Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

 Toplumsal nitelikteki olaylarla ilgili sayısal verileri toplamak, bu verileri analiz etmek ve bunlardan sonuçlar çıkarılmasında kullanılan matematiğe.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: " Toplumsal nitelikteki olaylarla ilgili sayısal verileri toplamak, bu verileri analiz etmek ve bunlardan sonuçlar çıkarılmasında kullanılan matematiğe."— Sunum transkripti:

1

2  Toplumsal nitelikteki olaylarla ilgili sayısal verileri toplamak, bu verileri analiz etmek ve bunlardan sonuçlar çıkarılmasında kullanılan matematiğe dayalı bilim dalı.analizbilim  Dar anlamda İstatistik, geçmiş ve şimdiki durumla ilgili toplanmış sayısal verileri geliştirilmiş olan bazı tekniklerle analiz ederek gelecek hakkında karar vermemizi kolaylaştıran bir bilim dalıdır.

3

4  Alınan kararları yanlış olmasına sebep olur.  19. yüzyılda İngiliz başbakan Benjamin DisraeliBenjamin Disraeli "Üç türlü yalan bulunmaktadır: yalanlar, lanetli yalanlar ve istatistikler.“  Harvard Üniversitesi Başkanı "Lawrence Lovell" 1909’da istatistik  "börek gibidir ve ancak kimin tarafından yapıldığı bilinirse ve içindekilerden insan emin olabilirse o zaman tatmin edicidir“ sözleri ile hatasız verilerin önemini anlatmıştır.

5  Doğru,  güvenilir,  kullanılabilir,  yararlı ve eksiksiz olmalıdır.

6 Bunun İçin İlk Adım Veri Toplamadır. Bu Verilerin Girişlerinin doğru olması şarttır.


" Toplumsal nitelikteki olaylarla ilgili sayısal verileri toplamak, bu verileri analiz etmek ve bunlardan sonuçlar çıkarılmasında kullanılan matematiğe." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları