Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Eğitimde Program Geliştirme İçerik

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Eğitimde Program Geliştirme İçerik"— Sunum transkripti:

1 Eğitimde Program Geliştirme İçerik

2 İçerik “Ne öğretelim. ” sorusuna cevap arar
İçerik “Ne öğretelim?” sorusuna cevap arar. İçerik hedefe göre belirlenir

3 Seçilen içerik; Hedef davranışlarla tutarlı olmalı Öğrenciler için anlamlı olmalı Öğrencilerin gelişim düzeyine uygun olmalı Güncel olmalı Bilimsel açıdan doğru olmalı Öğrencilerin geçmiş öğrenme yaşantılarına uygun olmalı

4 İçerik belirlendikten sonra düzenlenmelidir
İçerik belirlendikten sonra düzenlenmelidir. İçeriğin düzenlenmesinde doğrusal, sarmal, modüler, piramitsel, çekirdek ve konu ağı yaklaşımları kullanılır. İçeriğin düzenlenmesi yaklaşımları programlama yaklaşımı olarak da adlandırılır.

5 Doğrusal Programlama Yaklaşımı Birbiri ile ardışık sıralı, yakın ilişkili, zorunlu ve önkoşul öğrenmelerin ağırlıklı olduğu konuların düzenlenmesinde kullanılır.

6 Sarmal Programlama Yaklaşımı
İçerik, doğrusal bir sıra izlemez. Daha önce öğrenilmiş konular gerektikçe tekrar edilebilir.

7 Modüler Programlama Yaklaşımı
Konular modüller halinde düzenlenir. Modüllerin birbirleriyle ilişkili olması beklenmez. Önemli olan modüllerin anlamlı bir bütün oluşturmasıdır. Konuların hangi sırayla öğretileceği açısından esnektir.

8 Piramitsel Programlama Yaklaşımı
İlk yıllarda geniş tabanlı konuların yer aldığı ileriki yıllarda konuların gittikçe daraldığı ve uzmanlaşmanın olduğu bir yaklaşımdır. Program esnek değildir.

9 Çekirdek Programlama Yaklaşımı
Bir çekirdek etrafında alınabilecek ders ya da konuların seçilebildiği modeldir. Bu modelde öğrenciler ilgi ve ihtiyaçları doğrultusunda seçim yapabilir.

10 Konu Ağı-Proje Merkezli Program Yaklaşımı Öğrencilere konuların ağı bir harita gibi çıkarılır ve belirli zamanlarda nerelerde olmaları gerektiği belirtilir.


"Eğitimde Program Geliştirme İçerik" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları