Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

. YÖRÜK ALİ EFE İLKÖĞRETİM OKULU OKUL KURALLARI HAKKINDA

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: ". YÖRÜK ALİ EFE İLKÖĞRETİM OKULU OKUL KURALLARI HAKKINDA"— Sunum transkripti:

1 . YÖRÜK ALİ EFE İLKÖĞRETİM OKULU OKUL KURALLARI HAKKINDA
ÖĞRENCİ VELİLERİNİ BİLGİLENDİRME SUNUMU Sunum no: /1 Hazırlayan: Yörük Ali Efe İÖO. Müdürlüğü

2 Öğrencilerden Beklenen Davranışlar:
Okula ve derslere düzenli devam etmeleri ve başarılı olmaları, Bütün okul arkadaşlarının haklarına saygı göstermeleri, Öğretmenlerine, okul yöneticilerine, görevlilere, arkadaşlarına ve çevresindeki kişilere karşı saygılı ve hoşgörülü davranmaları,

3 Öğrencilerden Beklenen Davranışlar:
Dürüst, nazik tavırlı, kaba söz ve davranışlardan kaçınmaları, Sosyal ve kültürel etkinliklere katılmaları, okuma alışkanlığı kazanmaları, Millet malını ve okulun eşyasını kendi öz malı gibi korumaları, Kötü alışkanlıklardan uzak durmaları beklenir.

4 Derse öğretmenden sonra gelen öğrenci:
Derse öğretmenden sonra gelen öğrenci dersin bütünlüğünü bozmamak için derse alınmaz. Derse kabul kağıdı alması için okul idaresine gönderilir. Derse vaktinde gelmeyen ve geçerli bir neden olmaksızın bu davranışı tekrar eden öğrenci okul idaresi tarafından rehberlik servisine sevk edilir.

5 Sınavlara katılmayan öğrenci
Herhangi bir nedenle sınava katılamayan öğrencinin durumu velisine bildirilir. Veli öğrencinin sınavlara katılmama nedenlerini en geç beş iş gününde okul idaresine yazılı olarak bildirir. Okul yönetimince özrü uygun görülen öğrenciler ders öğretmeninin belirleyeceği bir tarihte tekrar sınava alınır. Öğrencinin tekrar sınava alınabilmesi için sınav günü raporlu veya okul idaresinden izinli olması gerekir. Geçerli bir özrü olmadan sınava katılmayan öğrencinin durumu puanla değerlendirilmez. Ancak aritmetik ortalama alınırken sayıya dahil edilir.

6 Derse devam etmeyen öğrenci
Normal öğretim yapan okullarda ilk derse girdiği halde sonraki derse özürsüz olarak girmeyen öğrencinin durumu velisine bildirilir. Derse devamsızlık yapmayı alışkanlık haline getiren öğrenci okul idaresi tarafından rehberlik servisine sevk edilir.

7 Öğrencinin izinli sayılması
Öğrenciye izin okul müdürü veya yetkili kılacağı müdür yardımcısı tarafından verilir. Özüre bağlı izinler devamsızlıktan sayılmaz Öğrenciye izin verilebilmesi için öğrenci velisinin okul idaresine müracaat etmesi gerekir. Okul idaresi tarafından izin belgesi verilen öğrenciler izinli sayılır. Sınıf öğretmenine sözlü olarak veya telefonla bilgi vermek öğrencinin izinli sayılması anlamına gelmez.

8 Raporlu öğrenciler Rapor öğrencinin herhangi bir rahatsızlığı nedeniyle bir sağlık kuruluşundan aldığı ve istirahat etmesi gerektiğini gösteren belgedir. Öğrencinin raporlu sayılması için sağlık kuruluşundan alınan raporun okul idaresine teslim edilmesi gerekir. Öğrenciye verilen rapor okul idaresine teslim edilmediği sürece öğrenci özürsüz devamsızlık yapmış sayılır.

9 Özürsüz devamsızlık yapan öğrenci
İlköğretim kurumlarına kaydedilen zorunlu öğrenim çağındaki öğrencilerin velileri öğrencilerin okula devam etmesini sağlamakla yükümlüdür. Özürsüz olarak çeşitli aralıklarla 7 gün okula devam etmeyen öğrencinin velisine okul idaresi tarafından devamsızlık mektubu gönderilir. Öğrenci velisi okula gelerek öğrencinin özürsüz devamsızlığı hakkında bilgisi olup olmadığı, bilgisi varsa nedenleri hakkında bilgi vermesi gerekir. Okula özürsüz devamsızlığı alışkanlık haline getiren öğrenci okul idaresi tarafından rehberlik servisine sevk edilir. Mazeretsiz olarak 3 gün üst üste okula gelmeyen öğrenci için 222 sayılı yasa gereğince veli uyarılır, çocuğunu okula göndermemesi hâlinde durum üst makamlara bildirilir ve öğrenci velisi idari para cezasına çarptırılır.

10 Dersin işlenişini akışını bozan öğrenciler
Dersin işlenişini akışını bozan öğrenciler ders öğretmeni tarafından uyarılır. Öğrenci sınıftaki davranışlarına devam ederse öğretmen tarafından okul idaresine bilgi verilir. Okul idaresi durumun incelenmesi amacıyla öğrenciyi rehberlik servisine sevk eder.

11 Okul kurallarına uymayan öğrenciler
Okul kurallarına uymayan öğrenci okul idaresi tarafından uyarılır.(kılık kıyafet, okul araçlarına zarar vermek, başka öğrencilere rahatsızlık vermek, kavga etmek, öğretmenine ve büyüklere saygısızlık yapmak, okul araç gereçlerine zarar vermek vb. gibi) Okul kurallarına uymayan öğrencinin velisi çağrılarak durum hakkında bilgi verilir. Öğrenci olumsuz davranışlarına devam ederse okul idaresi tarafından rehberlik servisine sevk edilir.

12 Bayrak törenleri Okulun açılışında, ders yılı sonunda, hafta başında ve sonunda, Bayram tatili başlangıcında ve sonunda yapılan Bayrak Törenlerine ve Milli Bayramlara her öğrencinin katılması zorunludur. Pazartesi ve Cuma günkü Bayrak Törenlerine ve Milli Bayramlara tüm öğrencilerin katılması, tören esnasında uygunsuz davranışta bulunmaması gerekir.

13 Teneffüslerdeki uygulamalar
Öğrenci çıkış zili ile birlikte bütün öğrencilerin, sınıfın havalandırılması ve öğrencilerin temiz hava alması amacıyla okul bahçesine inmesi zorunludur. Öğle araları yemeğe gitmeyen öğrencilerde bu kapsamda değerlendirilir. Yağışlı ve soğuk havalarda sınıf kapısı açık olmak şartıyla teneffüs saatini ve öğle arasını sınıflarında geçirirler.

14 Öğle yemeği arasındaki uygulama
Öğle yemeği için evine giden öğrenciler öğle yemeğine çıkış saati olan 12:20 ile 12:30 arasında okul bahçesinde ayrılmış olması gerekir. Öğle yemeğinden dönüp okul bahçesine giren öğrenci tekrar okul dışına çıkamaz.

15 İletişim Öğrencilerimizin okula kesinlikle cep telefonu getirmeleri yasaktır. Okula cep telefonu getiren öğrencilerimizin cep telefonları alınarak yıl sonuna kadar alınarak geri verilmeyecektir. Acil durumlarda sınıf öğretmeni ve idarece iletişim sağlanacaktır. B- Blokta bulunan ankesörlü telefonla da öğrencilerimizin velileri ile iletişim kurmaları mümkündür.

16 Velilerimizle iletişim
Öğretmenlerle görüşme yapmak amacıyla gelecek öğrenci velilerimiz, okulumuzca hazırlanan öğretmen görüşme gün ve saatleri doğrultusunda okula gelmelidir. Öğretmen görüşme günleri ile duyurumuz okulumuz web sitesinde mevcut olup; Değişme olduğunda okulumuz web sitesi ile duyurulmaktadır. Velilerimiz çocuklarının durumlarını; devam devamsızlık, sınav tarihleri ve not bilgilerini e-okul veli bilgilendirme sisteminden de takip edebilirler. e-okul veli bilgilendirme sistemi giriş linki de okulumuz web sitesinde mevcuttur. Okulumuzun web site adresi: ttp://

17 Okul Çıkış Saatleri Okul giriş ve çıkış saatlerinde servis araçları ile velilerimizin özel araçlarının öğrencilerimizin rahat bir şekilde çıkabilmesi için okul çıkış kapısı önüne park etmemeleri gerekmektedir. Velilerimizde öğrenci çıkış kapısı önünü açık bulunduracak bir şekilde çocuklarını beklemelidir. Velilerimizin okul çıkış saatlerinde sınıf kapısı önünde beklemeleri yasaktır.

18 BİLGİLENDİRME SUNUSU1 Yörük Ali Efe İÖO. Müdürlüğü
BİLGİLENDİRME SUNUMUZU İZLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ. DİĞER TOPLANTILARDADA BİLGİLENDİRMELERE DEVAM EDİLECEKTİR. HER TÜRLÜ ÖNERİ VE ŞİKAYETLERİNİZİ WEB SİTEMİZDEKİ İLETİŞİM LİNKİNDEKİ FORMU DOLDURARAK İLETEBİLİRSİNİZ.TELEFON NUMARASI YADA MAİLİNİZİ BIRAKTIĞINIZDA MUTLAKA OKUL YÖNETİMİNCE SİZE BİLGİ VERİLECEKTİR. Yörük Ali Efe İÖO. Müdürlüğü


". YÖRÜK ALİ EFE İLKÖĞRETİM OKULU OKUL KURALLARI HAKKINDA" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları