Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Küresel Isınma Nedir?.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Küresel Isınma Nedir?."— Sunum transkripti:

1 Küresel Isınma Nedir?

2 Dünya bu ışınları tekrar atmosfere yansıtıyor ama bazı ışınlar su buharı, karbondioksit ve metan gazının dünyanın üzerinde oluşturduğu doğal bir örtü tarafından tutuluyor. Bu da yeryüzünün yeterince sıcak kalmasını sağlıyor. Ama son dönemlerde fosil yakıtların yakılması, ormansızlaşma, hızlı nüfus artışı ve toplumlardaki tüketim eğiliminin artması gibi nedenlerle karbondioksit, metan ve diazot monoksit gazların atmosferdeki yığılması artış gösterdi. Bilim adamlarına göre işte bu artış küresel ısınmaya neden oluyor. 1860’tan günümüze kadar tutulan kayıtlar, ortalama küresel sıcaklığın 0.5 ila 0.8 derece kadar artığını gösteriyor.      Bilim adamları son 50 yıldaki sıcaklık artışının insan hayatı üzerinde fark edilebilir etkileri olduğu görüşünde.

3

4

5 Alına Bilecek Önlemler
Küresel Isınmaya Karşı Alına Bilecek Önlemler

6

7

8 Enerji dostu ampuller kullanılmalı. Doğru ışıklandırma kullanılmalı
* Enerji dostu ampuller kullanılmalı * Doğru ışıklandırma kullanılmalı * Klima yerine vantilatör kullanılmalı * Evler ısı kaybına karşı yalıtılmalı * Çamaşır suyu tüketimi en aza indirilmeli * Akan tesisatlar onarılmalı * Hortumla sulama ve yıkama yapılmamalı * Suyu, kireç ve bakterilerden arındıran filtreler kullanılmalı

9 Çevreyi Koruma Nedir?

10 Çevre; dünya üzerinde yaşamını sürdüren canlılarının hayatları boyunca ilişkilerini sürdürdüğü dış ortamdır. Diğer bir deyişle “Ekosistem” olarak tanımlanabilir. Hava, su ve toprak bu çevrenin fiziksel unsurlarını, insan, hayvan, bitki ve diğer mikroorganizmalar ise biyolojik unsurlarını teşkil etmektedir. Doğanın temel fiziksel unsurları olan, hava, su ve toprak üzerinde olumsuz etkilerin oluşması ile ortaya çıkan ve canlı öğelerin hayati aktivitelerini olumsuz yönde etkileyen cansız çevre öğeleri üzerinde yapısal zararlar meydana getiren ve niteliklerini bozan yabancı maddelerin hava, su ve toprağa yoğun bir şekilde karışması olayına "Çevre Kirliliği" adı verilmektedir. Gelişen teknolojinin yaşamıma getirdiği rahatlık yanında, bu gelişmenin tabiata ve çevreye verdiği kirliliğin boyutu her geçen gün hızla artmaktadır..

11

12

13 Çevreyi Korumak İçin Neler
Yapmalıyız

14 1 - Bosalinca atilan piller yerine, tekrar sarj edilebilen pilleri tercih ederek Aluminyum ve teneke kutular satilan içecekler yerine, depozitolu cam siselerde satilanlari tercih ederek Alisveriste plstik torbalar yerine, bez torba ve alisveris sepeti kullanarak Meyve ve sebze alirken, paketlenmis mallar yerine amlajsiz mallari alarak Ormanlara yakin arazilerde aniz yakmayin; yakanlari uyarin.

15

16

17 Mustafa ARIK Ahmet ÖZÇELİK & HAZIRLAYANLAR


"Küresel Isınma Nedir?." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları