Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Talimat Günü MK ES HT ON TB IP Valör Günü TB ES IP ES MK OK HT

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Talimat Günü MK ES HT ON TB IP Valör Günü TB ES IP ES MK OK HT"— Sunum transkripti:

1 Talimat Günü MK ES HT ON TB IP Valör Günü TB ES IP ES MK OK HT
Talimat girişi ile MKK ya mesaj gönderilir. ALIŞ TALİMATLARI Talimat Günü MK Üye Müşteri kontolü Hatalı Hatasız Müşteri Numarası Düzeltilir HT ON Eşleşmemiş TB Teminat Bekleyen ES Kısmen veya tamamen eşleşmiş Talimat iptal edilir IP Üye tarafından veya sistem tarafından iptal son saatinde (Fonun iptal saati veya Takasbank İptal saatinden hangisi küçük ise) iptal edilir. Valör Günü TB Teminat Bekleyen Teminat Tamamlama ES Gerçekleşmeye Giden IP NETLEŞTİRME ES MK OK HT Müşteri hatası emri ileten üye tarafından düzeltilir.

2 Talimat Günü MK ES HT IP Valör Günü ES ES MK OK HT SATIŞ TALİMATLARI
Talimat girişi ile MKK ya mesaj gönderilir. MK Hatalı Hatasız Üye Müşteri /Stok Kontrolü ES Müşteri Numarası Düzeltilir veya stok kontrolü Talimat iptal edilir HT Üye tarafından veya sistem tarafından iptal son saatinde (Fonun iptal saati veya Takasbank İptal saatinden hangisi küçük ise) iptal edilir. IP Valör Günü İleri valörlü işlemlerde sadece ES olan talimatlar ertesi güne aktarılır. ES Gerçekleşmeye Giden NETLEŞTİRME ES MK OK HT Müşteri hatası emri ileten üye tarafından düzeltilir.

3 Statü Açıklama Ana Statü/Ara Statü OK: GERÇEKLEŞEN  Netleştirmeye giren talimatlardan ( ES) gerçekleşen talimatlar OK olur.  Ana Statü ES: EŞLEŞEN Alış talimatları için havuzdan kıymet ayrılması durumudur. Satış talimatlarında ise üye müşteri hesabında yeterli kıymetin bloke edilmesi ile oluşur. Eşleşen talimat Valör gününde NETLEŞTİRME ye girer. ON: ONAYLANIP EŞLEŞEMEYEN Giriş anında havuzda talimat için ayrılacak miktar bulunmadığı için Eşleşememe durumudur . Havuza bakiye gelirse eşleşme işlemi sistem tarafından otomatik olarak yapılır.  İşlem bitiş (Fon iptal son saati veya Takasbank iptal son saati değerlerinden hangisi küçük ise) saatine kadar eşleşmeyen talimat otomatik olarak iptal edilir. MK: MKK’DA BEKLEYEN  MKK ‘ya mesaj gittiği anlamına gelir. MK durumu aşağıdaki hallerde oluşur; Talimat girişi sırasında “Müşteri Tanımlılık Mesajı”gönderildiğinde. Giriş sırasında  müşteri tanımlılık mesajına olumlu döndükten sonra, eğer talimat SATIŞ ise hemen ardından “Kıymet Blokaj Mesajı” gönderildiğinde. Netleştirme sonrasında “Gerçekleşme Mesajı” gönderildiğinde.  Ara Statü HT:  HATALI   MKK ‘ya giden mesajların dönüşünde eğer hata alırsa  talimat HT olur.  İşlem bitiş (Fon iptal son saati veya Takasbank iptal son saati değerlerinden hangisi küçük ise) saatine kadar iptal edilmeyen HT talimatlar otomatik olarak iptal edilir. Giriş sırasında “Müşteri Tanımlılık Mesajı” na hata gelirse , Müşteri numarası ekrandan değiştirilmelidir. Değişiklik yapıldıktan sonra otomatik olarak tekrar müşteri tanımlılık mesajı gider. SATIŞ talimatında Kıymet blokajına MKK dan  hata dönerse talimat HT olur. Müşterinin MKK’da satmak istediği miktarın yetersiz olduğunu gösterir .  İşlem bitiş saatine kadar üye tarafından iptal edilmeyen talimatlar sistem tarafından otomatik iptal edilir.  Netleştirme sonrasında “Gerçekleşme Mesajı” hata aldıysa (Müşteri hesabından kaynaklanan problem nedeniyle), hata üye tarafından düzeltilir ve sistem tarafından otomatik olarak tekrar gerçekleşmeye gönderilir. Netleştirmeye girdikten sonra hata alan talimat iptal edilemez. IP:   İPTAL Üye yada sistem tarafından otomatik olarak  İptal edilen talimatlar ‘IP’ olarak gösterilir. TB : TEMİNAT BEKLEYEN Bu durum alış talimatları için geçerlidir. Talimatı giren üyenin  işlem limitinin yetersiz olduğu durumlarda talimat sisteme ‘TB’ durumunda kabul edilir. TB durumundaki talimat son saatte (Fon iptal son saati veya Takasbank iptal son saati değerlerinden hangisi küçük ise) sistem tarafından iptal edilir. İşlem limitinin üye tarafından arttırılması veya yeterli duruma gelmesi ile TB durumundaki talimatlar ES durumuna sistem tarafından otomatik olarak dönüştürülür. Daha önce ES olan talimat,  satış talimatının iptali veya teminatın değerinin düşmesi nedeniyle TB durumuna dönebilir. Limitin yetersiz kalması durumunda sistemde bulunan alış talimatları içinden (ES) önce ileri valörlü talimatlar , sonra güncel valörlü talimatlar TB ye dönüştürülür.


"Talimat Günü MK ES HT ON TB IP Valör Günü TB ES IP ES MK OK HT" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları