Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İLK DERSTE NASIL DAVRANILMALIDIR? Yrd. Doç. Dr. Mehmet OKUTAN.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İLK DERSTE NASIL DAVRANILMALIDIR? Yrd. Doç. Dr. Mehmet OKUTAN."— Sunum transkripti:

1 İLK DERSTE NASIL DAVRANILMALIDIR? Yrd. Doç. Dr. Mehmet OKUTAN

2 İlk Derste Nasıl Davranılmalıdır? Öncelikle kılık-kıyafetimizle öğrencilerin şaşkın bakışlarına muhatap olmamaya özen gösteriniz. İlk derste, ciddi bir insan imajı veriniz. Sınıfta öğrenciler için bulunduğunuzu hissettiriniz. İlk derste “ders” ten gerekirse hiç bahsetmeyiniz; Kesinlikle “branş şovenizmi” yapmayınız.

3 İlk derste öğrencilerinizle tanışınız. Öğrencilerinizin isimlerini öğreniniz. İlk derste yapacağınız konuşmayı, evinizde karşınızda öğrencileriniz varmış gibi, yapın ve bunu mümkünse kameraya çekin. Ses tonunuza dikkat ediniz. Derse mutlaka zamanında girip, zamanında çıkınız. İlk Derste Nasıl Davranılmalıdır?

4 Dersi kaynatıcı hareketlerden sakınınız. İlk derste, dersin genel amaçlarını, ne işe yaradığını öğrencilerin anlayacağı bir dille özetleyiniz. İlk derste dersle ilgili eğitim-öğretim araç- gereçleri ile sınıfa giriniz. İlk derste, dersin nasıl işleneceği konusunda öğrencilerinizle tartışınız. İlk derste sınıf yönetimi tarzınızla ilgili ilkelerinizi öğrencilerinizle paylaşınız. İlk Derste Nasıl Davranılmalıdır?

5 İlk derste sınıfta çıkabilecek gürültü ve karışıklıkları görmezden gelmeyerek, mutlaka önlenmesi ile ilgili önlemleri alınız. İlk derste sınıfa “korku” değil, “sevgi” estiren bir hava ile giriniz. Neşeli, ağırbaşlı, samimi, nazik, alçakgönüllü ve yumuşak davranışlı olarak öğrencilerinizin karşısına çıkarsanız, sınıf yönetiminde daha az zorlanacaksınız. İlk Derste Nasıl Davranılmalıdır?


"İLK DERSTE NASIL DAVRANILMALIDIR? Yrd. Doç. Dr. Mehmet OKUTAN." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları