Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ŞEHİT BAHADIR TAYFUR İLKOKULU DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ŞEHİT BAHADIR TAYFUR İLKOKULU DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ"— Sunum transkripti:

1 ŞEHİT BAHADIR TAYFUR İLKOKULU DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ
EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

2 PROJE YÖNETİCİLERİ M . Mustafa AKSU MÜDÜR Günay SARI Mustafa YİĞİT
MÜD.YARD. Mustafa YİĞİT MÜD.YARD. Tuğba ÖZCAN Rehber Öğretmen Hatice SARI Sınıf Öğretmeni Dilek ÖZYAMAN Sınıf Öğretmeni Serap ŞEN Anasınıfı Öğretmeni Betil KARABUDAK Sınıf Öğretmeni Sadiye ÜNGÖR Sınıf Öğretmeni

3 Proje Amacımız; Toplumsal değerler sosyal hayatı düzenler, bireyler arası bağlılığı artırmak. Birlikte yaşayan insanların hangi değerleri merkez alacakları konusunda konuşmalarını, fikir birliğine varmalarını sağlamak. Farklı değerlere sahip kişiler arasında veya kuşaklar arasında oluşan farklı değerlerden kaynaklanan çatışmaları ortadan kaldırmak.. Çocuğun doğuştan getirdiği en iyi tarafını ortaya çıkarmak. Birey kişiliğinin her yönüyle gelişmesini sağlamak. Öğrencilerin, insani mükemmelliğe ulaşmasına yardımcı olmak. Bireyi ve toplumu kötü ahlaktan korumak ve kurtarmak. Bunun yanında iyi ahlakla donatmak ve devamını sağlamaktır. Öğrencilerin, Milli Eğitim temel kanununa uygun, sosyo kültür değerlerimizi benimsemiş «BİZ» merkezli düşünen yaşayan bireyler olmasını sağlamak.

4 SEÇİLEN DEĞER BAŞLIKLARIMIZ
Proje logomuz

5 PROJE ÇALIŞMALARI

6 Proje Afişinin Asılması

7 Personel , Ayın Değeri Yaka Rozetlerini Taktı.

8 Seçilen her değerimiz ile ilgili sınıf içi etkinlikler planlanıp tüm sınıflara dağıtıldı. Öğrenci ve velilerle paylaşıldı.

9 Proje Planı Örneği AYLAR DEĞERLERİMİZ OKULÖNCESİ 1.ve 2.SINIFLAR
HER AY YAPILACAK ETKİNLİKLER ARALIK HOŞGÖRÜ Ve ADALET Afiş pano çalışması: Hoşgörü nedir? Çalışma kağıdı: Hoşgörüyü boya Drama: Hoşgörülü aile Kavram haritası: Hoşgörülü şirin Proje: Hoşgörü ormanı Görsel materyal: Hayvanlarda hoşgörü Sınıf içi etkinlik: Neden? Sunu: Yapmam-yaparım Video-müzik: Tom ve Jerry Yazılı materyal: Deredeki ördek Afiş pano çalışması: Resim yarışması-Hoşgörü Çalışma kağıdı: Uğur böceği Drama: Kart draması Kavram haritası: Hoşgörürüm Proje: Hoşgörü laleleri Görsel materyal: Kalbin en tatlı meyvesi Sınıf içi etkinlik: Farklılıklara hoşgörü Sunu: Narenci ve turuncu Video-müzik: Üçüzler Yazılı materyal: Bir hoşgörü hikayesi Afiş pano çalışması: Arkadaşlarımı hoş görürüm 1 Arkadaşlarımı hoş görürüm 2 Hoşgörü sevginin gereğidir Çalışma kağıdı: Hoş-gör Mesajı bul resimleri boya Drama: Hoşgörülü prensesler ve prensler Kavram Haritası: Hoş görürüm- hoş görmem Hoşgörünün mükafatı Proje: Haber vermeden Görsel Materyal: Farklılıklara saygı duyma Sınıf İçi Etkinlik: Hoşgörü avcısı Sunu: Hoşgörü nedir? Video-Müzik: Küçük yumurtaya hoşgörü-Kaplumbağalara hoşgörü Yazılı Materyal: Yaşayarak öğrenme Ayın 1.haftası sınıf içerisinde tabloda görülen etkinlikler uygulanacak. Ayın 2.haftası her sınıf kendi içerisinde hoşgörü-adalet ile ilgili afiş çalışması yapacak. Ayın 3.haftası okulda hoşgörü-adalet değeri ile ilgili resim, şiir yarışması düzenlenecek ve kazanan öğrenciler ödüllendirilecek. Ayın 4.haftası her sınıfın öğretmeni kendi velilerine hoşgörü-adalet değeri ile ilgili veli semineri düzenleyecek. Okuldaki tüm personel hoşgörü-adalet değeri ile ilgili yaka rozeti takacak. Hoşgörü-adalet değeri ile ilgili el broşürü hazırlanacak ve ilçede stant açılarak dağıtılacak. Okulumuzun dış duvarına değerler eğitimi ağacı asılacak.

10 Ayın değeri ile ilgili her sınıf afiş hazırladı.
Afişler YILSONUN da değerler sokağında Karacabey’in beğenisine sunulacak.

11 Afiş Örnekleri Buradan başla .

12 Afiş Örnekleri EMPATİ

13 Afiş Örnekleri

14 Ayın değeri ile İlgili Broşür hazırladı.
Broşürler YILSONUN da değerler sokağında Karacabey’in beğenisine sunulacak.

15 Broşür Örnekleri

16 Broşür Örnekleri

17 Broşür Örnekleri

18 Broşür Örnekleri

19 Ayın değeri İle İlgili Sunular ve Film Öğrencilere ve Velilere İzlettirildi.

20 Öğrenciler Ayın Değeri Filmi ve Sunusunu İzliyor.

21 Veliler Ayın Değeri Filmi ve Sunusunu İzledi.

22 Ayın değeri İle İlgili Öğrenciler Arasında Yapılan Yarışmada Dereceye giren Öğrenciler Ödüllendirildi. Belge Örneği ve Dereceye Giren Öğrenciler.

23 Sevgili , Zeynep TETİK BELGE ÖRNEĞİ
Eğitim-öğretim yılında ‘’Değerler Eğitimi Projesi ‘’ kapsamında ocak ayı değeri olan empati ile ilgili okulumuzda düzenlenen 4. sınıflar arası resim yarışmasındaki birinciliğinden dolayı tebrik eder, başarılarının daim olmasını dilerim. M. Mustafa AKSU Ş.Bahadır Tayfur İ.O Müdürü

24 Her ayın sonunda değer belgesi alan öğrenciler

25 Değerler eğitimi projemiz 2. Yarı yılda da devam edilecek.
Değerler eğitimi çerçevesi içerisinde yapılan çalışmalar , yılsonunda okul bahçesinde DEĞERLER EĞİTİMİ SOKAĞI oluşturulacak. Bu sokak ta velilerimizin ve İlçemiz insanlarının beğenisine sunulacak.

26 Yaratılmışlar arasında, İnsan olmanın üstünde bir değer yoktur.


"ŞEHİT BAHADIR TAYFUR İLKOKULU DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları