Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

WİNDOWS 7 HAZIRLAYAN FİRDEVS YAHŞİ 18.12.2013.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "WİNDOWS 7 HAZIRLAYAN FİRDEVS YAHŞİ 18.12.2013."— Sunum transkripti:

1 WİNDOWS 7 HAZIRLAYAN FİRDEVS YAHŞİ

2 WİNDOWS 7 İLE İLGİLİ KONULAR
1 ADLANDIRMA 1.1 Sürüm adayı 1.2 Nihaî Sürüm (RTM) 2 ÖZELLİKLER 2.1 Genel Bilgi 2.2 Windows XP Modu 2.3 Şeffaf Pencere 2.4 Windows 7 2.5 Yenilenen Görev Çubuğu 2.6 Aero Shake

3 3.1 Windows 7 Starter Edition 3.2 Windows 7 Home Basic
3 DAĞITIMLAR 3.1 Windows 7 Starter Edition 3.2 Windows 7 Home Basic 3.3 Windows 7 Home Premium 3.4 Windows 7 Professional 3.5 Windows 7 Ultimate 3.6 Windows 7 Destek Siteleri 4 ASGARÎ DONANIM ÖZELLİKLERİ

4 WİNDOWS 7’NİN GENEL BİLGİ
Windows kullanıcıları, Windows 7 ile Windows Vista’ya göre daha hızlı bir deneyim yaşayacaklar. Windows 7 ile kullanıcılar, bilgisayarlarını çok daha hızlı başlatabilecek ve kapatabilecekler.[kaynak belirtilmeli] Microsoft’a göre, gelişmiş Görev Çubuğu ile uygulamalar arasında geçiş yapmak bir eğlence hâline dönüşecek; yeni araç çubuğu ile kullanıcıların, yazılımlar ve belgeler arasında daha rahat ve hızlı bir şekilde dolaşmak mümkün olacak.[kaynak belirtilmeli] Windows 7 ile yeni Windows Aero özellikleri, temiz bir masaüstü daha az uyarı ekranı anlamına geliyor.

5 Windows 7′nin sunduğu yüksek sistem güvenilirliği, daha uzun pil ömrü ve daha az uyarı ekranıyla kullanıcılar, zaman verimliliğini artıracaklar.[kaynak belirtilmeli] Çok konuşulması beklenen çoklu temas teknolojisi, kullanıcının bilgisayar ekranında yapacağı birkaç parmak dokunuşuyla istediği dosyaya, bilgisayara veya cihaza hızlı biçimde ulaşmasını sağlıyor.

6 Yeni donanım ve geliştirilmiş güvenliğin yan ısıra bu defa işletim sistemini terfi etmek için kayda değer sebepler var. Gelişmiş görselliğin getirisi yenilenen kullanıcı ara yüzü ilk göze çarpacak etken olacakken, dosyaların düzenlenmesi ve paylaşımındaki kolaylıklar Windows 7'nin hanesine yazılan artı puanlardan olacak

7 Yeni donanım ve geliştirilmiş güvenliğin yanı sıra bu defa işletim sistemini terfi etmek için kayda değer sebepler var. Gelişmiş görselliğin getirisi yenilenen kullanıcı ara yüzü ilk göze çarpacak etken olacakken, dosyaların düzenlenmesi ve paylaşımındaki kolaylıklar Windows 7 kullanımını yaygınlaştırmıştır.

8 WİNDOVS UN ÖZELLİKLERİ
Sistem kaynaklarını daha verimli kullanan, az yer kaplayan ve daha az enerji harcayan bir Windows Home Edition için 1 GHz ve üstü hızda işlemci, 1 GB ve üstü RAM (32-bit) ve asgari 16Gb sabit disk alanına sahip olanlar Windows 7’yi rahatlıkla kurup çalıştırabiliyor. İşlem hızındaki belirgin artışı, sistemin açılış ve kapanış süresini gördük. Daha önce XP Professional yüklü olan test bilgisayarımızda 1 dakika 46 saniye süren tam açılma süresi, aynı bilgisayara yüklediğimiz Windows 7 (Ultimate Release Candidate Build )3100 sürümüyle 58 saniyeye düştü. Aynı anda pek çok programı da aynı şekilde, gayet hızlı çalıştırabiliyor. Elbette verdiğimiz rakamlar gösterge olup, kullanılan bilgisayar konfigürasyonu ve donanımına göre değişiklik gösterecektir.

9 WİNDOWS 7’NİN TÜM GÜVENLİK YENİLİKLERİ
Microsoft şimdiye kadar çıkardığı en güvenli işletim sisteminin en yenisi olduğunu da iddia etti. Her Sizlere daha önce Kullanıcı Denetim Kontrolü yani UAC konusunda Vista ile Windows 7 arasındaki farkları araştırmıştık Bunun dışında Microsoft, BitLocker şifreleme yöntemini genişletiyor ve BitLocker To Go adıyla USB bellekleri de kapsayacak hale getiriyor. DirectAccess daha önce de var olan uzaktan erişimi, hiç olmadığı kadar kolaylaştırırken, aynı zamanda daha da güvenli hale getiriyor. DirectAccess özellikle sistem yöneticilerinin uzaktaki bilgisayarı daha rahat güncellemelerini sağlayacak.

10 Network Access Protection adlı koruma yöntemi ise, kurumsal ağlara sadece en güncel, ve dolayısıyla en az güvenlik açığına sahip, bilgisayarların erişmesini sağlamak amacıyla kullanılacak. AppLocker adlı özellik ise sistem yöneticileri her bir PC için ayrı ayrı, ilgili bilgisayarda hangi uygulamaların çalıştırılabileceğini belirmesi açısından kullanışlı olacak. Windows 7 yüklü bilgisayarlar, Windows 2008 RC2 yüklü sunucular ile birlikte çalıştığı taktirde, ağ hızını arttırmak için

11 WİNDOWS 7 SÜRÜMLERİ Windows 7 Starter Edition Windows 7 Home Basic
Windows 7'nin en basit ve en az özelliği olan sürümüdür. Kullanımı kolaydır. En ucuz Windows 7 sürümüdür. Bu yüzden, Starter 'ın korsan yazılımı yaygın değildir ve kolay temin edilebilir. "Windows A ero" ve Windows Media Center gibi özellikleri içermez. Windows 7 Home Basic Her gün yaptığınız işlemleri hızlandırır ve kolaylaştırır Windows 7 HomeBasic, en sık kullandığınız yazılımlara ve belgelere erişmeyi daha basit hale getirir; böylece aramaya daha az, işlem yapmaya daha çok zaman ayırabilirsiniz. Windows 7 HomePremium Windows 7 HomePremium bir ev ağı oluşturarak sevdiğiniz fotoğraflar, videolar ve müziğin tümünü paylaşmanızı kolaylaştırır. TV izleyebilir, duraklatabilir, geri sarabilir ve kaydedebilirsiniz. Daha çok eğlence ve oyun için tasarlanmıştır. Windows 7 Professional İşyerinde ve evde ihtiyaç duyduğunuz her şey için. Birçok Windows XP verimlilik yazılımını Windows XP Modu'nda çalıştırabilir ve otomatik yedeklemelerle verileri ev ve işyeri ağınıza geri yükleyebilirsiniz. Ayrıca Etki Alanı Bağlantısı ile şirket ağlarına bağlanabilirsiniz.

12 Tüm özellikleri isteyenler için tasarlanmıştır.
Windows 7 Ultimate Tüm özellikleri isteyenler için tasarlanmıştır. Windows 7 Ultimate en kullanışlı ve güçlü Windows 7 sürümüdür. Home Premium'un eğlence özelliklerini ve Professional'ın birçok Windows XP verimlilik yazılımını Windows XP Modu'nda çalıştırabilmeyi de içeren iş olanaklarını, kullanım kolaylığıyla birleştirir. Ek güvenlik için, verilerinizi BitLocker ve BitLocker To Go ile şifreleyebilirsiniz. Ayrıca daha fazla esneklik için, 35 dil arasından istediğinizi seçerek çalışabilirsiniz. Windows 7 Enterprise Bir bakıma Vista Business’ın yerini alacağı söylenebilir. Ultimate sürümü ile aynı özelliklere sahip olacak; farklı olarak, özellikler iş yerleri için toplu lisanslamaya izin verecek.

13 SÜRÜMLER ARASINDAKİ FARKLAR

14 3.1 Windows 7 Starter Edition 3.2 Windows 7 Home Basic
3 DAĞITIMLAR 3.1 Windows 7 Starter Edition 3.2 Windows 7 Home Basic 3.3 Windows 7 Home Premium 3.4 Windows 7 Professional 3.5 Windows 7 Ultimate 3.6 Windows 7 Destek Siteleri 4 ASGARÎ DONANIM ÖZELLİKLERİ

15 WİNDOWS 7’NİN GENEL BİLGİ
Windows kullanıcıları, Windows 7 ile Windows Vista’ya göre daha hızlı bir deneyim yaşayacaklar. Windows 7 ile kullanıcılar, bilgisayarlarını çok daha hızlı başlatabilecek ve kapatabilecekler.[kaynak belirtilmeli] Microsoft’a göre, gelişmiş Görev Çubuğu ile uygulamalar arasında geçiş yapmak bir eğlence hâline dönüşecek; yeni araç çubuğu ile kullanıcıların, yazılımlar ve belgeler arasında daha rahat ve hızlı bir şekilde dolaşmak mümkün olacak.[kaynak belirtilmeli] Windows 7 ile yeni Windows Aero özellikleri, temiz bir masaüstü daha az uyarı ekranı anlamına geliyor.

16 Windows 7′nin sunduğu yüksek sistem güvenilirliği, daha uzun pil ömrü ve daha az uyarı ekranıyla kullanıcılar, zaman verimliliğini artıracaklar.[kaynak belirtilmeli] Çok konuşulması beklenen çoklu temas teknolojisi, kullanıcının bilgisayar ekranında yapacağı birkaç parmak dokunuşuyla istediği dosyaya, bilgisayara veya cihaza hızlı biçimde ulaşmasını sağlıyor.

17 Yeni donanım ve geliştirilmiş güvenliğin yan ısıra bu defa işletim sistemini terfi etmek için kayda değer sebepler var. Gelişmiş görselliğin getirisi yenilenen kullanıcı ara yüzü ilk göze çarpacak etken olacakken, dosyaların düzenlenmesi ve paylaşımındaki kolaylıklar Windows 7'nin hanesine yazılan artı puanlardan olacak

18 Gelişmiş görselliğin getirisi yenilenen kullanıcı ara yüzü ilk göze çarpacak etken olacakken, dosyaların düzenlenmesi ve paylaşımındaki kolaylıklar Windows 7 kullanımını yaygınlaştırmıştır.

19 ASGARÎ DONANIM ÖZELLİKLERİ
YAPI 32-bit - x86 İşlemci 64-bit - x64 İşlemci İŞLEMCİ En az 1 GHz Hızında İşlemci 1.60 veya 2.00 GHz önerilir. (Performans için) BELLEK 1 GB RAM GB (Performans ve XP modu için) 2 GB RAM - 4 GB (Performans ve XP modu için) EKRAN KARTI DirectX 9 grafiklerini Destekleyen 128 MB'lık Grafik kartı hafızası (Windows Aero için) SABİT DİSK(HDD) ALANI 16* GB boş alan (*Tüm Windows özellikleri ile.) 20* GB boş alan (*Tüm Windows özellikleri ile.) SÜRÜCÜ DVD-R/W Sürücü ya da 4 GB veya daha büyük USB flash bellek

20 WİNDOWS 7 YENİLENEN GRAFİK ARAYÜZÜ
Windows 7 hızla yayılıyor ve kullanıcılar bu yeni işletim sisteminde yapılan yenilikleri keşfediyor.Bir başka işletim sistemine geçmek, alışkanlıklar açısından oldukça zor gelebilir. Ancak Windows 7'nin en çok takdir ettiğimiz özelliklerinedn birisi, Başlat altındaki arama çubuğuna yazılanları hızla bulup getirmesi. Vista'nın başlattığı bu hızlı özellik daha da gelişmiş ve her türlü sistem ayarına artık detaylı klasör adresleri tarif etmek gereksiz hale geldi. Kısacası bu ipuçlarını keşfetmek Windows XP öğrenmekten bile kolay olacak. En kolayı olan Windows 7 kısa yol tuşlarından, dizüstü bilgisayarınızın pil ömrünü uzatmak için yapabileceğiniz ince ayarlara kadar 20 Windows 7 ipucunu bir araya getirdik.

21 Önizleme : Bir pencere açılıyken Alt+P'ye basarsanız önizleme açılır.

22 Pencere ayarlama : Windows tuşu ile sol ok tuşuna basmak pencereyi ekranın sol yarısında konumlandırır. Sağ tuş sağa taşır, yukarı tuşu ise ekranı kaplatır.

23 Zoom : Windows ile birlikte artı tuşuna iki kez basarsanız ekrana zoom seçeneği gelecektir. Sayısal tuş takımı olmayan dizüstü klavyelerinde Windows tuşu, Fonksiyon tuşu ve 2 kez artı şeklinde kullanılır. Thumbnaillara bakış : Windows+T ikilisiyle aşağıda açık uygulamaların önbakışları arasında geçiş yapabilirsiniz

24 Monitör ayarı : Dizüstünü bir ekrana bağlayacaksanız Windows+P tuşlarıyla hızlı ayar ekranını karşınıza getirebilirsiniz.

25 Masaüstünü görmek : Windows+Boşluk tuşu ile masaüstünüzü hemen görebilirsiniz.

26 Sorunları kaydetmek : Windows Başlat menüsündeki arama satırına psr
Sorunları kaydetmek : Windows Başlat menüsündeki arama satırına psr.exe yazıp enter'a basarak hata kaydediciyi çalıştırabilirsiniz. Kaydı başlatın, bilgisayarınızı kullanın ve hata olduktan sonra kaydı bitirip, html slayt gösterisini anlayan birine gösterin.

27 Font yönetimi : Windows 7'de fontlar derli toplu duruyor
Font yönetimi : Windows 7'de fontlar derli toplu duruyor. Aynı aileden olan fontlar destelenmiş durumda ve bütün ayarlar elinizin altında. Ulaşmak ise çok kolay, Başlat'tan arama satırına Font yazdığınızda en üst sırada karşınıza çıkacak.

28 Hızlı oyun başlatma : Windows Başlat menüsünün arama satırına oyun ismini yazmak çok hızlı ve. pratik bir çözüm CD DVD yazma : Bir disk yazmak istiyorsanız ücretsiz yazılım aramanıza gerek yok. Disk imajına çift tıklayın Windows 7 sizin için yazsın

29 User Account Control (kullanıcı hesabı denetimi) : Vista'da kullanıcıların kabusu olan ama güvenlik için çok önemli bir araç olan UAC Windows 7'de de var. O kadar can sıkmıyor ama ne kadar ek güvenlik istediğinizi siz seçin. Başlat altında UAC yazıp arattığınızda gerekli ayarları bulacaksınız

30 Hesap makinesi : Windows 7 hesap makinesi çok daha yetenekli
Hesap makinesi : Windows 7 hesap makinesi çok daha yetenekli. Bu araç ile ev taksitlerinizi (Mortgage) bile hesaplayabilirsiniz

31 Görünmeyen sürücüleri görmek : Klasör seçeneklerinden Boş sürücüleri sakla seçeneğinin işaretini kaldırarak, görünmeyen hafıza kartı problemlerni çözebilirsiniz. Çıkartılabilir cihaz ayarları : Kontrol panelinde araç ve yazıcıları gör seçeneğini seçtiğimizde karşımıza bilgisayarımıza takılı donanımlar ve detaylı seçenekler gelir. Burada takılıp çıkartılan cihazlara özel otomatik çalıştırma gibi ayarları yapabiliriz. Fotoğraf makineleri ve MP3 çalarlar için çok pratik ayarlar görmek mümkün

32 ClearType ayarları : Windows'ta fontların düzgün görüntülenmesini sağlayan ClearType ayarlarına Windows Başlat altında ClearType yazarak ulaşabilir ve birkaç adımda ayarlayabilirsiniz. Fontlar çirkin görüntüleniyorsa mutlaka bu ayarı deneyin.

33 Otomatik başlat ayarları : Başlat arama kutusuna AutoPlay yazıp Enter'a bastığınızda karşınıza büyük bir liste gelecek. Bu listeden yapacağınız ayarlar ile her cd, dvd vb taktığınızda Windows'un seçenek ekranı karşınıza gelmez, verdiğiniz ayarlar kullanılır.

34 , Harici sabit disk : Windows 7 Backup olarak kullanacağınız bir sabit diskte sorun yaşıyorsanız dosya sistemini Fat32'den NTFS'ye çevirebilirsiniz. Başlat satırına cmd yazın ve açılan yere ekran görüntüsünde gördüğünüz gibi convert f: /fs:ntfs yazın. Ancak Fat32'nin hem Mac, hem Windows uyumlu olduğu için seçildiğini de hatırlatalım. Yani yedekleme amaçlı harici sabit diskler hariç tavsiye etmiyoruz. Bunun geri dönüşü de ntfs yerine fat32 yazarak aynı command komutunu kullanılır.

35 TV kayıtlarını XP ve Vista ile paylaşma : Windows XP ve Vista bilgisayarlar ile kaydettiğiniz Windows Media Player yayınlarını paylaşmak için dönüştürmek çok basit. Kayıtların olduğu klasörde kayda sağ tıklayın ve DVR-MS'e dönüştürme seçeneğine tıklayın. Sonuçta orijinal .wtv dosyalarınız ve .dvr-ms dosyalarınız olacak. DVR-MS dosyalarını XP ve Vista kullanıcıları ile paylaşabilirsiniz.

36 En güçlü güç yönetimi : Windows 7 dizüstünüzün güç yönetiminin detaylarını görmek ve daha iyi idare etmek için çok güçlü bir yöntem var. Başlat satırına cmd yazın ama Enter'a basmadan yukarıda cmd'yi görmeyi bekleyin. Sağ tıklayıp yönetici yetkileriyle çalıştırın. Daha sonra powercfg –energy yazı Enter'a basın. Powercfg 1 dakika kadar çalışıp size bir rapor sunacak. Bu rapor energy-report.html adıyla C:\Windows\system32 adresne kaydedilir. Artık bataryanızı nelerin tükettiğini görebilirsiniz

37 Başlat menüsünü özelleştirmek : Windows 7'de en sık kullanacağınız yerlerden birisi Başlat menüsü olacak. Burada örneğin kapatma tuşuna tıklayıp özellikler derseniz, Başlat menünüzdeki tuşların işlevlerine kadar detayları belirleyebileceğiniz bir menü ile karşılaşır, ayar yaparak rahat edersiniz.

38 USB ÜZERİNE WİNDOVS’7 KURMA
İlk yapmamız gereken, tabii ki Windows 7 ISO dosyasını bulmak. Öncelikle yapmanız gereken ISO dosyasını bir DVD’ye yazmak ya da Deamon Tools gibi bir programla bilgisayarınıza sürücü olarak tanıtmak. Biz ikincisini tercih ettik. Bunu yaptıktan sonra sürücü harfini aklınızda tutun, daha sonra gerekecek. İkinci adım, Flash diskimizi hazırlamak. Windows 7 ISO dosyasının büyüklüğü 2.5 GB civarında; yani en az 4GB kapasiteli bir flash sürücüye ihtiyacınız var. Flash diskinizi bilgisayarınıza yerleştirip sürücü harfini bir yere not edin. Bir komut penceresi açın ve şunu yazın: diskpart

39 Bu komut, diskpart komutuna ait yeni bir komut penceresi açacak
Bu komut, diskpart komutuna ait yeni bir komut penceresi açacak. Eğer bilgisayarınızda birçok USB sürücü veya kart okuyucu bulunuyorsa flash diskinizin hangi sürücüye sahip olduğunu öğrenmeniz gerekebilir. Bunun için gereken alt komut ise listdisk

40 Bilgisayarınıza bağlı tüm sürücülerin bir listesi görüntülenecek
Bunlar içinden flash diskinize ait olanı bulup bir kenara yazın.

41 Son komutla komut penceresinden çıkıyoruz.
Program bizim flash diskimizi Disk 13 olarak gördü. Şimdi bu sürücüyü seçerek formatlamamız gerekiyor. Bunun için aşağıdakileri sırayla yazın: select disk 13 (burada disk 13 yerine kendi diskinizi yazmayı unutmayın) clean create partition primary select partition active format fs=fat assign exit Son komutla komut penceresinden çıkıyoruz.

42

43 Yukarıda yaptığımız işlem, flash diskimiz üzerinde bir bölüm yaratarak bunu aktif hale getirdi. Daha sonra FAT32 dosya sistemiyle biçimlendirdi. Şimdi Windows 7 ISO dosyası veya DVD üzerindeki dosyaları flash diske aktarmak. xcopy komutu ile DVD sürücünüzden (burada “J:”) dosyaları USB diskinize (burada “R:”) kopyalamak için komut penceresini açıp şu komutu yazın: xcopy j:*.* /s/e/f r:

44 Bunu yazdığınızda ekranın dolduğunu ve dosyaların hızla kopyalandığını göreceksiniz. Tüm dosyalar kopyalandığında elinizde artık Windows 7 flash diskiniz hazır.

45 İşin büyük bölümünü tamamladık
İşin büyük bölümünü tamamladık. Fakat kuruluma başlamadan önce yapmamız gereken bir şey daha var. Bilgisayarınızın BIOS ayarlarına girip açılışta ilk göreceği sürücünün USB sürücü olmasını ve USB’den açılış yapmasını sağlamalısınız. Bilgisayar ve BIOS modelinize göre bu komutun yeri farklı olabilir. Bu adımı da tamamladıktan sonra bilgisayarınızı kapatıp açın. Flash diskiniz Window 7 Beta işletim sistemini kurmak için hazır.

46 Linux ve Windows arasındaki fark
Linux’la Windows üzerindeki her belgeye erişebilirken Windows’ta bu imkansızdır Windows ücretlidir (oldukça dolgun bir ücret), Linux ise tamamen (birkaç istisna dışında) ücretsizdir. İşte bu en büyük farklardan biridir Windows kapalı kaynak kodludur, Linux açık kaynak kodludur. Açık kaynak kod, tehlikeli değil, güvenlidir. İstediğiniz gibi içeriğini değiştirebilir ve kendi ihtiyaçlarınız doğrultusunda adeta kodifiye edebilirsiniz. Tabi bu tüm programların da ücretsiz olması demektir (açık kaynak kodlu olanların) Linux için binlerce ve hatta daha fazla program vardır ve bunlar ücretsizdir; fakat Windows için daha fazla program vardır. Çünkü çok büyük bir kullanıcı kitlesi Windows’u tercih ettiğinden yazılımcılar da bu platformu tercih ederler. Fakat bu fark çok hızlı bir şekilde kapanmaktadır.

47 Eğer oyuncuysanız Linux sizi pek tatmin etmeyebilir
Eğer oyuncuysanız Linux sizi pek tatmin etmeyebilir. Nitekim oyunların neredeyse tamamı Windows için tasarlanmaktadır (daha büyük kullanıcı kitlesi sebebiyle). yavaş yavaş Linux için tasarlanan oyunlar da vardır. Bunun yanı sıra emülatörlerle Linux’ta Windows oyunlarını da oynayabilirsiniz. Fakat bu bazen sorunlu ve sıkıcı olur Linux tam anlamıyla profesyonellere hitap eder, her ihtiyaçlarını karşılar. Hemen hemen tüm profesyonel yazılımcılar Linux’u tercih eder. Windows bu bakımdan çok geridedir. Tabi Linux, yalnızca profesyonellere değil, her kesime de hitap eder (Yanlış anlaşılma olmasın.) Linux, Windows’a göre çok daha stabil ve güvenlidir. Şimdilik bu kadar yeter, çünkü bu maç uzadıkça uzar, sanırım Linux daha fazla farkı atmadan bitiş düdüğünü çalmalıyım. Hâlâ Windows’ta mısınız?

48 Windows Liva Temel Parçalar
WİNDOWS XP WİNDOWS VİSTA WİNDOWS 7 Birden çok görevi daha kolay gerçekleştirin Windows Görev Çubuğu Ücretsiz fotoğraf, e-posta ve IM programlarıyla sohbet edin ve paylaşın. Windows Liva Temel Parçalar Web'de daha kolay ve daha güvenli gezinin. Internet Explorer 8 Dosya ve programları anında bulun Windows Arama

49 Bir sürü açık pencerede daha hızlı gezinin.
En sık kullandığınız programları ve dosyaları bir veya iki tıklatmada açın. Sıçrama Listeleri Kullanılabilir herhangi bir kablosuz ağa yalnızca üç tıklatmayla bağlanın. Kullanılabilir Ağları Görüntüle Bir sürü açık pencerede daha hızlı gezinin. Peek, Shake, Snap Ev ağınızda kolayca dosya, fotoğraf ve müzik paylaşın. Ev Grubu Evdeki herhangi bir kişisel bilgisayardan tek bir yazıcıya yazdırma. Yazıcıları, kameraları ve diğer aygıtları daha iyi yönetin. Device Stage Bir sürü dosyayı, belgeyi ve fotoğrafı daha kolay düzenleyin. Windows Kitaplıklar

50 Masaüstünüzü temalar ve fotoğraflarla kişiselleştirin.
Şirket ağlarına daha güvenli bir biçimde bağlanın. Etki Alanı Bağlantısı 64 bit kişisel bilgisayarlarla tamamen uyumlu. 64 bit desteği Windows XP iş programlarını çalıştırın. Windows XP Modu Casus yazılımlara ve diğer kötü amaçlı yazılımlara karşı yerleşik savunma. Windows Defender Verilerinizi özel ve güvende tutmanıza yardımcı olun. BitLocker Çocuklarınızın kişisel bilgisayar kullanımlarını yönetin ve izleyin. Ebeveyn Denetimleri

51 32 bit ve 64 bit’in özellikleri
32-bit ve 64-bit terimleri, bir bilgisayarın işlemcisinin (CPU da denir) bilgileri işleme şekliyle ilgilidir. Windows’un 64-bit sürümleri, Windows.’un 32-bit sürümlerine göre daha fazla bellek kullanabilir. Bilgisayarınızın Windows’un 32-bit sürümünü mü 64-bit sürümünü çalıştırdığını anlamak için şunu yapın: 1.  Başlat düğmesi Başlat düğmesinin resmi, Denetim Masası, Sistem Bakım ve ardından Sistem’i tıklatarak Sistem’i açın. 2.  Sistem’in altında sistem türünü görebilirsiniz. Windows’un 32-bit bir sürümünü çalıştıran bir bilgisayar için tasarlanmış birçok program, herhangi bir değişiklik yapılmadan Windows’un 64-bit bir sürümünü çalıştıran bir bilgisayarda çalışır. Ancak, bazı durumlarda performansta farklılıklar olabilir. 32-bit bir program katıştırılmış sürücüler kullanıyorsa, sürücüler 64-bit ortamda çalışmayabilir. 64-bit bir bilgisayarınız varsa, 64-bit bir bilgisayarda çalışmak üzere tasarlanmış programları kullanmanız en iyisidir.

52

53 64-bit bir bilgisayar 32-bit bir bilgisayarın iki katı kadar bilgi işleyebilir ve önemli miktarda daha fazla rastgele erişim belleğine (RAM) sahip olabilir. Aile fotoğraflarınızı ve videolarınızı düzenlerken, oyun oynarken veya Computer Aided Design (CAD) yazılımı gibi karmaşık hesaplamalar ve çok fazla belleğe gereksinim duyan diğer programları kullanırken 64-bit bilgisayar iyi bir seçimdir. Ancak, 32-bit bir bilgisayar da çoğu programla hala çok iyi çalışır. Örneğin, elektronik tablo programları, web tarayıcıları ve sözcük işleme programları, 32-bit ve 64-bit bilgisayarlarda hemen hemen aynı hızda çalışır

54 YASAKLI SİTELERE GİRİŞ
Belki bilmeyenler vardır diye anlatıyorum.Youtube gibi Mahkeme kararıyla engellenen sitelere girmek için en bilindik yöntem Dns değiştirmedir.Türk tele komun Dns ‘lerini kullandığınız sürece, engellenen sitelere erişemiceksiniz. Bilgisayarımızın sağ alt köşesindeki simgelerden ekran şeklinde olan’a sağ tıklayın (sağdaki gibi) Ağ ve Paylaşım Merkezi’ni Aç’a basın;

55 Açılan pencerede ‘Yerel ağ bağlantısı‘na tıklayın
Açılan pencerede ‘Yerel ağ bağlantısı‘na tıklayın.(Resimde sarı ile işaretli)

56 Yerel ağ bağlantısı penceresinden ‘Özellikler‘e tıklıyoruz.

57 Açılan pencerede ‘İnternet protokolü sürüm 4‘ü seçiyor ve ‘Özellikler‘e basıyoruz.

58 Burada ‘Aşağıdaki sunucu DNS adreslerini kullan‘ı aktif ediyoruz ve DNS adresimizi giriyoruz.Artık engelli sitelere diğer sitelere eriştiğiniz gibi problemsiz erişebilirsiniz.

59 Daha fazla bİlgİ İçİn google hİzmetİnİzde


"WİNDOWS 7 HAZIRLAYAN FİRDEVS YAHŞİ 18.12.2013." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları