Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Ders: İnsan Bilgisayar Etkileşimi Ders Sorumlusu: Doç. Dr. Hakan TÜZÜN

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Ders: İnsan Bilgisayar Etkileşimi Ders Sorumlusu: Doç. Dr. Hakan TÜZÜN"— Sunum transkripti:

1 T.C. Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü
Ders: İnsan Bilgisayar Etkileşimi Ders Sorumlusu: Doç. Dr. Hakan TÜZÜN Arş. Gör. Sinan KESKİN Hazırlayanlar: Ferhat KONCA, H. Fethi KESİCİ, Fatma SAVAŞ, Yasemin KAHRAMAN, Fatma BAYDAR, Duygu DÖMEN, Merve KARACA Bahar Dönemi, Ankara, 2014

2 Google Glass

3 İçindekiler Google Glass Giriş Google Glass nedir?
Google Glass’ın Teknik Özellikleri Google Glass Nasıl Kullanılır? Google Glass’ın İşlevleri Google Glass’ın Kullanımı Google Glass’ın kurulumu Eğitimde Google Glass Google Glass’ın Tehlikeleri! Google Glass’ın Kullanıcıya Sunulması Kaynakça

4 Google Glass Ona sizin gözlük şeklindeki kişisel asistanınız da diyebiliriz. Siz söyleyin o dilediğiniz yapsın.

5 Google Glass İşlevsellik olarak iPhone’daki Siri’ye benzetebiliriz.
Portatif olması ve elleri kullanmaya gerek bırakmaması en albenili özellikleri arasında. Gözlüğün sağ yanında ses ve görüntü alıcılarının yanı sıra veri işleyicilerde yer alıyor. Bu bölümde yapılan parmak hareketleri de işlem menüleri arasında geçiş yapmayı sağlıyor.

6 Google Glass Nedir? Google Glass, Google’ın piyasaya sunduğu bir mobil bilgisayar ve iletişim cihazı. Google Glass gözlük gibi takılan bir tür bilgisayar. Google Glass bir 3. göz gibi kullanıcıların kullanımına sunulmakta.

7 Google Glass’ın Teknik Özellikleri
TI OMAP 4430 işlemci, 1GB RAM ve 16GB depolama alanı var. İçeriği Google+ hesabınızla senkronize edilebilmekte. Cihazın üzerinde bir de microUSB portu var. Bu port cihazı şarj etmenize de yarıyor. Google Glass, b/g Wi-Fi veya Bluetooth ile bağlantı kuruyor.

8 Google Glass’ın Teknik Özellikleri
Android işletim sistemi 16 GB'lık hafıza 1 GB RAM 1.2 GHz çift çekirdekli ARM Cortex-A9 veya OMAP 4430 işlemciler 5 MP 720p görüntü kalitesinde kamera WiFi , GPS, Bluetooth Uzun pil ömrü Sosyal medya paylaşım kolaylığı

9 Google Glass Nasıl Kullanılır?
"Okay Glass " anahtar kelimesi. Anahtar kelimenin ardından ‘arama yap’, ‘mesaj gönder’, ‘adres tarifi al’, ‘fotoğraf çek’ gibi komutlar vererek dilediğiniz işlemi yapmasını sağlıyorsunuz. Google glass’ın tanıtım videosundaki kullanımı;

10 Google Glass’ın İşlevleri
Daha önce gördüğü yüzü tanıma özelliği var. Google Glass Android işletim sistemini kullanıyor. Cihaz ile bir akıllı telefonla ya da tablet bilgisayarla yapabildiğiniz birçok şeyi yapabiliyorsunuz. Yani arama yapabiliyor, e-postalarınızı okuyabiliyor ya da mesaj yazabiliyorsunuz. Ancak epostalarınızı yanıtlamak şu an için mümkün değil. Geliştirme aşamasında olan cihaz tam bir internette gezinme deneyimi sunmasa da dilerseniz Google’da arama yapabiliyorsunuz. Ancak arama sonucundan farklı bir bağlantıyı görüntüleyemiyorsunuz. Glass’ın ekranın hemen yanında bir kamera var. Bununla video ya da fotoğraflar çekmeniz mümkün.

11 Google Glass’ın Kullanımı
Google Glass bir gözlük gibi kullanılıyor. Ekran sağ göz üzerinde bulunuyor. Görüntü buradaki cam kısımda oluşuyor ve dışarıdan bakıldığında görünmüyor. Ekran küçük ama göze çok yakın olduğu için görüntü yeterli büyüklükte oluyor. Deneme amaçlı Glass’ların pil ömrü pek uzun değil. Aktif bir kullanım ile pil 5 saatten az gidiyor.

12 Google Glass’ın Kurulumu
Kurulumunu web tabanlı bir kılavuz sayesinde yapılır. Bizden bir Router seçmemizi ve bir şifre girmemizi ister. Daha sonra ekrana QR kodu gelir kurulum tamamlanmış olur. Saniyeler içinde bağlantı sağlanır.

13 Eğitimde Google Glass Öğrencilere ders amaçlı video, resim çekme gibi imkânları sağlamaktadır. Öğretmenler ses kayıtları yaparak bunları derste kullanabilmektedirler. Uzaktan Eğitim sisteminde kullanılarak bağlantılar kurulabilir. Öğrencilere ve öğretmenlere sınav tarihleri, ödevler gibi konularda hatırlatmalar sağlar.

14 Google Glass’ın Tehlikeleri!
Özel hayatın gizliliği: Google Glass sosyal paylaşım video çekebilme, resim çekebilme özellikleri ile dikkat çekmektedir bu da bir takım sorunları beraberinde getirmektedir. Çevremizdeki insanların kayıt altında olduklarını düşünmeleri buna bir örnek olarak verilebilir.

15 Google Glass’ın Tehlikeleri!
Emniyet sorunları: Google glass takarak araba kullandığımızda herhangi bir değişim olduğunda bu değişimi takip etmeye çalışırken kaza durumları ortaya çıkabilir.

16 Google Glass’ın Tehlikeleri!
Psikolojik ve Zihinsel Sorunlar: Zihinsel boyutunu düşündüğümüzde insanlar hatırlamadıkları şeyleri hemen Google’ dan araştırarak bulmaya çalışmaları ve düşünme kabiliyetlerinin azalması. Bireylerin anti sosyal olmalarına neden olduğu için bireyleri toplumdan uzaklaştırmaktadır. Bireylerin şizofren olmalarına sebep olmaktadır.

17 Google Glass’ın Tehlikeleri!
Sağlık Problemleri: Çevreye yaymış olduğu radyasyondan dolayı bireylerin kanser gibi hastalıklara yakalanmalarına neden olmaktadır. Çok uzun süreli kullanıldığı göze zarar vermektedir.

18 Google Glass’ın Tehlikeleri!
Google glass’ın tehlikeleriyle ilgili video;

19 Google Glass’ın Kullanıcıya Sunulması
Google CEO’su Surgey Brin Google Glass’ın 2014 yılının ilk aylarında çıkması planlanıyor. Ama herkes Google Glass’a sahip olamayacak. Google Glass’a sahip olmak için; 18 yaşından büyük olmak Twitter ya da Google+ hesabına sahip olmak Twitter ya da Google+ hesapların birisinde #ifihadglass hastalığı ile Google Glass’ım olsaydı ne yapardım? Sorusuna cevap vermek ve ayrıca soruyu cevaplarken 5 adet fotoğraf veya video ekleyebilrsiniz.

20 Google Glass’ın Kullanıcıya Sunulması
Google Glass kademeli olarak satışa çıkacak. Satışa ilk özel olarak satış daveti yapılan kişilerden başlayacak. Daha sonra Google Glass kullanıcıları istediği 3 kişiye satış daveti yapabilecek ve bu satış davetine sahip olan kişilerde dolar karşılığında gözlüğe sahip olabilecek. İlk aşamada 10 bin tane Google Glass piyasaya sürülecektir. Daha sonraki aşamada ise özellikleri üst seviyeye çıkarılarak. Bir üst seviyesi piyasaya sürülecektir.

21 Kaynakça

22 Kaynakça(2)


"Ders: İnsan Bilgisayar Etkileşimi Ders Sorumlusu: Doç. Dr. Hakan TÜZÜN" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları