Sunuyu indir
Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz
1
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Kat hizmetleri yönetimi Çamaşırhane Hizmetleri NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ © İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi iisbf.nisantasi.edu.tr
2
Hafta 14 : Çamaşırhane Hizmetleri
Çamaşırhane Bölümleri : 1.Kirli çamaşır sınıflandırma bölümü: Temizlenmesi gereken bölümlerin rengine, cinsine, kir yüklerine göre ayrıldığı bölüm 2.Yıkama bölümü: Yıkama makinalarının bulunduğu, çamaşırların yıkandığı bölüm 3.Kurutma,ütüleme ve katlama bölümü: Yıkanan çamaşırların kurutulduğu, ütülenip katlandığı bölüm 4.Dikim ve onarım bölümü: Çamaşırların kullanıma sunulmadan önce yırtık, sökük gibi problemlerin giderildiği bölüm 5.İstifleme bölümü: Yıkanan,kurutulan ve ütülenen çamaşırlar bu bölümde stoklanır ve işletmenin kuralları doğrultusunda ilgili bölümlere gönderilir. 6.Kuru temizleme bölümü: Yıkanması istenmeyen veya hassas çamaşırların bu amaçla yapılmış özel makinalarda ve su kullanılmaksızın organik çözücüler kullanımı yoluyla temizlenmesi işlemine kuru temizleme işlemi denir NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©
3
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©
Hijyenik Çamaşırhane Düzeni : 1.Çamaşırhaneye normal giriş çıkışlar tek bir kapıdan yapılmalı 2.Ayırma alanı girişe yakın olmalı ve çamaşırlar yıkamadan önce sınıflandırılmalı 3.Çamaşır yıkama, sıkma makinalarından boşaltılan suların yayılmasını engelleyen kanallar olmalı 4.Taşıma ve çalışma yüzeylerinin hijyen açısından ahşap olmaması gerekir 5.Havalandırma sistemi iyi olmalı 6.Boruların duvardan geçtiği yerler kapatılmalı, sıcak su ve buhar boruları izole edilmeli Çamaşırhanede Kullanılan Alet Ekipmanlar : Misafir Çamaşır Prosedürleri : NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©
4
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©
kaynakça Kaynak : Bu ders notunun oluşturulmasında OTED tarafından hazırlanan Housekeeping kitabı ,Doç. Dr. Meryem Akoğlan Kozak ‘ın Temizlik Hizmetleri İşletmeciliği Kitabı ve Ögretim Görevlisi Fatma Aydemir’in 15 yıllık sektör içi deneyimlerinden yararlanılmıştır. NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©
Benzer bir sunumlar
© 2024 SlidePlayer.biz.tr Inc.
All rights reserved.