Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MÜZİK ARAÇLARI PLANLAMA

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MÜZİK ARAÇLARI PLANLAMA"— Sunum transkripti:

1 MÜZİK ARAÇLARI PLANLAMA
Öğr. Gör. Özlem BAĞCI

2 Müzik Etkinlik Çeşitleri
Ritm Çalışmaları Ses Dinleme Şarkı Söyleme Müzik Dinleme Müzikli Dramatizasyon Yaratıcı Dans Müzikli Öykü

3 Müzik Araçları Müzik etkinliklerinde kullanılan org, orf, kaset, cd, kaset çalar, flüt gibi araçların yanı sıra ritim araçları vardır. Ritim araçları; tef, zil, marakas, ritim sopalarıdır.

4 Ritim Araçları Çocukların ritim duygusunun gelişimine, kulak eğitimine yardımcı olan özellikle müzik saatinde ritim çalışmaları ve eşliklerde kullanılan vurmalı ezgisiz çalgılardır. Çocuklar ritim araçlarını birbirine vurarak, sallayarak, sürterek çalarlar ve bundan büyük zevk alırlar.

5 Ritim Araçları Tef Müzik etkinliklerinde ritim çalışmalarında ve şarkı söyleme çalışmalarında en çok kullanılan ritim araçlarından biridir. Bu araç, yapımı çok kolay olduğu için öğretmen tarafından hatta öğrencilerle birlikte yapılıbilir.

6 Ritim Araçları Zil Değişik boyutlarda ve şekillerde yapılabilen ziller, yine ritim çalışmalarında kullanılan ilgi çeken ritim araçlarından biridir. Zillerden ses çıkarmak çok kolay olduğundan kendine güveni olmayan çocuklarda müziğe başlamak için en ideal ritim aracıdır.

7 Ritim Araçları Marakas
Mukavva ya da plastik kutuların içine konulan taş, boncuk gibi malzemeler koyarak hazırlanır. Marakaslar sallandıkları zaman değişik sesler çıkarırlar; bu sesler de çocukları çok mutlu eder.

8 Ritim Araçları Ritim Sopaları Ritim çalışmalarında kullanılan ritim araçlarından biri de ritim sopalarıdır. Ritm sopaları 30cm uzunluğunda, hafif, zımparalanmış tahtadan yapılmış sopalardır. Bu şekilde birbirine vurularak kullanılan sopalar; uç kısımlarına zımpara kâğıdı yapıştırılıp, birbirine sürtülerek de kullanılır. Ayrıca zil, gazoz kapakları da takılarak ritim sopalarının çeşidi arttırılabilir.

9 Müzik Etkinlikleri Müzik etkinliklerinin ilgi çekici olabilmesi ve amacına ulaşabilmesi için araç gereç yönünden de arşivin zengin olması gerekir. Öğretmenin bu araçları önceden temin etmesi, varolan araçların bakımını, onarımını yapması veya yaptırması, eksikleri tamamlaması gerekir.

10 Müzik Etkinlikleri Müzik etkinliklerine ayrılacak süre çocukların yaş ve gelişim seviyelerine göre tesbit edilmelidir. İlköğretim seviyesindeki çocuklar için bu süre yaklaşık 40 dakika olmalıdır. 6 yaş çocukları için 30-35 5 yaş çocukları için 20-25 3-4 yaş çocukları için dakika olarak zaman ayrılmalıdır.

11 Müzik Etkinlikleri Belirli eğitsel hedeflere ulaşmak için >>çocuklara hangi müzik etkinliklerinin >> hangi yöntem ve teknikler, araç ve gereçlerle, >>nasıl bir ortam ve >>hangi sürede saptanmasına müzik eğitiminin plânlanması denir.

12 Müzik Etkinlikleri Şu Aşamalar Takip Edilerek Hazırlanır
Bu etkinlikle kazandırılacak hedef ve hedef davranışları belirleme. Hedef ve hedef davranışlara uygun müzik etkinliklerini seçme. Müzik etkinliklerinin gerçekleştirileceği süreyi (ne kadar zaman ayırılması dikkate alınarak) belirleme.

13 Öğr.Gör. Özlem BAĞCI Teşekkürlerrr…


"MÜZİK ARAÇLARI PLANLAMA" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları