Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TİCARET VE SANAYİ ODASI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TİCARET VE SANAYİ ODASI"— Sunum transkripti:

1

2 TİCARET VE SANAYİ ODASI
OSMANİYE TİCARET VE SANAYİ ODASI 1923

3 FAALİYET RAPORU 2018

4 OTSO Yönetim Kurulu Başkanı
4 OTSO FAALİYET RAPORU 2017 Ticaret ve Sanayi Odaları; üyelerinin müşterek ihtiyaçlarını karşılamak, meslekî faaliyetlerini kolaylaş tırmak amacıyla kurulmuş, tüzel kişiliğe sahip kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşlarıdır. Buradan hareketle Ticaret ve Sanayi Odasının yapacağı çalışma- larda hedef kitlesi üyeleridir. OTSO Yönetim Kurulu olarak misyonumuz; üyelerimize hizmet ilkelerinden ödün vermeden, ilimiz ve buna bağlı olarak ülkemiz ekonomisini geliştirmek maksatlı, kurumsal bir yapı içerisinde; kaliteli, faydalı ve hızlı bir şekilde hizmet sunabilmektir. Devrim Murat AKSOY OTSO Yönetim Kurulu Başkanı

5 309 1466 81 813 1 3 4 2684 ODAMIZ 12 MESLEK GRUBUNDAN OLUŞMAKTADIR.
OTSO FAALİYET RAPORU 2018 ODAMIZ 12 MESLEK GRUBUNDAN OLUŞMAKTADIR.  ÜYE GRUBU ÜYE SAYISI  ANONİM ŞİRKET 309 LİMİTED ŞİRKET 1466 KOOPERATİF 81 GERÇEK KİŞİ TİCARİ İŞLETMESİ 813 MÜNFERİT ŞİRKET 1 KOLLEKTİF ŞİRKET 3 DERNEK İKTİSADİ İŞLETMESİ KAMU İKTİSADİ KURULUŞU DİĞER İKTİSADİ İŞLETMELER 4 DİĞER TOPLAM KAYITLI FAAL ÜYE SAYISI  2684

6 YÖNETİM KURULU ÜYE SAYISI MESLEK KOMİTESİ ÜYE SAYISI
OTSO FAALİYET RAPORU 2018 YÖNETİM KURULU ÜYE SAYISI 9 MECLİS ÜYE SAYISI 31 MESLEK KOMİTESİ ÜYE SAYISI 74 ODA PERSONEL SAYISI 16

7 ODAMIZ TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLEN FAALİYETLER
OTSO FAALİYET RAPORU 2018 ODAMIZ TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLEN FAALİYETLER

8 OTSO FAALİYET RAPORU 2018 OTSO'DAN PERSONEL VE ÜYELERİNE YÖNELİK OLARAK DAVRANIŞ BİLİMLERİ KONULU EĞİTİM DÜZENLENDİ. . Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi İİBF, Yönetim Bilişim sistemleri Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Mustafa Fedai ÇAVUŞ tarafından; Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası kalite yönetimi çerçevesinde üyelerine ve personellerine yönelik olarak Davranış Bilimleri konulu eğitim verildi.

9 OTSO'DA DIŞ TİCARET EĞİTİMİ DÜZENLENDİ.
OTSO FAALİYET RAPORU 2018 OTSO'DA DIŞ TİCARET EĞİTİMİ DÜZENLENDİ. 30/04/2018 tarihinde Odamız üyeleri, yeni girişimciler ve oda  personellerine yönelik olarak dış ticaret işlemleri konulu eğitim düzenlendi. Eğitim, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'nden Dr. Ahmet DOĞAN'ın sunumuyla gerçekleştirildi. Eğitimde katılımcılara dış ticaret ve kambiyo işlemleri, Dış ticarette kullanılan teslim şekilleri ve belgeler , Dış ticarette kullanılan ödeme yöntemleri, dış ticaretle ilgili kurumlar hakkında  bilgilendirme yapıldı.

10 ODA VE BORSALAR MÜŞTEREK İSTİŞARE TOPLANTISI
OTSO FAALİYET RAPORU 2018 ODA VE BORSALAR MÜŞTEREK İSTİŞARE TOPLANTISI Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kanunu gereğince; ilimizde bulunan Oda ve Borsalar tarafından mesleki konularda görüş oluşturmak amacıyla, dört ayda bir müştereken yapılması zorunlu olan Oda-borsa istişare toplantısının ilki, tarihinde Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde Royalton Hotel'de gerçekleştirildi.

11 ODA ÜYELERİ İÇİN OTSO VE GARANTİ BANKASI ARASINDA PROTOKOL İMZALANDI
OTSO FAALİYET RAPORU 2018 ODA ÜYELERİ İÇİN OTSO VE GARANTİ BANKASI ARASINDA PROTOKOL İMZALANDI Üyelerimize Oda aidatlarının ödenmesi  konusunda peşin fiyatına 6 taksit imkanı sunan BONUS kart  için, Oda Yönetim Kurulu Başkanı Devrim Murat AKSOY tarafından, Odamız ve Garanti Bankası arasında protokol imzalandı.

12 OSMANİYE TİCARET VE SANAYİ ODASI “KARDEŞ ODA” PROTOKOLÜ İMZALANDI
OTSO FAALİYET RAPORU 2018 OSMANİYE TİCARET VE SANAYİ ODASI “KARDEŞ ODA” PROTOKOLÜ İMZALANDI Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası ile Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası, Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası, Devrek Ticaret ve Sanayi Odası, Gerede Ticaret ve Sanayi Odası, Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası, Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası arasında” Kardeş Oda Protokolü” imzalandı. Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından kardeş odalarla iletişimi güçlendirmek, hizmet standartlarını yükseltmek, ortak faaliyetler gerçekleştirmek, ortak olarak etkin ve nitelikli projeler üretmek, sosyal ve kültürel faaliyetlerde işbirliği yapmak amacıyla kardeş oda protokolü imzalanmıştır. .

13 OTSO FAALİYET RAPORU 2018 İKİNCİ EL MOTORLU KARA TAŞITLARI ALIM SATIM MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ SINAVI OTSO’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ. Odamıza yapılan müracaatlar sonucunda, TOBB MEYBEM tarafından “İkinci el Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Sorumlusu Mesleki Yeterlilik Sınavı” Osmaniye’de gerçekleştirildi. İkinci el motorlu kara taşıtları için; araç alım satımı yapan galeriler vb. işyerleri için zorunlu hale getirilen Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavı Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası’na yapılan müracaatlar sonucunda ilk grup olarak 33 kişinin katılımlarıyla TOBB MEYBEM A.Ş. tarafından gerçekleştirildi. 3 gün süren sınavda adaylar hem yazılı hem uygulamalı sınava tabi tutuldular. Yazılı sınavlar OTSO Hizmet binasında, uygulamalı sınav Oto Galeri de gerçekleştirildi. İlk sınavın başarılı şekilde uygulandığı Osmaniye’de, Mesleki Yeterlilik Belgesi için OTSO tarafından müracaat alımına devam edilmektedir.

14 OTSO FAALİYET RAPORU 2018 OTSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI DEVRİM MURAT AKSOY, “BÖLGESEL KALKINMADA GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU TOPLANTISI”NA KATILIM SAĞLADI. Osmaniye TSO, Gaziantep TO, Kahramanmaraş TSO, Adıyaman TSO, Antakya TSO, Kilis TSO ve Şanlıurfa TSO tarafından bölge sorunlarının görüşüldüğü Bölgesel Kalkınmada Güç Birliği Platformu Toplantısı; Gaziantep Ticaret Odası ev sahipliğinde Platformu oluşturan Ticaret Odalarının Başkan ve Genel Sekreterleri’nin katılımlarıyla 4 Ekim 2018 Perşembe günü Gaziantep’te gerçekleştirildi. Toplantıya ayrıca TOBB Daire Başkanı Hasan ERBAY ile Adana Sanayi Odası Başkanı ve aynı zamanda TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Zeki KIVANÇ katılım sağladılar.

15 OTSO FAALİYET RAPORU 2018 Enflasyonla Topyekün Mücadele Programı” kapsamında OTSO ve OTB tarafından ortak basın açıklaması düzenlendi. Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa DEMİR ,Yönetim Kurulu Başkanı Devrim Murat AKSOY ile Osmaniye Ticaret Borsası Meclis Başkanı Oktay SANCAR ve Yönetim Kurulu Başkanı Sait ÇENET’in katılım sağladığı basın toplantısı; Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirildi. Basın açıklamasını OTSO ve OTB adına OTSO Yönetim Kurulu Başkanı Devrim Murat AKSOY yaptı. Fiyat istikrarı makro ekonominin durumunu yansıtan en önemli göstergelerden biridir. Türkiye 2002’den sonra mali ve siyasi istikrarla birlikte fiyat istikrarı konusunda da çarpıcı bir iyileşme elde etmiş, enflasyonun tek haneli seviyelere düşmesi sağlanmıştır. Son dönemde döviz kurlarında yaşanan olağandışı hareketlerin de etkisiyle enflasyon oranı yeniden çift haneler çıkmıştır. Artan enflasyon hem alım gücü düşen vatandaşlarımızı, hem de artan girdi maliyetleri ve faizler nedeniyle firmalarımızı olumsuz etkilemektedir. Tüm bu sıkıntıları aşmak için, Hazine ve Maliye Bakanlığımız tarafından hazırlanan ve Bakanımız Sayın Berat Albayrak’ın liderliğinde başlatılan Enflasyonla Mücadele Programını son derece önemli buluyor ve destekliyoruz.

16 EKONOMİK DEĞERLENDİRME TOPLANTISI OSMANİYE OSB’DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ.
OTSO FAALİYET RAPORU 2018 EKONOMİK DEĞERLENDİRME TOPLANTISI OSMANİYE OSB’DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ. Osmaniye Valisi Başkanlığında Osmaniye Milletvekillerinin de katılımlarıyla Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen; güncel ekonomik durum, bölge sanayici ve işletmelerin sorun ve beklentileri ile diğer güncel konuların görüşüldüğü “Ekonomik Değerlendirme Toplantısı”na, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası’nı temsilen Yönetim Kurulu Başkanı Devrim Murat AKSOY ve Başkan Yardımcıları Şerafettin ŞAŞMAZ ile Abdullah GÜRELİ katılım sağladılar.

17 OTSO FAALİYET RAPORU 2018  İKİNCİ EL ARAÇ ALIM SATIMLARI İÇİN YETKİ BELGESİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME TOPLANTISI OTSO’DA DÜZENLENDİ” Odamız üyelerine yönelik olarak; İkinci el araç alım satımları hakkında yeni çıkan yönetmelik, mesleki yeterlilik ve yetki belgesi hakkında bilgilendirme toplantısı Osmaniye Ticaret İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından OTSO’da gerçekleştirildi. Toplantıya  Oda Meclis Başkanı Mustafa DEMİR , Yönetim Kurulu Başkanı Devrim Murat AKSOY, Ticaret İl Müdürü Ayhan BOZOK, Ticaret İl Müdürlüğü Denetim Personeli Yılmaz AKSOY ve ikinci el araç alım satımı yapan üyelerimiz katılım sağladılar. Toplantıda Osmaniye Ticaret İl Müdürlüğü yetkilileri aşağıda yazılı olan konularda katılımcılar için sunum gerçekleştirdiler.

18 OTSO FAALİYET RAPORU 2018 İl Oda ve Borsa Müşterek Toplantısı Kadirli Ticaret Odası Ev Sahipliğinde yapıldı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kanunu gereğince; ilimizde bulunan Oda ve Borsalar tarafından mesleki konularda görüş oluşturmak amacıyla, dört ayda bir müştereken yapılması zorunlu olan Oda-Borsa istişare toplantısının ikincisi, tarihinde Kadirli Ticaret Odası ev sahipliğinde Kadirli de gerçekleştirildi.

19 OSMANİYE TİCARET VE SANAYİ ODASI 2018 YILI EĞİTİM YARDIMLARI YAPILDI
OTSO FAALİYET RAPORU 2018 OSMANİYE TİCARET VE SANAYİ ODASI 2018 YILI EĞİTİM YARDIMLARI YAPILDI Odamız tarafından eğitime destek olmak amacıyla her sene düzenli olarak yapılan eğitim yardımları, bu sene tarihinde Osmaniye Valisi Ömer Faruk COŞKUN ve İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan ÇELİK’in de katılım sağladığı bir programla öğrencilere ulaştırıldı. Programa OTSO Yönetim Kurulu Başkanı Devrim Murat AKSOY başta olmak üzere Meclis Başkanı Mustafa DEMİR, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Abdullah GÜRELİ ve Şerafettin ŞAŞMAZ, Yönetim Kurulu Üyeleri Hakkı TUNCER, Hüseyin Murat KADAN, Fatih Mehmet DAŞCI, Süleyman YILDIRIM, Oğuzhan ERKMEN ve Mustafa  COŞKUN   katılım sağladılar. 2018 yılı eğitim yardımları çerçevesinde toplam 800 adet öğrenciye eğitim yardımı gerçekleştirildi.

20 TİCARET VE SANAYİ ODASI
OSMANİYE TİCARET VE SANAYİ ODASI 1923


"TİCARET VE SANAYİ ODASI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları