Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SUNUM.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SUNUM."— Sunum transkripti:

1 SUNUM

2 FARK YARATMAK YA DA SIRADIŞI OLMAK

3 Kendinde ve işinde fark yaratmak isteyen bir kimse sıradışı olabilir.
Eğer biz sıradışı olmayı seçersek hiç kimse bizi sıradışı olmaktan alıkoyamaz. Önemli olan soru şudur: Ne tür bir fark yaratacağız? Cevap: yaptığımız iş ne olursa olsun, amacımız mükemmellik ve kalite olmalıdır.

4 Çalıştığımız kurum içinde bir birey olarak kurumumuzu amaçlarına yakınlaştırıyor muyuz? Yoksa amaçlarından uzaklaştırıyor muyuz? İşimizi sıradan biri gibi mi, yoksa herkesten iyi mi yapıyoruz? Çalışma arkadaşlarımızın yükünü hafifletiyor mu, yoksa daha da ağırlaştırıyor muyuz? Onları yukarı doğru mu çekiyoruz, yoksa aşağı doğru mu itiyoruz?

5 Eğer pozitif olanları yapıyorsak, biz fark yaratıyoruz demektir.
Yaptığı işe saygınlık kazandıranlar, insanların kendileridir. Hiçbir iş önemsiz değildir. Eğer bir insanın işi sokak süpürmekse, o sokağı o kadar iyi süpürmeli ki, o sokağın sakinlerine “Buradan büyük bir sokak süpürücüsü geçti. İşini çok iyi yaptı.” dedirtebilmelidir.

6 Kendimizi, iş ya da sosyal hayatımızda değerlendirelim;
Acaba yapabileceğimizin veya olabileceğimizin gerisinde miyiz? Yoksa fark yaratabiliyor muyuz? İnsanlar her gün yaptıkları işleri yalnızca geçimlerini sağlamak için yapmamalıdır. Yaşamlarına bir anlam kazandırmak için de yapmalıdır.

7 En mutsuz insanlar, para kazanmak için nefret ettikleri işleri yapan insanlardır. Ancak işimizi farklı bir biçimde yaparak üzüntümüzü mutluluğa dönüştürebiliriz. Eğer amacımız teşekkür veya övgü kazanmak olursa, hayal kırıklığına uğrayabiliriz. Buna rağmen yapabileceklerimizin en iyisini yapmalıyız. En değerli yeteneğimiz, her şeye bir değer eklemeyi başarabilmek olmalıdır.

8 Meselâ; hastaneye gitmek zorunda olduğumuzda çalışanlardan birine nereye gideceğimizi sorduğumuzda, onun tarif yerine bize eşlik etmesi, bizi stresten kurtardığı gibi, çalışana da artı bir değer kazandırır. Her zaman yaptığımızı yapalım, ancak; onu her zaman yaptığımızdan daha iyi yapalım. Sıradışı olmak ya da fark yaratmak, aslında hiç de zor bir şey değildir.

9 Hizmet ruhuna sahip olmak
Fark yaratmak için gayret göstermek Hayatımıza artı değerler katmak Davranışlarımızla diğer insanlara örnek olmak Özetle: Sıradışı olmak bizim elimizdedir. Saygılarımızla

10 TEŞEKKÜR EDERİZ İSTESOB EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Eğitim Müdürü: Metin İÇTEM Eğitim Müd. Asistanı: Ahmet Z. GÜNDOĞDU


"SUNUM." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları