Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU"— Sunum transkripti:

1 KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU
Huzur İklimi Gelecek Elimizde… EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ AKADEMİK GENEL KURULU (KASIM-2013)

2 TOPLANTI GÜNDEMİ eğitim-öğretim yılı güz ve bahar döneminin değerlendirilmesi eğitim-öğretim güz yarıyılı hazırlıkları

3 Misyonumuz Kırgızistan ve Orta Asya coğrafyası başta olmak üzere istihdama, sosyal ve ekonomik gelişime katkı sağlamak için evrensel değerler ışığında alan bilgisi açısından yetkin, teknolojik bilgi ve becerileri doğru kullanabilen, yaratıcı, özgüveni yüksek, kültür birikimi ve iletişim becerisine sahip, mesleki etiğe uygun davranan mesleki ve teknik alanda ihtiyaç duyulan nitelikli insan gücünü yetiştirmek ve geliştirmektir. Uygulanan eğitim programları ile; insan, malzeme ve modern teknolojik sistemleri bütünleştirerek; öğrencilerin problem çözme, karar verme ve eleştirel düşünce yeteneklerinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Meslek Yüksekokulu programlarının misyonu, eğitim programları çerçevesindeki meslek alanlarında nitelikli ve donanımlı bireyler yetiştirmektir.

4 Vizyonumuz Yüksekokulumuz müfredatları çerçevesinde Ulusal ve Uluslararası seviyede nitelikli mezunlar hazırlayarak ülkenin ilk ve önde gelen kuruluşu olmaya ve meslek alanlarında liderliğe ulaşacak yaratıcı gayretlerini sürdürmektir. Vizyonumuz, programlarıyla; katılımcı, paylaşımcı, özgün değerlere sahip ve mesleki açıdan yetkin bireyler yetiştiren, uluslararası düzeyde tanınan, yenilikçi, yaratıcı, sürekli gelişmeye açık, bilgiye erişme yollarını gösteren, aktif öğrenmeyi ilke edinmiş, ülke içerisindeki her türlü gelişim sürecinde önderlik rolü üstlenen, paydaşları ile etkili bir iletişim ve işbirliği yapabilen ve yaşam boyu öğrenme yollarını bilen bireyler yetiştiren bir Meslek Yüksekokulu olmaktır.

5 Kalite Hedefimiz Eğitim sektöründe Kalitede öncü olmak,
Paydaşların memnuniyetini sağlamak, Kalite Yönetimi sistemini aktif olarak geliştirmek, Kaliteden ödün vermemek.

6 AKADEMİK KADROMUZ (GÜZ)
Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı Yrd.Doç.Dr. Bülent BAYRAKTAR Dr. Sezen ÖZEK Uzm. Mahmut VURAL Öğr.Gör. Gülnur CAYNAKOVA** Öğr. Gör. Ruhidin ASANOV* AKADEMİK KADROMUZ (GÜZ) Muhasebe Programı Öğr.Gör. Aydın ÇİFTÇİ Doç.Dr. Baktıgül SATIVALDİEVA** Dr. Elvira NOGOYBAYEVA** Dr. Nuriza ÖMÜRKULOVA** Öğr. Gör. Gülnur DCAYNAKOVA** İnşaat Programı Öğr. Gör. Marat İSAKOV* Öğr. Gör. Özer RAVANOĞLU** Öğr. Gör. Kadri Menteş** Öğr. Gör. Bakıt ASKARALİYEV* Doç. Dr. Gülmira ACIGULOVA** Çocuk Gelişimi Programı Öğr.Gör. Sariye UÇKAÇ** Otomotiv Programı Prof. Dr. Mahmut İZCİLER Doç.Dr. Ömer ÖZYURT Öğr.Gör. M.Rüştü ÇİFTÇİ Pazarlama Programı Öğr.Gör. Gülnara KARADENİZ *- Yarı Zamanlı **- Ders Saati Ücretli

7 İDARİ KADROMUZ Görevi Adı Soyadı Yüksekokul Sekreteri Samat Urmanbetov
Müdür Sekreteri Nurzada ABIŞEVA

8 Eğitim-Öğretim yılında Meslek Yüksekokulumuzda 7 programa öğrenci kabul edilmiştir. Bunlar; Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı İnşaat Programı Otomotiv Programı Muhasebe Programı Çocuk Gelişimi Pazarlama Turizm ve Otel İşletmeciliği

9 2012-2013 Eğitim ve Öğretim Yılında Mezun Olan Öğrencilerimiz
MEZUNLARIMIZ Eğitim ve Öğretim Yılında Mezun Olan Öğrencilerimiz Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı 14 Muhasebe Programı 11 İnşaat Programı 28 Otomotiv Programı 9 Toplam 62 Mezunlarımız başta Kırgızistan olmak üzere Türkiye ve Rusya’da çeşitli pozisyonlarda görev yapmaktadırlar. Meslek Yüksekokulumuz Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı ile Muhasebe Programı’nın başarılı öğrencilerinden 4’ü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ne, 1 kişide İletişim Fakültesi’ne dikey geçiş yaparak eğitimlerine devam etmektedirler.

10 FİZİKİ İMKANLARIMIZ EĞİTİM AMAÇLI Adet Kapasite Derslikler 13
70 x 13= 910 m2 Bilgisayar Laboratuvarı 2 45 x 2 = 90 m2 Model Ofis Sınıfı 1 54 m2 Toplam 15 1054 m2

11 FİZİKİ İMKANLARIMIZ İDARİ AMAÇLI Adet Kapasite Ofisler 15
20 x 15 = 300 m2. Arşiv Odası 1 20 m2 Depo 2 = 100 m2 Teknisyen Odası 20*2 = 40 m2 Toplam 20 460 m2

12 FİZİKİ İMKANLARIMIZ ATÖLYE AMAÇLI Adet Kapasite Teknik Çizim Atölyesi
1 101 m2 Otomotiv Laboratuvarı 2 96 x 2 = 192 m2 Yapı Atölyesi İnşaat Laboratuvarı 48 m2 Ahşap Laboratuvarı 96 m2 Toplam 5 437 m2

13 FİZİKİ İMKANLARIMIZ SOSYAL AMAÇLI Adet Kapasite Konuk Ağırlama Odası 1
Dinlenme-Okuma Odası 70 m2 Kantin 80 m2 Çayocağı 16 m2 Toplam 4 201 m2 Dolu Alan 2359 m2 Koridorlar vb. 641 m2 Genel Toplam 3000 m2

14 2013-2014 GÜZ DÖNEMİ DERS YÜKLERİ

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25 2013-2014 GÜZ DÖNEMİ ÖĞRENCİ SAYILARI (Hazırlık Sınıfı Dahil)
MESLEK YÜKSEKOKULU GÜZ DÖNEMİ ÖĞRENCİ SAYILARI (Hazırlık Sınıfı Dahil)

26 2013-2014 GÜZ DÖNEMİ ÖĞRENCİ SAYILARI (Hazırlık Sınıfı Hariç)
MESLEK YÜKSEKOKULU GÜZ DÖNEMİ ÖĞRENCİ SAYILARI (Hazırlık Sınıfı Hariç)

27 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI’NDA GERÇEKLEŞTİRİLEN FAALİYETLER
1- Bilimsel Faaliyetler Yrd. Doç. Dr. Bülent BAYRAKTAR tarafından ve 1 adet Temel Hukuk Kitabı yayınlandı. Yrd. Doç. Dr. Bülent BAYRAKTAR tarafından 1 adet uluslararası konferansa bildiri yayınlandı. Yrd. Doç. Dr. Bülent BAYRAKTAR tarafından 1 adet Uluslararası makale yayınlandı. Yrd. Doç. Dr. Bülent BAYRAKTAR’ın NİGEP Projesindeki koordinatörlüğü devam etmektedir. Dr. Sezen ÖZEK’in NİGEP Projesinde alan liderliği devam etmektedir. Eğiticilerin eğitimi sağlanmıştır. Dr. Sezen ÖZEK tarafından İşletme Yönetimi ders notları hazırlandı. Web of Knowledge konulu Seminere Dr. Sezen ÖZEK tarafından katılım sağlandı. Öğr. Gör. Aydın ÇİFTCİ tarafından 1 adet uluslararası makale, 1 adet uluslararası bildiri. Uzm. Mahmut VURAL tarafından Akademik BAKIŞ dergisinde 2 adet uluslararası makale yayınlandı.

28 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI’NDA GERÇEKLEŞTİRİLEN FAALİYETLER
2- Sosyal ve Kültürel Faaliyetler Meslek Yüksekokulumuzda yeni dönem başladı Hazırlık sınıfı öğrencilerimiz okulumuzu ziyaret ettiler Staj öncesi mesleki uygulamalar yapıldı Medya Kelebeği Festivaline katılım sağlandı

29 Meslek Yüksekokulumuzda yeni dönem başladı
Meslek Yüksekokulumuz kısa vadeli yatırımlarını tamamlayarak eğitim ve öğretim dönemine başladı.

30 Staj öncesi mesleki uygulama
Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı ı. Sınıf öğrencileri Eğitim-Öğretim Bahar Yarıyılında üniversite içinde haftada yarım gün yaptıkları uygulamaları başarıyla tamamladı. Uygulama defterlerini teslim eden öğrenciler, teorik bilgilerini iş hayatına dönüştürmede bu uygulamanın staj öncesi oldukça yararlı olduğunu belirtiler.

31 Medya Kelebeği” Öğrenci Festivali Sonuçlandı
Üniversitemizde 2. Düzenlenen ve 7 dalda gerçekleştirilen “Medya Kelebeği” festivalinde, Meslek Yüksekokulu "Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı" I. Sınıf öğrencisi Ulan ABDILDAYEV "Herkes Yolunu Kendi Seçer" konulu debut çalışmasıyla birincilik elde etti.

32 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI’NDA GERÇEKLEŞTİRİLEN FAALİYETLER
3- Sektöre Yönelik Faaliyetler Mesleki ve Teknik Eğitime yönelik faaliyetler çerçevesinde Azerbaycan’dan Kırgızistan’a gelerek çalışmalar da bulunan «Azerbaycan Reform ve Planlama» Genel Müdürü Dr. Vilayet VELİYEV Yüksekokulumuzu tarihinde ziyaret ederek görüşmelerde bulundu. Üniversitemiz ile Kırgızistan Gençlik, Emek ve İstihdam Bakanlığı arasında yapılan anlaşma doğrultusunda 28 Mart 2012 tarihinde başlatılan NİGEP (Nitelikli İşgücü Geliştirme Projesi) kapsamında Meslek Yüksekokulu olarak «Fayans Kaplama Modülü, Alçıpan Duvar Tavan- Alçı Sıva Modülü, Sekreterlik Modülü» hazırlandı ve projeye katkıda bulunuldu.

33 Mesleki ve Teknik Eğitime yönelik faaliyetler çerçevesinde Azerbaycan’dan Kırgızistan’a gelerek çalışmalar da bulunan «Azerbaycan Reform ve Planlama» Genel Müdürü Dr. Vilayet VALİYEV Yüksekokulumuzu tarihinde ziyaret ederek görüşmelerde bulundu.

34 Üniversitemiz ile Kırgızistan Gençlik, Emek ve İstihdam Bakanlığı arasında yapılan anlaşma doğrultusunda 28 Mart 2012 tarihinde başlatılan NİGEP (Nitelikli İşgücü Geliştirme Projesi) kapsamında Meslek Yüksekokulu olarak Ders Modülleri hazırlandı ve projeye katkıda bulunuldu.

35 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI’NDA GERÇEKLEŞTİRİLEN FAALİYETLER
4- Toplumsal Faaliyetler İnşaat Atölye ve laboratuvarlarında ölçüm ve test teknolojileri toplumun hizmetine sunuldu. Meslek Yüksekokulumuzda, son zamanlarda artan elektrik ve su sarfiyatını azaltmak amacıyla bütün okul genelinde tasarruf kampanyası devam etmektedir.

36 Meslek Yüksekokulumuzda, son zamanlarda artan elektrik ve su sarfiyatını azaltmak amacıyla bütün okul genelinde tasarruf kampanyası devam etmektedir.

37 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI’NDA GERÇEKLEŞTİRİLEN FAALİYETLER
5- Öğrenci Motivasyonuna Yönelik Faaliyetler Öğrencilerimize PDRM tarafından seminer verildi. Birlikte Hareket Programı toplantısı yapıldı Yüksekokulumuz web sitesine öğrencilere ait üyelik sistemi eklenerek verilerin güncel tutulması takip edilmektedir. Öğrencilerimiz ve mezunlarımız ile olan irtibatın daha da geliştirilmesi amacıyla Moy Mir, facebook, adna klassniki vb. sosyal paylaşım ağlarında gruplar oluşturulmaktadır.

38 Meslek Yüksekokulu Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, İnşaat, Muhasebe ve Otomotiv Programları öğrencilerine Üniversitemiz Psikolojik Danışma ve Rehberlik Merkezi tarafından Aralık 2012 tarihinde seminer verildi.

39 Eğitim-Öğretim Yılı Hedefleri ve Birlikte Hareket Programı çerçevesinde 10 Aralık 2012 Pazartesi günü saat 17:30'da "Kasım TINISTANOV" salonunda Turizm Otelcilik Yüksekokulu ve Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu ile birlikte yapılan toplantı gayet başarılı ve coşkulu geçmiş, adeta bir yarış havası yaşanmıştır.

40 5- Öğrenci Motivasyonuna Yönelik Faaliyetler (devam)
Meslek Yüksekokulumuzda I. Spor Turnuvası gerçekleşti Üniversitemiz genelindeki 4. Spartakiyat turnuvasından başarılar elde edildi. Geleneksel II. On Parmak Hızlı Klavye Kullanımı Yarışması İftihar tablosu oluşturuldu Öğrencilerimize Dikey Geçiş Hakkında Seminer Verildi. Mezuniyet gecesi coşkuyla kutlandı Öğrencilerimiz Mehter Takımı gösterisine Katıldı Sayın Rektörümüzden ziyaret gerçekleşti

41 Yüksekokulumuz tarafından Aralık 2012 tarihleri arasında "Masa Tenisi, Toguz-Korgool, Bilek Güreşi ve Santranç" branşlarında I. Spor Turnuvası düzenlendi.

42 4. Spartakiyat Turnuvası gerçekleşti
Yüksekokulumuz; Üniversitemiz öğrencileri arasında gerçekleştirilen IV. Spartakiyat Turnuvasında, “Grek-Rim Güreşi” yarışında III.’lük, “Doguz-Korgool” yarışında ise II.’lik elde etti. (22 Nisan - 16 Mayıs 2013)

43 Geleneksel II. On Parmak Hızlı Klavye Kullanımı Yarışması
Meslek Yüksekokulumuz Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı öğrencileri arasında ikincisi düzenlenerek geleneksel hale getirilen "On Parmak Hızlı Klavye Kullanımı Yarışması" Çarşamba günü yapıldı.

44 Meslek Yüksek Okulumuzun Öğrenci İftihar Tablosu oluşturularak okulumuzun girişine asılmıştır.
eğitim-öğretim döneminde ilk mezunlarını veren Yüksekokulumuzda dereceye giren öğrencilerin tabloda belirtilmesi öğrencilerimiz için motivasyon kaynağı olmuştur.

45 Öğrencilerimize Dikey Geçiş Hakkında Seminer Verildi
Yüksekokulumuz Otomotiv ve İnşaat Programı öğrencilerine yönelik olarak dikey geçiş imkanları hakkında seminer verildi.

46 Mezuniyet gecesi coşkuyla kutlandı
21 Haziran 2013 tarihinde, Üniversitemiz tarafından düzenlenen Mezuniyet gecesini, Yüksekokulumuzun tüm mezunları bir araya gelerek coşku ve sevinçle kutladılar.

47 Öğrencilerimiz Mehter Takımı gösterisine Katıldı
Üniversitemiz Djal Kampusu futbol sahasında 2 Temmuz salı günü saat: 19:00'da Türkiye Cumhuriyeti Genel Kurmay Başkanlığı Mehter Takımı gösteri yaptı.

48 Rektörümüz Meslek Yüksekokulumuz'da incelemelerde bulundu
Üniversitemiz Rektörü Sn Prof.Dr. Sabahattin BALCI, 03 Ekim 2013 tarihinde Yüksekokulumuzu incelemelerde bulundu.

49 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI’NDA GERÇEKLEŞTİRİLEN FAALİYETLER
6- Personel Motivasyonuna Yönelik Faaliyetler 24 Kasım Öğretmenler günü coşkuyla kutlandı Üniversite Öğrenci Temsilcilerimizden Ziyaret Akademik Genel Kurul Toplantısı yapıldı 08 Mart Kadınlar Günü Bayramı coşkuyla kutlandı 24 Şubat tarihinde personelimize yönelik Erkekler Günü bayramı kutlandı. Rektör Yardımcımız ve Dekanlar Heyetinden Yüksekokulumuz'a ziyaret

50 24 Kasım Öğretmenler günü coşkuyla kutlandı

51 Üniversite Öğrenci Temsilcilerimizden Ziyaret
07 Mart Perşembe günü sabah 10:00'da Üniversite Öğrenci Temsilcileri Meslek Yüksekokulumuzu ziyaret ettiler.

52 Akademik Genel Kurul Toplantısı yapıldı
Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Sebahattin BALCI yaptığı konuşmasında, eğitim-öğretim alanında dünyadaki gelişmelerin ışığında ve yaşam boyu öğrenme anlayışı çerçevesinde; Meslek Yüksekokulumuzun eğitim-öğretim faaliyetlerinin yanı sıra, bölgesinde bir ‘Mesleki-Teknik Eğitim Geliştirme ve Uygulama Merkezi’ haline gelmesinin önemini vurguladı.

53 08 Mart Kadınlar Günü Bayramı coşkuyla kutlandı

54 23 Şubat Erkekler günü bayramında, Yüksekokulumuzda görev yapan bayan personelimiz, erkek mesai arkadaşlarına süpriz yaparak kutlama hazırladı. Personelin daha yakından kaynaşmasına vesile olan bu kutlama da, herkes sevinç içerisinde olduğunu ifade ederek motivasyonlarının bu tür etkinliklerle daha yüksek seviyede olduğunu ifade etti.

55 Rektör Yardımcımız ve Dekanlar Heyetinden Yüksekokulumuz'a ziyaret
Rektör Yardımcımız Prof.Dr. Mahmut İZCİLER ve beraberindeki Dekanlar Heyeti, 20 Eylül 2013 tarihinde Meslek Yüksekokulu'muzu ziyarete geldiler.

56 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI’NDA GERÇEKLEŞTİRİLEN FAALİYETLER
7- Uluslararası Faaliyetler Meslek Yüksekokulları toplantısı 2013 yılında Türkiye’de ki Ardahan Üniversitesi’nde yapılacaktır.

57 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI’NDA GERÇEKLEŞTİRİLEN FAALİYETLER
8- Tanıtım Faaliyetleri Meslek Yüksekokulumuz VİZYON dergisinde tanıtım röportajı yayınlandı Hazırlık sınıfı öğrencilerimiz Meslek Yüksekokulumuzda Yüksekokulumuz tanıtım faaliyetlerini sürdürüyor Hazırlık öğrencilerine brifing verildi Tanıtım faaliyetleri çerçevesinde Facebook, Youtube, E-posta aracılığı ve bizzat görüşmeler ile Üniversitemizi tanıtmaya yönelik çalışmalar sürdürülmektedir. Bişkek’te başta Mesleki ve Teknik Eğitim ile ilgili kurum ve kuruluşların ziyaret çalışmaları devam etmektedir. Özel sektör ziyaretleri devam etmektedir. 07 Mayıs 2013 tarihinde Issık-Köl bölgesinde Kasım TINISTANOV Lisesi öğrencilerine Yüksekokulumuzu tanıtmak amacıyla temsilen Otomotiv II. Sınıf öğrencimiz Elçibek KADIRBEKOV görevlendirildi.

58 KITİAD "Kırgız ve Türk İşadamları Derneği tarafından yayınlanan "VİZYON" dergisi ile röportaj yapan Sayın Müdürümüz Yrd. Doç. Dr. Bülent BAYRAKTAR, okulumuz hakkında tanıtıcı bilgiler vermiştir. Mesleki Eğitim ile ilgili Yüksekokulumuz öncülüğünde yapılan çalışmalar ve önlisans eğitimi detaylı olarak açıklanmıştır.

59 Hazırlık sınıfı öğrencilerimiz Meslek Yüksekokulumuzda
Meslek Yüksekokulumuzun Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Muhasebe, Otomotiv, İnşaat, Çocuk Gelişimi, Turizm ve Otel İşletmeciliği ile Pazarlama programı hazırlık sınıfı öğrencileri, 25 Şubat 2013 Pazartesi günü tanıtım ve kaynaşma toplantısı ile bir araya geldiler.

60 Yüksekokulumuz tanıtım faaliyetlerini sürdürüyor
07 Mayıs 2013 tarihinde Issık-Köl bölgesinde Kasım TINISTANOV Lisesi öğrencilerine Yüksekokulumuzu tanıtmak amacıyla temsilen Otomotiv II. Sınıf öğrencimiz Elçibek KADIRBEKOV görevlendirildi.

61 Hazırlık öğrencilerine brifing verildi
Meslek Yüksekokulumuz Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı I. ve II. sınıf öğrencileri tarafından Hazırlık Sınıfı öğrencilerine yönelik brifing düzenlendi. Söz konusu brifingde öğrenciler tarafından kısaca Yüksekokulumuz tanıtılarak Büro Yönetimi programına ilişkin ayrıntılı tanıtıcı sunumlara yer verildi.

62 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI’NDA GERÇEKLEŞTİRİLEN FAALİYETLER
9- Eğitim Altyapısına Yönelik Yapılan Çalışmalar TİKA ile Üniversitemiz Arasında protokol yapılarak Çocuk Gelişimi Programı için ana okul yapmak üzere Karl Marks caddesi üzerinde 2 katlı bir bina alınarak tapusu üniversitemize verilmiştir. ADEK Kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar devam etmektedir. Bologna Süreci Kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar sürdürülmektedir. Çerçeve programlarının güncellenmesi sağlanmaktadır, Yeni ders materyali ve yöntem geliştirme çalışmaları. Web sitemiz devamlı geliştirilmekte olup, güncelliği hususunda titiz davranılmaktadır. Yüksekokulumuzda güvenliğin üst düzeyde tutulması amacıyla gece görüşlü kameralar vasıtasıyla 7/24 kayıt alınmaktadır. Üniversitemizin Fakülte ve Yüksekokullarına ihtiyaçlarını giderici çeşitli destek faaliyetleri sürdürülmektedir. Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı Toplantı Yönetimi Dersinde III’cüsü düzenlenerek geleneksel hale gelen sanal şirket uygulaması 15/05/2013 tarihinde II. Sınıf öğrencileri tarafından Tanıtım Toplantısı türünde gerçekleşti.

63 TİKA ile Üniversitemiz Arasında Protokol Anlaşması İmzalandı.
T.C. Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Kırgızistan Türkiye Üniversitesi Arasında KTMÜ Meslek Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi Programı bünyesinde ve Üniversitemizin benzer bölümleri için kreş / anaokulu olarak kullanılmak üzere TİKA tarafından Kırgızistan/Bişkek'te bina/yer alınması ve Üniversitemiz tarafından belirlenen amaçlarda kullanılmak üzere hibe edilmesine dair protokol imzalandı.

64 Sanal şirket uygulamasında; Senaryo gereği temizlik ve garsonluk hizmetleri alanında eğitim veren bir insan kaynakları firmasının, hizmet alanında faaliyet gösteren başta otel ve restoranlar olmak üzere kamu ve özel sektör yönetici ve temsilcilerine tanıtımı yapıldı.

65 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI’NDA GERÇEKLEŞTİRİLEN FAALİYETLER
10- Eğitim Gezileri İnşaat Programı ders ücretli öğretim görevlileri Kadri MENTEŞ ve Özer REVANOĞLU, İnşaat II–III. Sınıf öğrencilerine yönelik inşaatı süren binalara teknik geziler düzenlediler.

66 İnşaat Programı'ndan Kant'a Teknik Gezi
İnşaat Programımız I. II. ve III. sınıf öğrencilerimiz Kant şehrinde bulunan ABC Boya ve İnşaat Malzemesi Üretim Tesislerine 19 Aralık 2012 Çarşamba günü başlarında Öğr.Gör. Kadri MENTEŞ olmak üzere teknik gezi düzenlemişlerdir.

67 Çelik yapılar gezildi Yüksekokulumuz İnşaat Programı 2. sınıf öğrencileri Çelik Yapılar dersini daha etkin öğrenebilmek amacıyla yapılan teknik gezide teorik bilginin pratiğe aktarılması öğrenilenlerin pekiştirilmesine ve akılda uzun süre kalmasına vesile olmuştur.

68 Çelik Yapıların Yerinde İncelenmesi ve Tatbikatı
Yüksekokulumuz İnşaat II. sınıf öğrencileri Çelik Yapılar dersinde Üniversitemiz camisinin yapılışı konusunda incelemeler yapmak için teknik gezi düzenlediler.

69 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI’NDA GERÇEKLEŞTİRİLEN FAALİYETLER
11- Üniversite Personeli ve Öğrencilerine Yönelik Düzenlenen Geziler Eylül ayında «Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı» ve «Muhasebe» Programı öğrencileri ile piknik gezileri yapıldı.

70 Eylül ve Mayıs ayında tüm program öğrencileri ile piknik gezileri yapıldı.

71

72

73 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI’NDA GERÇEKLEŞTİRİLEN FAALİYETLER
12- Yayın Sayıları ve Bilimsel Etkinlikler Faaliyetler Sayı Ulusal bildiri sayısı Uluslararası bildiri sayısı Ulusal hakemli dergilerde yayınlanan yayın sayısı Uluslararası hakemli dergilerde yayınlanan yayın sayısı 6 Uluslararası indekse giren dergilerde (SCI, SSCI ve AHCI) yayınlanan yayın sayısı Bilimsel dergilerde editörlük ve hakemlik sayısı Konferans/seminer/panel düzenleme sayısı Konferans, Panel, Sempozyum vb. katılım sayısı

74 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI’NDA GERÇEKLEŞTİRİLEN FAALİYETLER
13- Destek Verilen Üniversite Faaliyetleri Mensuplarımızın yer aldığı Kurul ve Komisyonlar; Senato Kalite El Kitabı İhtisas Komisyonu, Eğitim Komisyonu Donanım Geliştirme Komisyonu Bologna Eşgüdüm Komisyonu Burs Komisyonu Sözlük Hazırlama Komisyonu KTMÜ Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Kurulu Öğrenci, Akademik ve İdari Personel Bilgilendirme, Yönlendirme ve Motivasyon Komisyonu Kantin-Kafeterya İşletmeleri Denetleme Kurulu Akademik Yapılanma Daimi komisyonu

75 KURUMSAL İHTİYAÇLAR Fiziksel altyapının geliştirmesi
İnsan kaynaklarının geliştirilmesi Teknolojik yapının geliştirilmesi Kaynak ve eğitim materyallerinin geliştirilmesi

76 HEDEFLERİMİZ Meslek Yüksekokulumuz; Kırgızistan ve Orta Asya coğrafyası başta olmak üzere evrensel değerler ışığında alan bilgisi açısından yetkin, teknolojik bilgi ve becerilerini doğru kullanabilen, yaratıcı, özgüveni yüksek, kültür birikimi ve iletişim becerisine sahip, mesleki etiğe uygun davranan, mesleki ve teknik alanda ihtiyaç duyulan nitelikli insan gücünü yetiştirmeyi ve geliştirmeyi amaçlamaktadır. Bu çerçevede; Çağın gerekleri, toplum ve iş dünyasının talepleri ve gelişme ihtiyaçları ile evrensel bilim anlayışına uygun eğitim-öğretim programları açmak, Eğitim-öğretim programlarını dinamik bir süreçte yenilemek, Hayat boyu öğrenme anlayışı çerçevesinde kişisel ve mesleki gelişim yönünde kısa süreli programlar yapmak ve/veya yapılanlara katılmak, Teknolojik tabanlı öğrenme anlayışı çerçevesinde fiziki altyapıyı güçlendirmek.

77 Yüksekokulumuz mesleki ve teknik eğitim alanında ulusal ve uluslararası seviyede teknolojiyi sürekli takip eden örnek bir eğitim kurumu olmayı hedeflemektedir. Bu çerçevede; Mesleki ve teknik eğitim alanında dünya bilim literatürüne ve dünyadaki bilginin paylaşılmasına katkıda bulunmak, Toplumun ve iş dünyasının ihtiyaç duyduğu alanlarda projeler ve AR-GE çalışmaları gerçekleştirmek ve/veya gerçekleştirilenlere katılmak, Mesleki ve teknik eğitim alanında Kırgızistan ve Orta Asya başta olmak her yerde istihdamda öncelikle tercih edilen insan kaynağını yetiştirmek, hedeflerimiz arasındadır.

78 Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı
Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı’nda verilen 4 yarıyıllık eğitim öğretim zaman diliminde hedefimiz, öğrencilerimizi nitelikli bireyler olarak sektöre kazandırılması, Belge tabanlı kısa süreli eğitimler ile iş dünyasının ihtiyaç duyduğu alanlarda büro çalışanlarının ve hayat boyu öğrenme anlayışı kazanmış meslek elemanlarının kişisel ve mesleki gelişimine katkı sağlanması, AR-GE ve Proje tabanlı faaliyetlerle iş dünyasının ve toplumun büro yönetimi alanıyla ilgili ihtiyaçlarının giderilmesi, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı ile ilgili yayın faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi, hedeflenmektedir.

79 Muhasebe Programı Meslek Yüksek Okulu Muhasebe Programının amacı, firma ve kurumların beyanname düzenleyebilmeleri, muhasebe kontrolü ve ekonomik faaliyetleri gerçekleştirebilmelerini sağlayacak uzman muhasebecileri yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Diğer programlarda olduğu gibi dikey geçiş imkanı sağlayarak Muhasebe Programında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinin İşletme Bölümlerinde kendilerini daha fazla geliştirme fırsatı sağlanmaktadır. İnşaat Programı Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi İnşaat Teknolojisi Programından Mezun olan öğrencilerimize İnşaat Teknolojisi programında ön lisans diploması verilecektir. Programda kazandırılan mesleki yeterlikler, iş hayatında kariyer geliştirmede, sertifika programlarında ve istendiğinde diğer tüm programlara geçişlerde değerlendirilebilecektir. İş dünyasının İnşaat alanındaki nitelikli teknik eleman ihtiyacını karşılamaktır.

80 Otomotiv Programı Otomotiv sektörünün satış sonrası hizmet kademelerinde teknolojinin getirdiği yenilikleri kapsayacak düzeyde hizmet edebilecek ve üretim söz konusu olduğunda rahatlıkla görev yapabilecek nitelikli insan gücünü yetiştirmektir.

81 2013-2014 Eğitim ve Öğretim Güz Yarıyılı Değerlendirmesi
Akademik Planlamalar; Akademik Yıllık Çalışma Planı Ders dağılımları Derslerin programlanması Açılması planlanan programlar ile ilgili çalışmalar Fiziki Planlamalar; Yeni dersliklerin tamamlanması Yeni masa, sıra ve tahtaların temini Teknolojik ihtiyaçların belirlenmesi ve temini

82 SONUÇ OLARAK; Yüksekokulumuz, eğitim-öğretim programlarının yanı sıra; örgün, yaygın ve belge tabanlı uygulamalarda Kırgızistan’ın ve Merkezi Asya’nın ihtiyaç duyduğu alanlarda nitelikli insan gücünü yetiştirmeyi hedeflemekte olup her geçen yıl bir önceki yıla oranla büyümesini gerçekleştirmektedir.

83 Meslek Yüksekokulu’na verdikleri destek, önem ve motivasyon nedeni ile Rektörümüz Prof. Dr. Sebahattin BALCI, Rektör Vekilimiz Prof.Dr. Asılbek KULMIRZAYEV ve Rektör Yardımcımcılarımız Prof.Dr. Mahmut İZCİLER ile Prof.Dr. Anvarbek MOKEYEV’e şükranlarımızı sunarız.

84 Manas Üniversitesi Huzur İklimi Gelecek Elimizde…


"KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları