Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

hazırlayanlar Ece ÇINAR 5-L 1572 Nisa Nur GÜNEŞ 5-L 1716

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "hazırlayanlar Ece ÇINAR 5-L 1572 Nisa Nur GÜNEŞ 5-L 1716"— Sunum transkripti:

1 hazırlayanlar Ece ÇINAR 5-L 1572 Nisa Nur GÜNEŞ 5-L 1716
5.ünite hazırlayanlar Ece ÇINAR 5-L 1572 Nisa Nur GÜNEŞ 5-L

2 KONULAR EYLENEREK ÖGRENELİM ÇEVRE SORUNLARINI ÇÖZELİM
CANLILARI TANIYALIM CANLILARI SINIFLANDIRALIM İNSAN VE ÇEVRE İLİŞKİSİ ÇEVRE SORUNLARINI ÖGRENELİM ÇEVRE SORUNLARINI ÇÖZELİM ÇEVRECİ GRUP KURUYUYORUZ EYLENEREK ÖGRENELİM KENDİMİ DEGERLENDİRİ YORUM

3 CANLILARI SINIFLANDIRALIM
* Doğada canlı çeşitliliğinin Fazla oluşu, canlıların tanımlanmasını zorlaştırmaktadır . Bu nedenle insanlar bütün canlıları sınıflandırıyorlardır.

4 CANLILARI SINIFLANDIRALIM
Canlılar Hayvanlar, bitkiler,mantarlar ve mikroskobik canlılar olmak üzere 4 gruba ayrılır.Canlıları daha kolay Tanıya bilmek için sınıflandırma işlemi yapılır.böylece beslenme ve çoğalma, vücut şekilleri Bakımından ayırmış olur.

5 BİTKİLER Doğadaki olaylardan Bitkiler solar veya
açar. Havanın yağmurlu Olduğu, günlerde ekinler, Çiçekler, tohumlar çimlenir

6 BİTKİLER *Doğada bir çok çiçek çeşidi
Vardır.doğadaki hava olaylarına yıpranırlar veya çimlenir.bu olaylar sayesinde birçok olay Gerçekleşir.

7 hayvanlar Hayvanlar insanlar gibi
Doğadaki bitkiler ve hayvanları yiyerek beslenir . Bazı hayvanlar çiçeklerin Polenlerini karıştırarak Çiçekleri yeşertir.

8 OMURGALI HAYVANLAR Omurgalı hayvanlar hayvan , vücutta destek Olan omurgaya sahipse omurgalı hayvanlar gurubunda incelenir .kuşlar ,balıklar ,yılanlar , kediler köpekler kurbağalar Omurgalı hayvanlardır

9 OMURGARSIZ HAYVANLAR Kelebek, arı solucan gibi
Hayvanların vücutlarında Destek yapısı olan omurga bulunmaz. Bu canlılar omurgasız hayvanlar gurubunda yer alır. Omurgasız hayvanların vücudunda kemik ya da kıkırdak bulunmaz,vücutları yumuşaktır.

10 MANTAR KONULAR Mantar bir bitkiye benzer
Ama bitki değildir. Bazı türleri zararlı ve zehirlidir .ormanlarda Yeşil alanlara bulunur. Atarların pek çok türü vardır .Dünyada tamı tamına 1,5 milyon mantar türü vardır.

11 MANTAR Mantarların yaprakları ve çiçekleri yoktur. Bu nedenle kendi besinlerini kendileri üretemezler.mantarlar ,nemli,ılık,az ışık alan yerlerde yetişir . Şapkalı küf ve maya mantarı olmak üzere çeşitle it vardır.

12 MİKROSKOBİK CANLILAR *mikroskobik canlılar gözle görülmez ve bu nedenle mikroskopla incelenir.havada,suda,toprakta ve insan vücudunda yaşayabilirler.mikroskobik canlıların bazıları zararlı bazıları yararlıdır.

13 MİKROSKOBİK CANLILAR Vücudumuza girdiğinde hastalık yapan mikroskobik canlılar zararlı olanlarıdır.Tifo,kolera,verem gibi hastalıkların nedenidir.Yediğimiz yoğurt,peynir gibi besinler ise yararlı mikroskobik canlılar sayesinde meydana gelir.Yine üzümden sirke yapılmasını da bu canlılar sağlar.

14 Çevre sorunlarını öğrenelim
İnsanlar çevreye zarar Veriyor çöpler atıyorlar İsraf yapıp ağaç kesip Kağıda dönüştürüp boşa Kullanılıyorlar sonra yine ağaç Kesiyorlar .

15 Çevre sorunlarını öğrenelim
Hava kirliliği,su kirliliği,toprak kirliliği,orman tahribi,çığ ve nükleer kirlilik çevre sorunlarına örnektir.

16 Çevre sorunlarını çözelim
*Çevre sorunlarını çözmek İçin insanlar tutumlu olmalıdır Daha az elektrik ,su az harcanmalıdır. ağaç dikmemiz lazım .Çöpleri Geri dönüşüm kutularına atılmalıdır.

17 Çevre sorunlarını çözelim
1- Ormanlarda izinsiz ağaç kesmemeliyiz ve ateş yakmamalıyız. 2-Çöpleri rastgele her yere atmamalıyız. 3-Çevre sorunlarını öğrenmek için insanları bilinçlendirmeliyiz. 4-Kaliteli yakıtlar kullanmalıyız. 5-Fabrikalardan çıkan zararlı atıkları çevreye bırakmamalıyız.

18 Çevreci grup kuruyoruz
Amacımız çevre bilincini herkese aşılamak.Bunun için boş bir araziyi ağaçlandırmak için bir proje hazırlıyoruz . Bu amaç için çalışmak isteyen arkadaşlarımı grubumuzda görmek istiyorum . İlgilenen arkadaşlarımı bekliyorum.

19 Çevreci grup kuruyoruz
Fabrikalardan çıkan zararlı atıkların çevreye zarar vermesini engellemek adına bir çevreci grup kurmak istiyorum.Bu yönde ilerlemek için fabrikalarda ne gibi önlemler alınmalıdır bir çalışma yapmak istiyorum.Bütün arkadaşlarımı bu gruba destek olması için bekliyorum.

20 KONUYLA İLGİLİ RESİMLER

21 KONUYLA İLGİLİ RESİMLER

22 BİZİ İZLEDİNİZ İÇİN TEŞEKÜRLER

23 MUTLU SON


"hazırlayanlar Ece ÇINAR 5-L 1572 Nisa Nur GÜNEŞ 5-L 1716" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları