Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Lojistik ve Dış Ticaret İstanbul Ticaret Üniversitesi Meslek Yüksekokulu VI. Bölüm.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Lojistik ve Dış Ticaret İstanbul Ticaret Üniversitesi Meslek Yüksekokulu VI. Bölüm."— Sunum transkripti:

1 Lojistik ve Dış Ticaret İstanbul Ticaret Üniversitesi Meslek Yüksekokulu VI. Bölüm

2 Transit Ticaret Transit ticaret kısaca Türkiye dışında bir ülkede yerleşik satıcıdan alınan malın Türkiye dışında bir ülkede yerleşik bir alıcıya satılması demektir. Transit ticaret kısaca Türkiye dışında bir ülkede yerleşik satıcıdan alınan malın Türkiye dışında bir ülkede yerleşik bir alıcıya satılması demektir.

3 Transit ticaret, yurt dışında veya serbest bölgede yerleşik bir firmadan ya da antrepodan satın alınan malın ülkemiz üzerinden transit olarak veya doğrudan doğruya yurt dışında veya serbest bölgede yerleşik bir firmaya ya da antrepoda satılmasıdır. Transit ticaret, yurt dışında veya serbest bölgede yerleşik bir firmadan ya da antrepodan satın alınan malın ülkemiz üzerinden transit olarak veya doğrudan doğruya yurt dışında veya serbest bölgede yerleşik bir firmaya ya da antrepoda satılmasıdır.

4 12.07.2008 tarih ve 26934 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan İhracat Yönetmeliği'nde değişiklik yapılmış ve Transit Ticarete İlişkin Tebliğ yürürlükten kaldırılmıştır. Tebliğin yürürlükten kaldırılması ile bu tebliğ gereğince doldurulması gereken transit ticaret formu uygulaması da kaldırılmıştır. Bundan böyle transit ticaret işlemleri, gümrük mevzuatında yer alan transit rejimi çerçevesinde yürütülecektir. 12.07.2008 tarih ve 26934 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan İhracat Yönetmeliği'nde değişiklik yapılmış ve Transit Ticarete İlişkin Tebliğ yürürlükten kaldırılmıştır. Tebliğin yürürlükten kaldırılması ile bu tebliğ gereğince doldurulması gereken transit ticaret formu uygulaması da kaldırılmıştır. Bundan böyle transit ticaret işlemleri, gümrük mevzuatında yer alan transit rejimi çerçevesinde yürütülecektir.

5 –T.C.Merkez Bankası Transit Ticaret Uygulama Genelgesi dayanağını iptal edilen Tebliğ'den aldığından adı geçen T.C.Merkez Bankası Genelgesi de fiilen uygulanmamaktadır. –12.Temmuz 2008 tarihinden itibaren bankalar Transit Ticaret Formu düzenlemeyecektir. –12 Temmuz 2008 tarihinden önce düzenlenmiş bulunan TTF'lere dayanılarak herhangi bir vergi resim ve harç istisnası uygulanmışsa, taahhüdün kapatılması izlenecektir. –12 Temmuz 2008 tarihinden önce düzenlenmiş bulunan TTF'lere dayanılarak herhangi bir vergi resim ve harç istisnası uygulanmışsa, taahhüdün kapatılması izlenecektir.

6 Transit Ticarette bankaların aracılık ve takip yükümlülüğü ortadan kalkmıştır. Transit Ticarette bankaların aracılık ve takip yükümlülüğü ortadan kalkmıştır.

7 Takas ve Bağlı Muamele 2006/4 sayılı Takas ve Bağlı Muamele Tebliği yürürlükten kaldırılmıştır. 2006/4 sayılı Takas ve Bağlı Muamele Tebliği yürürlükten kaldırılmıştır. Takas ve Bağlı Muamele işlemlerinin gümrük mevzuatına göre ithalat ve ihracat hükümlerine göre yürütülecektir. Takas ve Bağlı Muamele işlemlerinin gümrük mevzuatına göre ithalat ve ihracat hükümlerine göre yürütülecektir. Sonuç olarak bankaların aracılık ve takip yükümlülüğü ortadan kalkmıştır. Sonuç olarak bankaların aracılık ve takip yükümlülüğü ortadan kalkmıştır.

8 Bağlı Muamele Dış ticarette ikiden fazla taraf arasında yapılan takas işlemidir. Dış ticarette ikiden fazla taraf arasında yapılan takas işlemidir.


"Lojistik ve Dış Ticaret İstanbul Ticaret Üniversitesi Meslek Yüksekokulu VI. Bölüm." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları