Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Hazirlayan:Baran Ozpaksoy

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Hazirlayan:Baran Ozpaksoy"— Sunum transkripti:

1 Hazirlayan:Baran Ozpaksoy
Micheal Jordan Hazirlayan:Baran Ozpaksoy Baran Ozpaksoy 9-B

2 Michael Jordan (doğum 17 Şubat 1963, Brooklyn New York) eski NBA liginin ve birçok otoriteye göre tüm zamanların en iyi basketbolcusu. Tam adı Michael Jeffrey Jordan'dır . Nam-ı diğer Majesteleri ya da MJ Hava Yolları olarak da anılır. Michael Jordan'ın, dünya basketboluna damgasını vurmasını sağlayan olay Emsley A. Laney Lisesi'nde takımdan çıkarılması ile başlar. Oldukça hırslı bir yapıya sahip olan Michael çok çalışması ile beraber ertesi yıl McDonald's Amerika Takımına seçilir. University of North Carolina'dan sporcu bursu alarak burada eğitimine devam eder. Girdiği yıl, yılın çaylağı seçilir NCAA finallerinde şampiyonluk maçında Patrick Ewing'li Georgetown'a karşı maçı kazandıran sayıyı atar. Chicago Bulls tarafından draft edilmesiyle beraber ilk yılında muazzam bir istatistik tutturur sayıyla beraber %51.5 şut isabetine sahip olan Jordan doğal olarak yılın çaylağı seçilir. Aynı yıl All-Star olma başarısını da göstermiştir. Ertesi yıl saakt ayağı yüzünden 64 maç kaçırmış olsa da senesinde Boston Celtics'e karşı 63 sayı atma başarısını göstermiştir. Her geçen yıl şampiyonluğa biraz daha yaklaşan Bulls en sonunda sezonunda yüzüğü takmayı başardı. .

3 1993 senesinin temmuzunda babasının öldürülmesinden sonra 6 Ekimde basketbolu bırakacağını duyurdu senesinde Chicago White Sox'ta baseball oynayan Majesteleri 1995 martında tekrar basketbol sahalarına dönmüştür. Bu sefer hayranlarını karşısına 23 numaralı alışılmış formasının dışında 45 numaralı formasıyla çıkmıştır. Ve dönmesinden birkaç maç sonra NY Knicks'e 55 sayı atmıştır. Formasını giydiği Chicago Bulls takımıyla 6 şampiyonluk elde etmiştir ta tekrar emekliye ayrılan MJ, Washington Wizardsla beraber sahalara dönüş yapmıştır. Burada Washington Wizards'ı en fazla izlenen takım yapmış olsa da basketbol açısından doğal olarak eski efsanevi Michael Jordan'ı seyircilere izletemedi.

4 Pek çok kişi tarafından dünyaya gelmiş en iyi basketbolcu olarak nitelendirilir. NBA'de çeşitli istatistiklerde rekorlara sahiptir. Adına Nike firması tarafından ürünler pazarlanmaktadır. "Space Jam" ismindeki yarı-animasyon filmde de rol almıştır. En fazla kazanan sporcular sıralamasında uzun yıllar en üstte olmuştur. Ama Michael Jordan için en anlamlı sözü, Earwin 'Magic' Johnson söylemiştir: Bir Michael Jordan vardır bir de geriye kalanlar vardır. Majesteleri Michael Jordan her zaman için sadece basketbol sporu icin değil spor tarihinin en büyük efsanesi olarak kalacaktır.

5 Başarılar NBA MVP (En değerli oyuncu ödülü): , , , , NBA Finalleri MVP Ödülü: , , , , , NBA Yılın En İyi Defans Oyuncusu Ödülü: NBA Yılın Çaylağı Ödülü: ACC Ligi Yılın Basketbolcusu: NBA All-Star Smaç Şampiyonası Ödülü: 1987, 1988 23 numaralı formasıyla hafızalarda yer edindi Kariyer sayı ortalamasında (sezon 30.1 playoff 33.4) tüm zamanların en yüksek ortalamasına sahip oyuncudur. Bir playoff Maçında 63 sayı atarak playoffların bir maçda en çok sayı atan oyuncusu olmuştur. Espn nin anketinde 100 yılın en iyi atleti seçilmiştir. 10 sezon nba de sayı kralı olmayı başararak bir rekora imza atmıştır.

6 Şampiyonluklar NBA şampiyonluğu (6 kez)
, , , , , Olimpiyat altın madalyası (2 kez) 1984, 1992


"Hazirlayan:Baran Ozpaksoy" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları