D) At C) A) B) D) 3. Aşağıdakilerden hangisi uçan kara hayvanlarındadır? A) Leylek B)Yılan C) Kertenkele D) Köpek D) B) C) A)

15 4. Aşağıdakilerden hangisi et yiyerek beslenenlerden değildir?
A) Kartal B) Atmaca C) Aslan D) İnek C) D) A) B) 5. Aşağıdakilerden hangisi sürünerek hareket eden hayvanlardandır? A) A) Yılan B) Kuş C) Kedi D) Aslan D) B) C) 6. Aşağıdakilerden hangisi tarlalarda yetişen bitkilerden değildir? A) Buğday B) Arpa C) Mısır D) Çam C) D) B) A)

16 7. Aşağıdakilerden hangisi ormanlarda yetişen bitkilerdendir?
A) Havuç B) Elma C) Zambak D) Çam A) B) C) D) 8.Aşağıdaki bitkilerden hangisi zararlıdır? A) Marul B) Ispanak C) Isırgan otu D) Maydanoz B) D) A) C)

17 CEVAPLAR 8)ISIRGAN OTU 1)BALIK 2)AT 3)LEYLEK 4)İNEK 5)YILAN 6)ÇAM 7)ÇAM

18 AFERİN !

19 İYİ DÜŞÜN


"HAZIRLAYANLAR SERKAN ÖZTÜRK 9968055 KADİR HASKIRIŞ 20000448." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları