Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Engelli Bireylerin Öğrenim Hayatında Çektikleri Zorluklar.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Engelli Bireylerin Öğrenim Hayatında Çektikleri Zorluklar."— Sunum transkripti:

1 Engelli Bireylerin Öğrenim Hayatında Çektikleri Zorluklar

2 İlköğretim  FİZİKSEL SORUNLAR  Ulaşım (servis, otobüs...).  Uygun olmayan sıralar.  Üst katlardaki sınıflar ve tuvaletler.  Okulun engelli öğrenciye göre düzenlenmemesi.

3 İlköğretim  SOSYAL SORUNLAR  Sınıf arkadaşları tarafından dışlanma.  Bu deli bu tehlikeli yaklaşımı.  Öğretmenin yaptığı dışlama. (Eskiden öğretmenin engelli öğrenciyi kabul etmeme durumu. Şimdi yasal değil.)  Müdürlerin öğrenciyi kabul etmemesi.  Fiziksel engelli bireye zihinsel engelliymiş gibi yaklaşmak. (gurur kırıcı, incitici.)

4 İlköğretim  Okul gösterilerinde pasif rol.  Küçük roller ve az sorumluluk vererek bireyin kendine güvenini düşürme.  Bu yapamaz, Yeteneksiz düşüncesiyle etkinliklere alınmama.

5

6

7 Lise  Bu dönemde sınıf arkadaşları tarafından dışlanma azalır. Engelli bireyin sınıf arkadaşları daha duyarlı davranmaya başlar.  Ancak fiziksel engeller hala vardır.  Ulaşılabilirlik kısıtlıdır.  Yakın arkadaşlık kurmakta zorluk.  Sadece diğer engellilerle arkadaşlık kurma.  Müdürlerin caydırıcı, vazgeçtirmeye yönelik konuşmaları. (Okulun engelli bireye uygun olmadığını belirtmesi.)

8 Lise  Veliler bu dönemde de sorun yaratabilir.  Engelli bireyin kendi çocuklarıyla arkadaşlık kurmasını istememe.  Öğretmenlerin dışlayıcı tavrı.

9 Üniversite  Fiziksel ulaşılabilirlik. (hem kampüse ulaşım hem kampüs içi ulaşım.)  Barınma. (yurtların uygunsuzluğu)  Kampüs içindeki fiziksel tehlikeler. (yüksek kaldırımlar, hayvanlar...)  Öğretmenlerin duyarsızlığı.

10 Ege TEMİZKAN 21371818 TEŞEKKÜRLER


"Engelli Bireylerin Öğrenim Hayatında Çektikleri Zorluklar." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları