Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ‘MEİS MODÜLÜ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI’

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ‘MEİS MODÜLÜ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI’"— Sunum transkripti:

1 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ‘MEİS MODÜLÜ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI’

2 e-Okul Bilgileri ile MEİS – MEİS SORGU Modülü bilgi giriş işlemleri, Bakanlığımız Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından gönderilen 30/09/2015 tarihli ve 9647490 sayılı yazı da bildirildiği üzere; 19 Ekim 2015 Pazartesi günü başlamış olup, 27 Kasım 2015 Cuma günü tamamlanacaktır. 1- Okul/Kurum Müdürlerince en geç 13 Kasım 2015 Cuma günü Onaylanacak (Hatalı Bilgi Girişinden Okul / Kurum Müdürleri Sorumludur.) 2- İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerince kontrolleri yapıldıktan sonra en geç 20 Kasım 2015 Cuma günü Onaylanacak (Hatalı Bilgi Girişinden İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri Sorumludur.) 3- İl Milli Eğitim Müdürlüğünce; 27 Kasım 2015 Cuma günü Okul/Kurum ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerince kontrol edilip onaylanan veri girişlerinin kesin ONAYLAMA işlemi yapılarak Bakanlığımızca sistem kapatılacaktır.

3 Unutulmamalıdır ki; -Okul/Kurum verileri İlçe verilerini, -İlçe verileri İl verilerini, -İl verileri de Ülke verilerini oluşturmaktadır. Yani, bir kurum tarafından hatalı girilen bir veri tüm istatistik sayılarını ve oranlarını etkilemektedir. UYARI!!!

4 Ayrıca; İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine/Kurumlara/Okullara, Kullanıcı Adı ve Şifre ile verilen bilgi girişi yetkisini birden fazla kullanıcı kullanmamalıdır. Şifre kimin adına tahsisliyse sorumluluk o kişide olmalıdır. UYARI!!!

5 Tüm resmi ve özel bağımsız Anaokulları, İlkokul, Ortaokul ve tüm Ortaöğretim Kurumları Bünyesindeki Anasınıfları ile İlkokul, Ortaokul ve Ortaöğretim Kurumlarına ait; 1- Öğrenci ve bina bilgileri bilgi girişleri e-Okul Modülüne, 2- Eğitim Olanakları (Kütüphane/Materyal, Kütüphane Kullanım ile Bilişim/İnternet ve Çevre Bilimleri, Bilgisayar Laboratuvarları) bilgi girişleri MEİS Modülüne girilecektir.

6 Resmi ve Özel Kurumlar (Özel Öğretim Kursları, Özel MTSKlar, Özel Muhtelif Kursları), kursiyer bilgilerini MEİS Modülüne girilecektir. Fakat; şu anki eğitim öğretim yılının değil, bir önceki eğitim öğretim yılının kursiyer bilgilerini gireceklerdir. Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı İkili Mesleki Eğitim Merkezleri ise, tüm bilgi girişlerini MEİS Modülü içindeki ‘Mesleki ve Teknik Eğitim’ menüsünden yapacaklardır.

7 Pansiyonlu okullarla ilgili bilgi girişleri; -Pansiyon açma, kapama, kapasite artırımı ve pansiyon türü değişikliği gibi işlemlerle ilgili yetkiler Devlet Kurumları Modülünden, -Yatılı öğrenci ekleme, öğrencinin pansiyonunda kaldığı okul müdürlüğü tarafından E-Okul Modülünden Kurum İşlemleri/Bilgi Giriş İşlemleri/Yatılı Öğrenci Bilgileri alanından yapılacaktır.

8 HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE BAĞLI  Mesleki Eğitim Merkezi  Halk Eğitim Merkezi -- Kursiyer, personel, bina bilgi girişlerini http://eyaygin.meb.gov.tr adresindeki e-Yaygın Modülü nden, http://eyaygin.meb.gov.tr -- Eğitim imkanları bilgi girişini ise önceki yıllarda olduğu gibi MEİS Modülü üzerinden yapacaklardır.

9 ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE BAĞLI Yaygın Eğitim kapsamındaki Özel Özel Eğitim Okullarının rehabilitasyon birimleri ile Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerinde kayıtlı olan bireylerin kursiyer bilgileri ve kursiyerlerin öğrenim durumları http://mebbis.meb.gov.tr adresindeki Özürlü Birey Modülü nden, açılacak olan öğrenim bilgisi giriş ekranı kullanılarak girilecektir. http://mebbis.meb.gov.tr Bina bilgileri, eğitim imkanları ve personel durumu bilgileri ise MEİS Modülünden girilecektir.

10 ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE BAĞLI  Muhtelif Kurslar  Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu  Özel Öğretim Kursu -- Kursiyer, personel, bina bilgi girişlerini ve eğitim imkanları bilgilerini MEİS Modülünden yapacaklardır.

11 Öğretmenevi, Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu, Eğitim Merkezi ve Sosyal Tesisler yatak kapasitelerini MEİS Modülünde bina bilgileri içerisindeki bina kullanımı ekranına, Uygulama oteli bulunan Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Liseleri ise yatak kapasitelerini e-Okul Modülündeki bina bilgileri bölümü altındaki, bina kullanımı ekranına girecektir

12 E-Okul sisteminde; taşımalı eğitime tabi öğrenci, birleştirilmiş sınıflarda okuyan öğrenci ve kaynaştırma eğitimine tabi öğrenci bilgilerinin özür grupları ile birlikte eksiksiz olarak tamamlanması, E-Okul Modülünde ve MEİS Modülündeki Bina Kullanımı/Bina Durumu ekranlarındaki tüm verilerin eksiksiz ve net doldurulması gerekmektedir.

13

14

15 Tüm okul ve kurumlar, ‘Kurum Genel Bilgileri’ ekranına ve bağlı oldukları genel müdürlüğün altındaki ekranlara veri girişi yapacaklardır. Sorgu almak için kullanılacak olan menü Ortak olarak giriş yapılacak menü Girişler bitince onay verilecek ekran Kurum/Okul hangi Genel Müdürlüğe bağlıysa o alana da ilgili girişlerini yapacak İlçelerin yaz/mobil/bağımsız anaokullarıyla ilgili veri girişi yapacakları yer

16 Öğrenci, öğretmen ve bina bilgileri ile ilgili olarak sayısal verilere ulaşmak için kullanılacak olan ekran Aynı anda sadece birkaç kurum veya okul hakkında bir sorgulama yapılacaksa kullanılacak ekran

17 KURUM GENEL BİLGİLERİ (1/3) Bu menü ilçe kullanıcıları tarafından ilçesine bağlı kurumları seçebilmesi için seçenek oluşturur, okul/kurumlarda ise sadece kendi kurum bilgileri görünür. Kullanılan binanın kalıcılığı, mülkiyeti, ısınma durumu, yüzölçümü (Bina yüzölçümü yazılırken bahçe yüzölçümü dahil edilmemelidir. Çünkü yıllık ısınma ihtiyaçları kullanımda olan alanın yüzölçümü üzerinden yapılmaktadır), hangi yılda kullanıma giriş yılı bilgileri bu alandan girilecektir. Kuruma/Okula ait toplamda kaç lojman dairesi olduğu ve ısınma durumları bu ekrana girilecektir (Sobalı, doğalgazlı)

18 Okul ve Kurumlar;  Kullandıkları bina kendilerine ait ise BİNA KULLANIM ekranını dolduracak, TAHSİS ekranına herhangi bir bilgi girişi yapmayacak yani bina kullanım menüsünü doldururken tahsis ekranını boş bırakacaktır.  TAHSİS ekranı, sadece kendi binası OLMAYAN yani başka okulun binasını kullanan okul ve kurumlar tarafından veri girişi yapılacaktır. KURUM GENEL BİLGİLERİ (2/3) Tek Bina Bina Sahibi İl Milli Eğitim Müdürlüğü Temel Eğitim Bölümü Planlama Komisyonunca bina mülkiyeti verilen kurum Misafir (Tahsis) Üzerinde bina mülkiyeti olmayan başka bir okulda misafir kullanıcı olarak ikamet eden okul

19 KURUM GENEL BİLGİLERİ (3/3) Okul/Kurumlarda görev yapan anasınıfı öğretmenlerinin sayıları girilecek Afiş, CD gibi eğitimde kullanılan materyallerin sayıları girilecek Kütüphanedeki materyallerin kullanım akışını (yıl içinde giren, çıkan) sayılar girilecek İnternet, Yazıcı gibi bilişim araçlarının sayıları girilecek Fatih Projesi başladığından beri BT Sınıfları kapatılmaya başlanmıştır ama azalım sürecinin takibi ve Fatih Projesinin ilerleyişinin takibi açısından laboratuvar bilgileri buradan toparlanır Kurumlarda kullanılan bilişim cihazlarının detaylı bilgileri (eğitim, büro, fatih projesi) İLK DOLDURULACAK EKRAN. Bu menü doldurulmadığında, tahsis durumu, bina durumu ve bina kullanımı alanları aktif olmaz.

20 DURUM VE ONAY Okul/Kurumlar hangi menüleri dolduracaklarını, doldurdukları veya eksik kalan menüleri görür. Okul/Kurumların onaylarını verdikleri ekran. İlçeler kurumların kaç ekran girmesi gerektiğini, bunlardan kaçını doldurduğunu görebildikleri ekran. İlçelerin ilçe onaylarını verdikleri ekran.

21 Hayat Boyu Öğrenme Müdürlüğüne bağlı kurumların girmesi gereken bilgiler yandaki butonlarda olduğu gibidir. HAYAT BOYU ÖĞRENME DİKKAT!!! Önce kırmızı alan doldurulacak, sonrasında kursiyer bilgileri girilecektir. Yoksa modül hata vermektedir.

22 MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM Mesleki ve Teknik Eğitim Kurumlarında mevcut olan alan ve dallar, öğrencilerin başarı durumları, mezun durumu, çırak- kalfa-usta sayıları gibi bilgilerin girildiği alandır. İkili Mesleki Eğitimler tüm bilgi girişlerini de MEİS Modülünün içindeki Mesleki ve Teknik Eğitim menüsüne dahil edilmiştir. DİKKAT!!! Önce Alan/Bölümler, Alan/Dallar bölümleri doldurulacaktır. Sonrasında öğrenci/kursiyer bilgileri girilecektir.

23 Özel Eğitim ve Rehberlik Kurumlarında öğrenim gören öğrenci sayıları, varsa anasınıfı öğrencileri ve öğrenim gören öğrencilerin yeteneklerine göre sınıflandırılması gibi girişler buradan yapılacaktır. ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK HİZMETLERİ

24 TEMEL EĞİTİM Aile eğitiminden faydalanan veli sayıları bu alandan girilecektir.

25 Kurs/alan bilgilerini girdikten sonra, kursiyer bilgilerini gireceklerdir. ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARI (1/2) Özel Öğretim Kurumları, önce kurs/alan seçimlerini yapacaklardır.

26 Bütün özel kurumlar, personel ve öğretmenlerin branş-görev bilgilerini ilgili butonlardan girip kaydedecektir. ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARI (2/2)

27 OKULA DÖNÜŞEN DERSHANELER!!! (1/5) Geçmiş döneme (2014-2015’e) ait kursiyer bilgilerini MEİS Modülüne, bu döneme (2015-2016’ya) ait verilerini ise E-Okul Modülüne gireceklerdir. Geçmiş döneme ait verilerini; -MEİS Modülündeki Özel Öğretim Kurumları menüsü tıklanır. - ‘Dersane/Kurslar’ alanı seçilir. -Verilmiş olan kurslar seçilir ve kaydedilir. -Sonra ‘Kursiyer Öğrenci (Dershane)’ alanı seçilir. -Seçilmiş olan kursların içine tıklanarak kursiyer öğrenci bilgileri girilip kaydedilir.

28 OKULA DÖNÜŞEN DERSHANELER!!! (2/5) Resim-1

29 OKULA DÖNÜŞEN DERSHANELER!!! (3/5) Resim-2

30 OKULA DÖNÜŞEN DERSHANELER!!! (4/5) Resim-3

31 Resim-4 OKULA DÖNÜŞEN DERSHANELER!!! (5/5)

32 İlçede eğitim veren Yaz Anaokulu, Mobil Anaokulu olmuşsa onun öğrenci ve öğretmen bilgileri İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından bu alana girilecektir. Fakat, bu alan sadece ilçe kullanıcılarına aktif olduğu için İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ilçe yetkili şifre ile girip dolduracaklardır. İLÇE FORMLARI

33 İRTİBAT İÇİN: Özlem Emine AYDIN Adres: Ç.Kale İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ek Binası (Eski İmam Hatip Ortaokulu Binası) Strateji Geliştirme Birimi İstatistik Sorumlusu Tel: 212 94 55 - Dahili: 116 0543 651 69 87


"2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ‘MEİS MODÜLÜ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI’" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları