Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

1. Aşağıdaki cümlelerde kullanılan bileşik sözcüklerden hangisi, yapılış yönündün farklı bir özellik gösterir? a) Bu kuşkonmaz geçen yıl da erken yeşerdi.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "1. Aşağıdaki cümlelerde kullanılan bileşik sözcüklerden hangisi, yapılış yönündün farklı bir özellik gösterir? a) Bu kuşkonmaz geçen yıl da erken yeşerdi."— Sunum transkripti:

1 1. Aşağıdaki cümlelerde kullanılan bileşik sözcüklerden hangisi, yapılış yönündün farklı bir özellik gösterir? a) Bu kuşkonmaz geçen yıl da erken yeşerdi. b) Bu, Tepebaşı civarında görülmüş. c) Bu yine külbastı yemek olacakmış. d) Bu gecekondu yine yıkılacakmış.

2 Cevap B

3 2. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde isim tamlaması kullanılmıştır? a) Kardeşimin böyle bir şey yapacağını sanmıyordum. b) Okulun ne zaman açılacağını bile bilmiyordu. c) Arkadaşının kitabını bulamayınca üzüldü. d) Evinin düzenli olmasına özen gösterirdi.

4 Cevap C

5 3. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde isim tamlaması sıfat almamıştır? a) Kırmızı çocuk gömleği aldık. b) Kırık kapı kilidi onarıldı. c) Evde büyük çiçek vazosu vardı. d) Suyun yüzünü çürük meyveler sarmıştı.

6 Cevap D

7 4. Cins adlar özel nitelik kazanırlarsa özel adlar gibi değerlendirilir. Kişi adları genellikle bu yolla elde edilir. Aşağıdakilerden hangisi bu durumu örneklemez? a) Bize bugün Kaya kitap getirecekti. b) Bu olay Şahin’i iyice sarstı. c) Kiraz henüz bu konuda bir şey söylemedi. d) Olay henüz Mehmet’e aktarılmadı.

8 Cevap D

9 5. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “e” farklı görevde kullanılmıştır? a) Saate bakmayı unutmuşum. b) Kente inene kadar konuşmadım. c) Ele dedi ama, eleyemedi. d) Bahçeden çıkıp okula gittim.

10 Cevap C

11 6. Aşağıda verilen cümlelerin hangisinde “Seni bir türlü anlayamadım.” Cümlesindeki “seni” sözcüğünün “i” eki görevce örneklenmez? a) Bu konuyu sana anlatırdı. b) Bu yazı bana ait değildi. c) Bu camı camcı takmadı. d) Bu sözü hiç unutmadı.

12 Cevap B


"1. Aşağıdaki cümlelerde kullanılan bileşik sözcüklerden hangisi, yapılış yönündün farklı bir özellik gösterir? a) Bu kuşkonmaz geçen yıl da erken yeşerdi." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları