Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Atatürk Çiçeği (Euphorbia pulcherrima)

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Atatürk Çiçeği (Euphorbia pulcherrima)"— Sunum transkripti:

1 Atatürk Çiçeği (Euphorbia pulcherrima)
Çiçekçilik Atatürk Çiçeği (Euphorbia pulcherrima)

2 İçindekiler ATATÜRK ÇİÇEĞİ (Euphorbia pulcherrima) Özellikleri
Sıcaklık Işık Saksı Harcı Bakım Önerileri

3 Atatürk Çiçeği (Euphorbia pulcherrima)
Anavatanı Meksika ve Orta Amerika olan sütleğengiller familyasına ait bir çiçek türüdür. İngilizce adı “Poinsettia” olan bu bitkiyi 19. yy’da Meksika’dan ABD’ye götüren ve yaygınlaştıran ABD’li devlet adamı, psikiyatrist ve bitkibilimci Joel Roberts Poinsett’ten alır. “Atatürk” adı ise, bir süs bitkisi olarak Türkiye’de yetiştirilmesi ve tanınmasına ön ayak olan Mustafa Kemal Atatürk’ten gelir. Bitkinin diğer bir adı da “Noel Yıldızı”dır.

4 Özellikleri Tipik olarak 60 cm-5 m kadar boylanırlar. Koyu yeşil renkli yaprakları büyük, uzun ve sivri uçludur. Çanak yaprakları kırmızı, pembe veya beyazdır. Çanak yaprakları genellikle yaprak zannedilmektedir. Fakat gerçek çiçekleri çok küçük, sarı renkli ve gösterişlidir.

5 Sıcaklık Çiçeklenme döneminden önce C, çiçeklenme döneminde C, çiçeklenme döneminden sonra C sıcaklığa ihtiyaç duyar. Çiçekli iken 13 C’nin altına düşmemelidir. Yüksek oranda nem (%70-75) ister.

6 Işık Yazın aydınlık yarı gölge yerleri sever. Yaprakların renklenmesi için eylülden itibaren yoğun ışık ister. Kışın çiçeklenme döneminde çok aydınlık yerlerde bulundurulmalıdır. Bitki doğrudan güneş ışığından korunmalıdır.

7 Saksı Harcı Hacim olarak 3 kısım turba, 3 kısım yaprak çürüntüsü, 2 kısım tınlı toprak, 2 kısım yanmış ahır gübresi, 3 kısım kum ve 2 kısım perlitin karışımıyla elde edilen harç kullanılabilir.

8 Bakım Önerileri Saksı değiştirme her yıl nisan ayında yapılır. Gübreleme Haziran-Ekim ayları arasında haftada bir kez 1-2 g/l kompoze gübre olarak verilir. Bitki, Haziran’dan Eylül’e değin sürgün verme esnasında ılık su ile bolca sulanmalı, sıcak havalarda yapraklarına su püskürtülmelidir. Çiçeklenme süresince (Aralık-Ocak ayları) verilen su miktarı azaltılmalıdır. Çiçekli halde iken bitkiye çok su verilirse yapraklarının döküldüğü görülür. Dinlenme dönemi olan Ocak ortasından Nisan ortasına kadar ise çok az su verilmeli veya toprağı tümüyle kuru tutulmalıdır. Yaşlı bitkiler çiçeklenmesi bittikten sonra Nisan ayında topraktan itibaren cm kalacak şekilde kesilerek budanmalıdır.

9 Atatürk Çiçeği (Euphorbia pulcherrima)

10 Atatürk Çiçeği (Euphorbia pulcherrima)


"Atatürk Çiçeği (Euphorbia pulcherrima)" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları