Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YENİLENEBİLİR VE YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI Adı: Muhammed Ali Soyadı: BAYSOY Sınıfı: 6/C No: 93 Adı: Muhammed Ali Soyadı: BAYSOY Sınıfı: 6/C No: 93.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YENİLENEBİLİR VE YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI Adı: Muhammed Ali Soyadı: BAYSOY Sınıfı: 6/C No: 93 Adı: Muhammed Ali Soyadı: BAYSOY Sınıfı: 6/C No: 93."— Sunum transkripti:

1 YENİLENEBİLİR VE YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI Adı: Muhammed Ali Soyadı: BAYSOY Sınıfı: 6/C No: 93 Adı: Muhammed Ali Soyadı: BAYSOY Sınıfı: 6/C No: 93

2

3 YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI Yenilenebilir Enerji, sürekli devam eden doğal süreçlerdeki var olan enerji akışından elde edilen enerjidir.

4 GÜNEŞ ENERJİSİ Güneş enerjisi herhangi bir zararlı gaz salınımının olmadığı, doğrudan güneş ışığından üretilen temiz bir enerji kaynağıdır. NOT: Güneş tüm enerji kaynaklarının kaynağıdır.

5 RÜZGAR ENERJİSİ Rüzgâr enerjisi, rüzgârı oluşturan hava akımının sahip olduğu hareket (kinetik) enerjisidir.

6 BÜYOKÜTLE ENERJİSİ Biyokütle enerjisi, biyokütle atıklarının yakılarak veya farklı işlemlerden geçirilerek kullanılması sonucunda elde edilen enerji çeşidine denir.

7 HİDROELEKTİRİK ENERJİ Hidroelektrik santrallar (HES) akan suyun gücünü elektriğe dönüştürürler. Akan su içindeki enerji miktarını suyun akış veya düşüş hızı tayin eder.

8 JEOTERMAL ENERJİ Jeotermal enerji yeraltında magmada depolanmış yüksek sıcaklık ve basınca sahip ısı enerjisi demektir.

9 DALGA ENERJİSİ Dalga enerjisi, okyanus ve denizlerde rüzgarlar sonucu oluşan dalga hareketlerinden elde edilen bir yenilenebilir enerji türü olarak tanımlanabilir.

10

11 YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI Yenilenemez enerji kaynakları ise zaman içerisinde biten ve yeri çok uzun zaman içerisinde dolan enerji kaynaklarıdır.

12 FOSİL YAKITLAR Fosil, nesli tükenen canlıların uzun yıllar boyunca bozulmadan günümüze ulaşan kalıntılarına denir. PETROL KÖMÜR DOĞAL GAZ

13 NÜKLEER ENERJİ Atom çekirdeklerinin parçalanması sonucunda büyük bir enerji açığa çıkmaktadır.

14 YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARININ ÇEVREYE VERDİĞİ ZARARLAR İklim değişikliği Su kaynaklarının zarar görmesi Toprak zehirlenmesi Asit yağmurları Hastalıklar Tatlı su kaynaklarının azalması

15

16 SON


"YENİLENEBİLİR VE YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI Adı: Muhammed Ali Soyadı: BAYSOY Sınıfı: 6/C No: 93 Adı: Muhammed Ali Soyadı: BAYSOY Sınıfı: 6/C No: 93." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları