Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

2000 yılının kasım ayında internet ortamında faaliyete geçmiştir.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "2000 yılının kasım ayında internet ortamında faaliyete geçmiştir."— Sunum transkripti:

1 2000 yılının kasım ayında internet ortamında faaliyete geçmiştir.
Türk Cafeler Birliği 2000 yılının kasım ayında internet ortamında faaliyete geçmiştir. Kuruluş amacı; Türkiye'deki mevcut internet cafelerin aralarındaki iletişimi sağlamak, sorunlarına çözüm bulmak ve tek çatı altında toplamaktır.

2 1993 İNTERNET 1995 İNTERNET KAFELER

3 TCB’DEN ÖNCE

4 İNTERNET CAFELERE SIKI DENETİM

5 SATANİZMİN MERKEZİ İNTERNET CAFELER

6 İNTERNET CAFE DENETİMLERİ ARTACAK

7 SADETTİN TANTAN İMZALADI... 10 Temmuz 2000
İçişleri Bakanı Sadettin Tantan'ın imzasıyla yayınlanan genelge tüm Internet Cafe'leri kahvehane ve kıraathanelerle aynı kefeye koyuyor. Bu yasaklara göre Cafe'lerde oyun oynanmayacak, film seyredilmeyecek, sigara içilmeyecek, oyun sitelerine, pornografik ve bölücü sitelere erişim engellenecek, 15 yaşından küçükler Internet Cafe'ye giremeyecek. Uygulamaya konan genelgeye göre eğitim öğretim kurumlarına 200 metre yakınında bulunan Internet Cafe'lerde elektronik, mekanik ya da bilgisayar oyunları oynanması yasaklanırken, bu şartları kabul edenlerde eğitim öğretim kurumlarına 200 metre uzak olması şartı aranmıyor. 18 yaşından küçüklerin saat 20.00'den sonra velileriyle birlikte gelmesi de öngörülüyor.

8 TCB’DEN SONRA Kasım 2000

9 İNTERNET CAFELERE ÖZGÜRLÜK...

10 On Kişiden Dördü “internet kafe”ci
İnternet Kurulu Üyesi ANDİÇ, internete yüzde 42 oranında kafelerden girildiğini açıkladı. İnternet Kurulu Üyesi ve İnternet Evleri Sorumlusu Yusuf Andiç, Türkiye’de, internete girenlerin yüzde 42’sinin internet kafeleri tercih ettiğini söyledi. Andiç, İnternet kafelerin kötü imajının düzeltilmesi için hazırlanan yasa tasarısına göre, kafelerde bilgisayar oyunlarının oynanmasının yasaklanacağını, ancak bütün oyunların zararlı olarak nitelendirilmesinin yanlış olduğunu açıkladı.

11 İnternet kullanıcısı kafeleri tercih ediyor
                   İnternet kullanıcısı kafeleri tercih ediyor İnternet Kurulu Üyesi ve İnternet Evleri Sorumlusu Yusuf Andiç, Türkiye'de, internete girenlerin yüzde 42’sinin internet kafeleri tercih ettiğini söyledi. Andiç, Kocaeli İnternet Kafeler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nce düzenlenen “Türkiye’de İnternet ve İnternet Kafeler” konulu konferansta, internetin Sanayi Devrimi kadar önemli olduğunu bildirdi.

12 İnternete cafeden bağlantı
Türkiye'de internete girenlerin yüzde 42'si internet kafeleri tercih ediyor. Yeni yasaya göre ise, kafelerde bilgisayar oyunları oynanmasının yasaklanması planlanıyor. İnternet Kurulu Üyesi ve İnternet Evleri Sorumlusu Yusuf Andiç, oyunun iyi anlaşılması gerektiğini tüm oyunların zararlı olarak nitelenmesinin yanlış olduğunu söyledi.

13 Bize Kahvehane Muamelesi Yapmayın!
İNTERNET CAFELER İSYANDA Bize Kahvehane Muamelesi Yapmayın! Kafelerimizin durumu ile ilgili bilgi aldığımız İnternet Kafeler Birliği Başkanı Yusuf Andiç, Türkiye’de internet kafelerin her gündeme geldiğinde haklarının kısıtlaması için çaba sarf edilmemesi, en azından gençlerimizin rahatlıkla istifade edebilecekleri mekanlar haline gelmeleri, belirli bir seviyeye ulaşmaları ve standart kazanabilmeleri için çaba gösteren bir gönüllü. Bu durum onu Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı olarak çalışan İnternet Kurulu’nda internet kafeleri temsile kadar taşımış ZAMAN

14 Programında Tanıtıldı...
TCB, NTV'nin E-NET Programında Tanıtıldı... TCB, NTV‘nin E-Net programında yer aldı. 07/08/2002 çarşamba günü saat 11:35 yayınlanan programda TCB ‘nin amaçlarından bahsedilerek kapsamlı bir tanıtım yapıldı. Programda "Türkiye'yi internetle buluşturan internet cafeleri, bir çatı altında toplamak ve sorunlarına çözüm üretmek amacıyla kurulan bu alanda önemli bir boşluğu doldurdu" denildi.

15 Türkiye'yi internetle tanıştıran ve internete erişimi en kolay hale getiren internet cafeler "Türk Cafeler Birliği" adı altında örgütleniyorlar. " adresinde faaliyete geçen birliğin amacı Türkiye'deki mevcut internet cafeleri tek çatı altında toplayarak sorunlarına çözüm üretmek. İnternet Üst Kurulu tarafından da desteklenen birlik kötü niyetli işletmeciler, yasadışı yayınlar, lisanssız yazılımlar gibi çözüm bekleyen konuları çözümleme noktasında önemli bir etkiye sahip. Bilişim toplumu olma yolunda internet cafelerin önemli bir basamak olduğunu belirten Türk Cafeler Birliği, kendi içlerinde yapacakları ortak düzenlemelerle internet cafeleri daha güvenilir hale getirmeyi amaçlıyor. Birlik, ayrıca gençleri daha temiz ve daha iyi imkanlara sahip internet cafelere kavuşturmak için standart bir internet cafe modeli oluşturmaya da çalışıyor. ( 08 Nisan 2002 Pazartesi )

16 İnternet Cafe sahipleri artık bir çatı altında birlik ve dayanışma içinde hizmetlerini yürütecek konuma geldi. 'Türk Cafeler Birliği' adı altında kurulan site İnternet Cafe sahiplerine birlik çağrısı yapıyor..

17 İNTERNETE, CAFELERDEN GİRİYORUZ
İnternetin, Türkiye'de hala devlet politikası haline gelemediğini ifade eden Andiç, şunları kaydetti: "İnternet kafelerin, 6 yıllık geçmişi var. Ama, internete yüzde 42 oranında kafelerden giriliyor. Kafeler, gençlerin gitmemesi gereken yerler olarak algılanıyor, bu yanlış. Kötü niyetli işletmeciler internet kafeleri amaçların dışında kullandıkları için bu kafeler de karalanıyor. Oysa, kafeler kültür yuvaları haline gelmelidir."

18 Ayın Sitesi Türk Cafeler Birliği
Web sitemiz CHIP Dergisinin Ağustos 2002 sayısında Ayın siteleri arasında gösterildi. Chip CD'sinde yer alan Ayın Siteleri Bölümünde Türkiye Cafeler Birliği başlığı altında anlatılan web sitemiz, tüm internet cafelere bir çağrı niteliği taşıyor.

19 LDP Genel Başkanı Besim Tibuk İnternet Cafede
İstanbul'da bir internet cafeyi ziyaret eden LDP Genel Başkanı Besim Tibuk, bir gazetecinin sorusu üzerine, Türkiye Cafeler Birliği 'nin çalışmalarını desteklediğini söyledi. İnternet cafelerin karşı karşıya kaldıkları durum hakkında da bir açıklama yapan Tibuk, internet cafelerin ülkenin içerisinde bulunduğu bu zor dönemlerde sundukları hizmetin takdir edilmesi gerektiğini belirtti.

20 İnternet Cafeler CHP Seçim Bildirgesinde...
“Ticari internet evleri (internet kafeleri) de teşvik edilmeli, düzenlenmeli; gençlerimizin rahatça buluşacağı bir kültür, eğlence merkezi haline gelmelidir.” TCB –

21 SON SÖZ... Bilişim toplumu olma yolunda internet cafeler birer araçtır. Avrupa’ya taahhüdümüz olan e-Türkiye projesini, Türkiye internet kullanımının %42’sinin sağlandığı internet cafeleri hiçe sayarak gerçekleştiremeyiz. Herkes elini taşın altına koymalıdır. İnternet cafeler teşvik edilmelidir, tek çatı altında toplanmalıdır. İyi ile kötü birbirinden ayrılmalıdır. Bunun için önemli çalışmalar var, bunlar desteklenmelidir. İnternet cafeler eğitim ve bilim yuvaları olmalıdır. Yusuf ANDİÇ


"2000 yılının kasım ayında internet ortamında faaliyete geçmiştir." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları