Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KSÜ MERKEZ KÜTÜPHANESİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KSÜ MERKEZ KÜTÜPHANESİ"— Sunum transkripti:

1 KSÜ MERKEZ KÜTÜPHANESİ
HOŞ GELDİNİZ KSÜ MERKEZ KÜTÜPHANESİ KÜTÜPHANE ORYANTASYON PROGRAMI Web adres: Katalog tarama: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Tel: +90 (344) (10 lines),Tel: +90 (344) (Direkt) Fax: +90 (344) Kahramanmaraş E-posta: haz. Okt. Mehmet Bilmen

2 İçindekiler 1-Katalog tarama (Kitaplar, tezler, dergiler) s 2-Kütüphane tanıtımı s. 3-SSS Sıkça Sorulan Sorular s. 4-Kütüphane kuralları s.

3 KÜTÜPHANE WEB SAYFAMIZ GİRİŞ EKRANI
KÜTÜPHANE WEB SAYFASI - GİRİŞ TIKLAYINIZ.

4 KATALOG TARAMANIN ÜSTÜNE GELİNİZ YORDAM 2001 TIKLAYINIZ VE YA SİZE UYGUN OLAN GİRİŞİ SEÇİNİZ.

5 KİTAPLAR İÇİN KATALOG TARAMA SEÇİLİR.

6 Bu ekranda tarama yapmak istediğimiz yayının bilgilerinden birini ilgili alana yazıyoruz. Dikkat: Burada bütün alanların doldurulması şart değildir.Örnek: Atatürk

7 Bu Ekranda Atatürk İle İlgili Yayınlar Ekrana Geldi
Bu Ekranda Atatürk İle İlgili Yayınlar Ekrana Geldi. Burada ilgili detay kutucuğu tıklandıktan sonra kitapla ilgili bilgilerin tamamına ulaşıyoruz veya seçim yaparak liste oluşturulabilir. 52. sıradaki kalem işareti, kitabın ödünç alındığını göstermektedir.Kitap ödünç de ise aynı ekranda ödünçte ve getireceği tarih notu yer almaktadır.

8 Açılan pencereden seçmiş olduğumuz kitaba ait detay bilgiler ekrana gelmektedir. Kitaba ait demirbaş numarasını ilgili forma yazarak bankoda bulunan görevliden kitabı talep ediyoruz.

9 Üyelerin ödünç aldığı yayınları takip etme
Üyelerin ödünç almış oldukları yayınları buradan şifre yazarak görebilirler. Şifre öğrenci numarasıdır , eksiksiz yazılacaktır.

10 Süreli yayın tarama ekranında da ilgili bilgilerle tarama yapılabilir.

11 Dergiler tarama ekran görüntüsü ilgili kutucuklar yardımı ile bulunan sayılar ve dergi bilgilerine ulaşılabilir.

12 Kütüphanemizde bulunan derginin bulunan sayıları detay tıklanıldığında ayrı bir pencere olarak görünür. Dergilerin bulunan sayıları süreli yayın odasından istenmelidir.

13 Tezler Kütüphanemizde bulunan TEZLER e ulaşmak için Tez tarama ekranı üzerinde tarama yapıyoruz. Tez odasından istiyoruz.

14 Yordam 2001 kullanan Diger merkezler
Yordam 2001 kullanan diğer kütüphaneleri de izlemek ve tarama yapmak için kütüphane seçiyoruz, aynı işlemleri orada yapıyoruz. Yordam 2001 Toplu katalogundan da tarama yaparak hangi kütüphanede yayının olduğunu görebiliriz. Bu işlemi internet bağlı bilgisayarlardan yapabiliriz.

15 Genel Bilgiler Genel Bilgiler    1993 Yılında kurulan Üniversite Kütüphanemiz, Rektörlük binasının giriş katında hizmet vermektedir. 365 m2 alana sahip olan kütüphanede; Okuma Salonu, Kitap Deposu, dergiler tezler ve TS Bölümü, Sağlama Bölümü, Kataloglama ve Sınıflama Bölümü ve ayrıca personelin çalışma odaları yer almaktadır.        A. ÇALIŞMA SAATLERİ           Merkez Kütüphane : 08: :00 (Hafta içi hergün)       B. KİMLER KULLANABİLİR?           Kütüphanemiz KSÜ öğrencilerine, akademik ve idari personele hizmet vermektedir.        C. NASIL ÖDÜNÇ MATERYAL ALINABİLİR?           Ödünç materyal almak isteyen kütüphane kullanıcıları  kimlik kartlarını ödünç verme bankosundaki görevliye göstermek zorundadır.Kullanıcı Yordam 2001 web katalog tarama ekranında seçmiş olduğu kitapları üye numarası girerek rezerv edebilir. Bu işlem rezerv edildiği tarihten itibaren 3 gün için geçerlidir. Ayrıca ödünç almış olduğu kitapları internet üzerinden Yordam 2001 Programına girerek görebilir.       D. KİTAP KOLEKSİYONU           Koleksiyonda  adet kitap vardır. Bunun yaklaşık adeti bilgisayar ortamına aktarılarak okuyucu hizmetine sunulmaktadır. Kitaplar demirbaşa göre raflara dizilmiştir.      

16 Sıkça Sorulan Sorular (Bu bölüm sizlerden gelecek sorularla genişleyecektir. Sorularınız için formu doldurunuz.) 1-Yordam 2001 Kütüphane Otomasyon Programından katalog taraması nasıl yapılır? Katalog taramayla ilgili hazırlanmış olan yardım slaytını izleyiniz. Bilgisayarınızda Microsoft PowerPoint yüklü olması gerekmektedir. Ayrıca aramada izlenecek yol ile ilgili Yordam Yardım sayfasına bakınız.  2-Kütüphanemizde bulunmayan kaynaklar için  hangi yol izlenir? Kütüphane katalogumuzda bulunmayan yayınlar için, materyalın türüne göre takip edeceğimiz yolları şu şekildedir. Öncelikle Milli Kütüphane başta olmak üzere katalogları internete açık olan Üniversite Kütüphane'lerinden  ve BLISS-CAT Toplu Katalog ile Yordam 2001 toplu katalogu'ndan tarama yapılabilir. Tezler için YÖK tez katalogu, makale ve dergiler için Ulakbim/Cabim Süreli yayınlar toplu katalogu'ndan tarama yapılabilir. Yine yurtdışı ve yurt içi bilgi tarama hizmetleri için birebir başvuru yapacağımız adres ULAKBİM' dir.  3-Kütüphanemize yeni gelen yayınların listesini nasıl görebilirim? Yordam 2001 tarama sayfasında yeni gelen yayınlar kutucuğunu işaretleyin veya ilk girişte Yeni Gelen Yayınlar linkini tıklayınız.Yeni gelen ve hizmete sunulan yayınların toplu listesine ulaşırsınız. Kendi alanınızla ilgili yayınları görmek için yeni gelen yayınlar kutucuğunu işaretleyip sınıflama kısmına Dewey Sınıflama numarasını yazarak veya konu alanına ilgili konunun  başlığını yazdıktan sonra bul butonunu tıklıyoruz. Sınıflama numaraları için ilgili kütüphaneciden yardım alabilirsiniz.

17 4-İnternet üzerinden dergilerin içindekiler sayfasına nasıl ulaşabilirim?
Bunun için öncelikle kütüphanemiz Yordam 2001 Süreli yayın tarama kısmına girilir. Burada içindekiler kısmına alanımızla ilgili makale adı veya yazar adı yazılarak tarama yapılır. Gelen ekranda sayı kısmı tıklanarak derginin içindekiler sayfasına ulaşılır. Aynı tarama işlemini Yordam 2001 kullanan diğer kütüphanelerden de yapabilirsiniz. Bunu için Yordam 2001 Toplu katalogu'nu kullanınız. Bunun yanında makale taramasına izin veren kataloglar kullanılabilir. Ayrıca ; Milli KütüphaneTürkiye Makaleler Bibliyografyası'ndan ve Anadolu Üniversitesi kütüphanesi makale taraması yapılabilir. Bunun dışında her derginin yayınevi adresi üzerinden dergilerin içindekiler sayfasına ulaşılabilir. Ayrıca abone olduğumuz Veritabanları üzerinden içindekiler ve tam metin makale taraması yapılabilir.  5-İnternet üzerinden tam metin makalere nasıl ulaşabiliriz? Bunun için abone olduğumuz Veritabanları veya  Elektronik dergilerin ilgili sayfalarına ulaşılarak alanımızla ilgili tarama yapabilirsiniz. Hangi veritabanının ne kadar tam metin dergi içerdiklerini Veritabanları sayfasından bulabilirsiniz. Ayrıca dergi listelerini ProQuest üzerinde görebilirsiniz.  Taramada sadece tam metin makaleri görmek için tam metin kutucuğunu işaretlemeyi unutmayınız. Ayrıntılı bilgi için Veritabanları sayfasına bakınız. 6-İnternet üzerinden Elektronik kaynaklara nasıl ulaşabilirim? Bunun için kütüphanemiz web sayfasında E-Kaynaklar butondan ilgili kısım tıklanarak ulaşabilirsiniz. Danışma kaynakları kısmında elektronik kaynakların listesi verilmiştir. 7- Kütüphaneye nasıl üye olabilirim? Üniversitemiz akademik  idari personeli ve öğrencileri ödünç verme bankosunda üye formunu doldurak üye olabilirler. Bu işlemden sonra Üniversite kimliklerini kullanarak ödünç kitap alabilirler. Okuyucularla ilgili Kurallar  (Yönerge Madde 30-34) için bakınız.

18 8- Ödünç Verme süresi ne şekilde uygulanmaktadır?
Akademik ve idari personel için 5 kitap ve öğrenciler için 2 kitap  15 gün süreyle ödünç verilmektedir. Ödünç alınan kitap bir başkası tarafından istenmediği takdirde bu süre 15 gün daha uzatılabilir.  Süre uzatma telefonla da  yapılabilmektedir.(ilgili telefon / 448) 9- Hangi yayınlar ödünç alınabilir? Kitaplar 15 gün süreyle ödünç alınabilir. Danışma kaynakları (Ansiklopediler, sözlükler vb.),dergiler ve tezler kütüphane içerisinde kullanıma açıktır, günlük yararlanılabilir. 10-Citation Index' e giren dergilerin listelerine nasıl ulaşabiliriz? Science Citation Index Expanded için SCIE ,Social Sciences Citation Index için SSCI ,Arts & Humanities Citation Index için AHCI adreslerinden ulaşılabilir. Tüm listeler için Journal Lists sayfasına bakınız.

19 Okuyucularla ilgili Kurallar  (Yönerge Madde 30-34)
MADDE 30- Okuyucular ödünç aldıkları kitap ve süreli yayınları iyi kullanmakla ve korumakla yükümlüdür. Gecikme Cezası : MADDE 31- Ödünç verilen yayınlar, ödünç verme sürelerinin bitiminde kütüphaneye teslim edilir, ya da süresi uzatılır. Zamanında teslim edilmeyen veya süresi uzatılmayan her yayın için her geçen gün TL gecikme cezası alınır. durumunda kütüphane ile ilişikleri kesilir.   Kütüphane Uyarıları: MADDE 34- Kütüphaneden yararlanmak isteyen okuyucular aşağıdaki şartlara uymak zorundadırlar: a) Sessizliği korumak, b) Çalışanları rahatsız etmemek, grup çalışması yapmamak, e) Yayınları kirletmemek, yırtmamak, d) Ödünç alınacak; yayında, noksan sayfa, yırtık olup olmadığını kontrol etmek, varsa kütüphaneciye bildirmek, e) Kütüphanede yararlanmak üzere, raflardan aldığı yayını yerine koymayıp masanın üzerine bırakmak veya sorumlu kütüphaneciye teslim etmek, f) Sorulduğunda kimlik kartı göstermek, g) Çanta ve benzeri eşyayı kütüphaneye girişte bırakmak,

20 Kütüphanenin açık bulunduğu saatler:
h) Salonlarda bir şey yememek ve içmemek, ı) Kütüphanenin düzenini bozmamak, i) Okuma salonunda cep telefonlarının kapalı tutulması, Kütüphanenin açık bulunduğu saatler: MADDE 35- a) Okuma salonları, resmi tatil günleri dışında her, gün arası okuyucuların yararlanmasına açıktır. b)  Öğretim süresince Kütüphanenin tatil günleri ve gece okuyucuya açılması kütüphane yönetiminin hazırlayacağı bir programla düzenlenir. ÖDÜNÇ VERME İŞLEMLERİ: Personel 5 kitap, Öğrencilere 2 adet kitap 15 gün süre ile verilir, süre bitiminde başka okuyucu istemezse uzatma yapılır.

21 Kütüphane ile ilgili sorunlarınız için:
E-posta:


"KSÜ MERKEZ KÜTÜPHANESİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları