Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

T.C. GÜLYALI KAYMAKAMLIĞI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "T.C. GÜLYALI KAYMAKAMLIĞI"— Sunum transkripti:

1 T.C. GÜLYALI KAYMAKAMLIĞI
OCAK 2014

2 T.C. GÜLYALI KAYMAKAMLIĞI 2013 YILI FAALİYET RAPORU

3 İLÇE JANDARMA KOMUTANLIĞI
T.C. GÜLYALI KAYMAKAMLIĞI İLÇE JANDARMA KOMUTANLIĞI

4 İLÇE JANDARMA KOMUTANLIĞI
T.C. GÜLYALI KAYMAKAMLIĞI İLÇE JANDARMA KOMUTANLIĞI FAALİYETLER : Gülyalı İlçe J.K.lığınca köylerde hırsızlık olaylarının azalması ve tamamen bitmesi amacıyla köylü vatandaşlarımıza Komutanlığımızın hazırlamış olduğu broşürler dağıtıldı. Bu broşürlerde Komutanlığımıza daha kolay ulaşmaları, bilgi almaları ve ihbarda bulunmaları amacıyla telefon numaralarımız, hırsızlık olaylarında dikkat etmeleri konular ve köye giren tanımadıkları yabancı satıcılar ve hurdacılarla ilgili Komutanlığımızı haberdar etmeleri konusunda bilgiler verildi. Komutanlığımız tarafından haftanın belirli günleri köylere devriye faaliyetleri düzenleyerek vatandaşlarımızla toplantı ve sohbetler esnasında, her hangi bir dolandırıcılık olaylarına maruz kalmamaları maksadıyla hayvanlarını ve fındıklarını satarken karşısındaki alıcıları iyi tanımaları gerektiği, ticaretle ilgili belgelerini görmeden ve sattıkları ürünlerin veya malların karşılıklarını almadan alım satım yapmamaları konusunda uyarılarda bulunuldu. Köylere gelen ve kendini resmi görevli veya Tedaş yetkilisi vb. gibi tanıtan şahısların Köy muhtarı veya yetkili kişi tarafından nazik bir şekilde resmi kimliklerinin sorulması konusunda hatırlatmalar yapıldı. Resmi kurum veya şahıslar kimliklerine bürünerek hırsızlık veya dolandırıcılık yapabilmek amacıyla keşif yaptıkları vatandaşlarımıza hatırlatıldı..

5 İLÇE JANDARMA KOMUTANLIĞI
T.C. GÜLYALI KAYMAKAMLIĞI İLÇE JANDARMA KOMUTANLIĞI ETKİNLİKLER : Son yıllarda bölgemize kayan terör örgütü mensupları hakkında ve bunların hareket tarzları, giyimleri, görünümleri hakkında vatandaşlarımıza bilgi verildi. Şüphelendikleri yabancı şahısları gördükleri anda komutanlığımıza bilgi vermeleri, yazlık olarak kullandıkları evlerinde kışa gıda maddesi bırakmamaları gerektiği konusunda ikazlar yapıldı. Köylerde bakıma muhtaç ve kimsesi olmayan ihtiyar, sakat ve özürlü insanların kimler olduğu, bakımlarını nasıl sağladıkları köy muhtarları aracılığıyla takip edildi. Kritik köy yol noktaları üzerinde ve D-010 karayolu üzerinde trafik timleri, Kaçakçılıkla mücadele timleri ile birlikte yol kontrolleri yaparak şüpheli şahıs ve kaçak eşyaların yakalanmaları sağlandı. Uyuşturucu madde üretimi ve kullanımı ile ilgili olarak köylerde istihbarı bilgiler sayesinde hint keneviri ekimi yapan ve kullanan şahıslara yönelik operasyonlar yapıldı. 7 Kaçakçılık olayı ortaya çıkartılarak adli işlem yapıldı. Şehit ailemizin düzenli ziyaretleri yapıldı. Şehit mezarımızın bakımı ve onarımı yapıldı. Düzenli olarak bayrağının değişimi yapıldı. Köylere gidildikçe gazi ailelerimiz ziyaret edildi. Dini ve Milli bayramlarımızda gazilerimizle bir araya gelindi.

6 İLÇE JANDARMA KOMUTANLIĞI
T.C. GÜLYALI KAYMAKAMLIĞI İLÇE JANDARMA KOMUTANLIĞI BİTİRİLEN PROJELER : Komutanlığımızın güvenliği ve bakımına yönelik çalışmalar yapıldı. ( Komutanlığımız batı tarafının telleri sökülerek beton duvar yapıldı, üzerine tel çekildi, nizamiye ışıklandırması ve jandarma tabelası değiştirildi, Komutanlığımız nizamiyesi iç bölgeye alındı, Komutanlığımızın çevre emniyetini almak maksadıyla kameralar yerleştirildi ve santral odasına kamera takip sistemi kuruldu, nezarethaneye kamera sistemi kuruldu, bay ve bayan nezarethanesi şeklinde iki bölüm oluşturuldu, Vatandaşlarımızın yararlanması amacıyla avukat görüşme, ifade alma odaları yapıldı, Engelli vatandaşlarımızın komutanlığımıza girişini kolaylaştırmak maksadıyla engelli merdiveni yapıldı ve 1 personel görevlendirildi.) Komutanlığımızın okuma yazma bilmeyen askerlerine okuma yazma öğretmek maksadıyla ve Kalorifer kursu, aşçılık kursu gibi kurslara katılarak kurs belgeleri almaları maksadıyla Halk Eğitimi Müdürlüğü ile çalışmalar yapılmıştır.

7 İLÇE JANDARMA KOMUTANLIĞI
T.C. GÜLYALI KAYMAKAMLIĞI İLÇE JANDARMA KOMUTANLIĞI DİĞER İŞLER : Emniyet ve asayişin eksiksiz sağlanması amacıyla köylerimize görevlendirilen devriye ekiplerimiz, köy muhtarı, köy azaları, diğer vatandaşlarımız ve esnaflarımızla yüz yüze görüşerek hırsızlık olaylarına karşı uyanık olmalarını ve köylere giren yabancı esnaf, araç ve şahısların komutanlığımıza bildirilmesi konusunda uyarılarda bulunmaktadır. Devriye ekiplerimiz kamera sistemi bulunmayan işletmeleri tespit ederek bu konudaki eksikliklerin belirmekte, işletmeler kamera sistemi ve güvenlikçi personel bulundurmaları konusunda ikaz edilmektedirler. Havaalanı çalışmaları kapsamında Jandarma bölgesinde bulunan taş ocakları sıkı sıkı kontrol edilmekte, trafik güvenliğini tehlikeye sokan araçlar hakkında cezai işlem uygulanmaktadır.

8 İLÇE JANDARMA KOMUTANLIĞI
T.C. GÜLYALI KAYMAKAMLIĞI İLÇE JANDARMA KOMUTANLIĞI İLÇE JANDARMA KOMUTANLIĞI YILLARI ARASI OLAY SAYILARINI GÖSTERİR GRAFİK Mavi Renk 2012 Sarı Renk 2013

9 İLÇE JANDARMA KOMUTANLIĞI
T.C. GÜLYALI KAYMAKAMLIĞI İLÇE JANDARMA KOMUTANLIĞI Asayiş Olaylarının Türlerine göre dağılımı 2012 2013 ARTIŞ - AZALIŞ Kişilere Karşı İşlenen Suçlar 46 38 % 25 Azalış Malvarlığına Karşı İşlenen Suçla 20 35 % 75 Artış Millete ve Devlete Karşı İşlenen Suçlar 3 5 % 85 Artış Topluma Karşı İşlenen Suçlar 16 10 % 40 Azalış Kabahatler 33 % 8 Artış Takibi Gereken Olaylar 14 32 % 120 Artış GENEL TOPLAM 159 178 % 9 artış Gülyalı İlçe Jandarma Komutanlığınca yılları arası olay sayıları tabloda gösterilmiştir yılında 159, yılında 178 olay meydana gelmiş, Asayiş olaylarında dikkat çekici bir değişiklik olmamıştır.  Gülyalı İlçe Jandarma Komutanlığınca yılları arası olay sayıları tabloda gösterilmiş olup 2012 ve 2013 yılları arasında 2013 yılında Kabahat olaylarındaki artışın sebebi; Devriye faaliyetlerinin artması ve Gülyalı İlçe Jandarma Komutanlığı personelinin bilinçlenerek yaptıkları devriye faaliyetlerinde kabahat olaylarına işlem yaparak kayıt altına almalarıdır.  Mal varlığına karşı işlenen suçlardaki artışın sebebi; Komutanlığımıza bağlı köylerde miras ve veraset davaları nedeniyle fındık toplama döneminde birbirlerinin haklarına yapılan tecavüz olayları dikkat çekmektedir.  Takibi Gereken olaylardaki artışın sebebi ise Ordu Giresun havalimanı yapımı için Turnasuyu köyü Divanı mevkiindeki taş ocağında iş kapasitesinin artırılması ve hızlandırılması neticesi İş Kazalarının meydana gelmesidir.


"T.C. GÜLYALI KAYMAKAMLIĞI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları