Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Cineraria.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Cineraria."— Sunum transkripti:

1 Cineraria

2 Anavatanı : Güney Afrika
Familyası : Asteraceae Türkçe Adı : Kanarya çiçeği Anavatanı : Güney Afrika

3 Sıcaklık isteği : Nem isteği :
Bitkinin en iyi şekilde yetişebileceği minimum sıcaklık 25 derecedir. Nem isteği : Sürekli olarak nemli ortam gerekmektedir. Bitkinin sulanması çok önemlidir ve özen gösterilmesi gereken bir husustur.

4 Işık isteği : Toprak isteği :
Işık isteği fazladır, fakat direkt güneş ışığından korunmalıdır. Toprak isteği : Kuru ve bol humuslu toprakta iyi gelişirler.

5 1. Gerçek Cineraria’nın yaklaşık olarak 50 türü bulunmaktadır.
2. Çiçekçilerde bulunan Cinerarialar, Kanarya adalarında melezlerin renkli bir grubudur ve Pericallis x hybrida’nın bir melezidir. Buna rağmen Senecio cinsinde yer almıştır. Gri yapraklı olan Cineraria martina tam olarak Senecio cineraria’dır. 3. Gerçek Cineraria’lar çok yıllık bitkilerdir. 4. Yaklaşık olarak cm boy yapmaktadır. 5. Yapraklar kalp yada böbrek şeklindedir ve tüylüdür.

6 Üretim : Bakım önerileri : Bitki hafif ılık suyla
Tohumla yada kökten ayırma yöntemi ile üretim yapılabilir. Bakım önerileri : Bitki hafif ılık suyla sulanmalıdır ve sıcak odalarda yetiştirilmeldir.

7 İÇ MEKANLARDA KULLANIMI
Salonlarda ve balkonlarda kullanılabilir. Çok renkli çiçeklere sahip oluşundan dolayı ofislerin girişinde,lobilerde vurgu amaçlı kullanılabilir. Alışveriş merkezlerinde diğer iç mekan bitkileriyle birlikte kullanılabilir.

8

9

10

11

12

13

14 kaynaklar SARIBAŞ,M.,BAHCE VE SERA CICEKLEERI,BARTIN ORMAN FAKULTESI,BARTIN, VELİAĞAGİL,H.T,Salon Bitkileri ,Altınova-Karamürsel Oral,Necdet İç Mekan Süs Bitkileri.İSTANBUL:Ezgi Kitabevi Yayınları. Çelem,Hayran ve Arslan,Mükerrem İç Mekan Bitkileri.İSTANBUL:Tagey Yayıncılık. www. plants for people.org


"Cineraria." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları