Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Ümraniye Sosyal Güvenlik Merkezi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Ümraniye Sosyal Güvenlik Merkezi"— Sunum transkripti:

1 Ümraniye Sosyal Güvenlik Merkezi
7143 Sayılı Yeni Yapılandırma Kanunu ve Getirdikleri

2 1-Yapılandırma Kapsamına Giren Borçlar
a)5510 sayılı Kanunun 4.maddesi kapsamındaki (SSK, BağKur ve Emekli Sandığı iştirakçileri) sigortalılıklardan kaynaklanan ve Mart/2018 ve önceki dönemlere ait sigorta primi, emeklilik keseneği ve kurum karşılığı, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi ve bunlardan kaynaklanan gecikme cezası ile gecikme zammı, b)Mart/2018 ve önceki dönemler ait isteğe bağlı sigorta, topluluk sigortası primleri ile bunlardan kaynaklanan gecikme cezası ve gecikme zammı, c)Yaşlılık aylığı, emekli aylığı veya malullük aylığı bağlandıktan sonra 4-b (BağKur) kapsamında sigortalı olmayı gerektirecek çalışmasından dolayı Şubat/2016 ve önceki dönemlere ait sosyal güvenlik destek primi alacakları Sayılı Kanuna göre terkin edilecektir.

3 1-Yapılandırma Kapsamına Giren Borçlar
d)31 Mart 2018 tarihine kadar bitirilmiş olan özel bina inşaatları ile ihaleli işlerden dolayı yapılan ön değerlendirme, araştırma veya tespitler sonucu bildirilmediği anlaşılan eksik işçilik üzerinden hesaplanacak prim aslı ile gecikme zammı ve gecikme cezası e)31 Mart 2018 tarihine kadar (bu tarih dahil) işlenen fiillerden kaynaklanan idari para cezaları ile bunlardan kaynaklı olarak tahakkuk eden gecikme zammı ve gecikme cezası, f)Mart/2018 dönemi ve öncesine ait Damga vergisi, özel işlem vergisi ve eğitime katkı payı ile bunlardan kaynaklanan gecikme zammı,borçları yeniden yapılandırılacaktır

4 2- Kesinleşmiş Alacakların Yeniden Yapılandırılması
Sosyal Güvenlik Kurumu alacaklarıyla ilgili olarak 2018 Mart ayı ve önceki aylara ilişkin olup tahakkuk ettiği halde Kanunun yayımı tarihi itibarıyla ödenmemiş olan; • 5510 sayılı Kanunun 4.maddesi (a), (b) ve (c) bentleri kapsamındaki (SSK, BağKur ve Emekli Sandığı iştirakçileri) sigortalılıklardan kaynaklanan sigorta primi, emeklilik keseneği ve kurum karşılığı, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi, • İsteğe bağlı ve topluluk sigortası primi, • SGK tarafından takip edilen damga vergisi, özel işlem vergisi ve eğitime katkı payı, • 2018 Mart ve önceki aylara ilişkin olup kanunun yayım tarihi itibariyle ödenmemiş olan, asgari işçilikten kaynaklanan fark primi, Asılları için Yİ-ÜFE aylık değişim oranları esas alınarak hesaplanacak tutarın, bu kanunda belirtilen süre ve şekilde ödenmesi halinde, bu alacaklara uygulanan gecikme cezası ve gecikme zammı gibi fer’i alacaklarının tamamının tahsilinden vazgeçilecektir.

5 2- Kesinleşmiş Alacakların Yeniden Yapılandırılması
Ayrıca, 2018/Mart ayı ve önceki aylarda işlenen fiillere ilişkin idari para cezası asıllarının ve tarihinden önce tebliğ edilipte yine tarihi itibariyle kesinleşmemiş olan idari para cezalarının %50’si ile Yİ-ÜFE aylık değişim oranları esas alınarak hesaplanacak tutarın, bu kanunda belirtilen süre ve şekilde ödenmesi halinde, idari para cezası asılarının %50’si ile idari para cezasına uygulanan gecikme cezası ve gecikme zammı gibi fer’i alacaklarının tamamının tahsilinden vazgeçilecektir. (Bu tür idari para cezaları 18 aya kadar taksitlendirilebilir. ) tarihine kadar işlenen fiiller için uygulanan idari para cezalarının tarihinden sonra tebliğ edilmiş olması durumunda tebliğ tarihi itibariyle 30 gün içinde dilekçe ile müracaat etmesi halinde 2 şer aylık dönemlerde 6 eşit taksitte ödenmesi kaydıyla idari para cezasının kalan %50 sinin tahsilinden vazgeçilir. Borçların asılarının bu kanunun yayımı tarihinden önce ödenmiş olmasına rağmen, fer’ilerinin ödenmemiş olduğu durumlarda, aslı ödenmiş fer’i borcun %40’nın kanunda belirtilen süre ve şekilde ödenmesi halinde kalan %60’ının tahsilinden vazgeçilecektir.

6 3-Borçlarını Yapılandıranların Genel Sağlık Sigortalılığı
Kanuna göre ; 4-b (Bağ-Kur) sigortalıları ile ek-5 kapsamında tescilli olan tarım ve orman işlerinde hizmet akdiyle süreksiz çalışanlar ve ek-6 kapsamında tescilli olan taksi, dolmuş vb nitelikteki toplu taşıma araçlarında sigortalı olanlar ile bunların bakmakla yükümlü oldukları kimseler, borçlarını yapılandırma kapsamına aldıklarında 60 gün ve daha fazla borçlarının da olmaması ve bu maddeye göre yapılandırılan borçlarının ilk taksitini ödenmeleri şartıyla sağlık hizmetlerinden faydalanabileceklerdir.

7 4-Başvuru ve Ödeme Prosedürü
Kesinleşmiş alacakların yapılandırılmasından yararlanmak için Kanunun yayımı tarihini izleyen ikinci ayın sonuna kadar( )ilgili idareye başvuruda bulunulması gerekmektedir. Yeniden yapılandırılan SGK borçlarının ilk taksitinin de Kanunun yayımı tarihini izleyen üçüncü aydan ( ) başlamak üzere ikişer aylık dönemler hâlinde azami on sekiz eşit taksitte ödenmesi gerekmektedir.

8 4-Başvuru ve Ödeme Prosedürü

9 4-Başvuru ve Ödeme Prosedürü
Bağkur primlerinin yapılandırılması için mükellefin bizzat kuruma gitmesi yada iadeli taahhütlü olarak başvurması gerekmektedir. Yapılandırma sonuçları e-devlet üzerinden takip edilebilir.

10 5-Taksitlendirme Süresi, Uygulanacak Faiz ve Hesaplama Şekli
Kanun kapsamında ortaya çıkacak borçların peşin veya taksitle ödenmesi konusunda borçluların tercih yapabilecekleri belirtilmiştir. Tercihini taksitler halinde ödemek yönünde kullananlara ikişer aylık dönemler halinde, 6, 9, 12, 18 eşit taksitte borçlarını ödeyebilecekleri öngörülmektedir. Kanuna göre; hesaplanan tutarın tamamının ilk taksit ödeme süresi içinde ödenmesi halinde; -Bu tutara Kanun’un yayımı tarihinden ödeme tarihine kadar geçen süre için faiz hesaplanmayacak, Fer’i alacaklar yerine Yİ-ÜFE aylık değişim oranları esas alınarak hesaplanacak tutarı üzerinden ayrıca % 90 indirim yapılacaktır. (2 taksitte ödenirse %50 indirim) Taksitle yapılacak ödemeler de ise taksitler ödeme süresine bağlı olarak; • 6 eşit taksit için (1,045), • 9 eşit taksit için (1,083), • 12 eşit taksit için (1,105), • 18 eşit taksit için (1,15), katsayısı ile çarpılıp, bulunan tutar taksit sayısına bölünmek suretiyle ikişer aylık dönemler halinde ödenecek taksit tutarı hesaplanacaktır.

11 6-Prim Borçları Nedeniyle Sigortalılıkları Durdurulan
Bağ-Kur (4-b) Sigortalıları Köy ve mahalle muhtarları, kendi adına ve hesabına bağımsız çalışanlar ile tarımda kendi adına ve hesabına bağımsız çalışanlardan tescilleri yapıldığı hâlde prim borçlan nedeniyle daha önceki ilgili kanunları uyarınca sigortalılık süreleri durdurulmuş olanlardan bu Kanunun yayımı tarihi itibarıyla ihya edilmemiş olanların kendileri veya hak sahipleri, bu Kanunun yayımı tarihini takip eden aybaşından itibaren iki ay içinde Kuruma müracaat ederek, durdurulan sigortalılık süreleri için ödeyecekleri prim tutarının, sigortalılık süreleri durdurulmamış gibi değerlendirilerek bu maddenin birinci fıkrası hükümlerine göre hesaplanmasını talep edebileceklerdir. Ayrıca, 5510 sayılı Kanuna eklenen Geçici 76. Madde ile borçlarını ödeyemeyenlerin sigortalılıklarının durdurulması ve daha sonra borçlarını ödeyerek sigortalı hizmetlerini kazanmaları imkânı getirilmektedir.

12 7-Yapılandırmanın Bozulması
Bu Kanuna göre ödenmesi gereken, (7143/9-6) ilk iki taksitin süresinde tam ödenmemesi ya da süresinde ödenmeyen veya eksik ödenen diğer taksitlerin Kanunda belirtilen şekilde de ödenmemesi veya çok zor durumda olma hali hariç ilk iki taksitin süresinde tam ödenmesi ŞARTIYLA bir takvim yılında ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi hâlinde bu Kanun hükümlerinden yararlanma hakkı kaybedilecektir.

13 8-6552, 6736 ve 7020 sayılı Kanunlara Göre
Yapılandırmaları Devam Edenler 6552, 6736, 7020 sayılı Kanunlara göre yapılandırılan ve yapılandırmaları devam eden alacaklar için, bazı istisnalar hariç bu yeni yapılandırma hükümlerinden yararlanılamayacaktır. 6552, 6736 ve 7020 sayılı yasalara göre, yapılandırmanın 2018 yılında en fazla iki taksite kadar ödememe durumu, bu yıl için kanunun yayımı tarihinden takvim yılı sonuna kadar yeniden başlatılacaktır. 6552, 6736 ve 7020 sayılı yasalara göre, bir takvim yılında iki veya daha az taksitin ödenmemesi halinde, ödenmeyen bu taksitler son taksiti izleyen aydan itibaren geç ödeme zammıyla birlikte ikişer aylık taksitlerle şeklinde ödenebilecektir. 6552, 6736 ve 7020 sayılı yasalara göre yapılandırılmış borçların kalan taksitlerinin peşin ödenmesi(son tarih ) halinde taksit tutarına isabet eden Yİ-ÜFE tutarının %90’ı, ikinci taksit ödeme süresinde ödenmesi( )halinde ise kalan taksitlere uygulanan Yİ-ÜFE tutarının %50’si silinecektir. 6183 sayılı Kanun kapsamında tecil faizi ile taksitlendirilen alacaklardan, kalan taksit tutarları bu kanun hükümlerine göre yapılandırılabilecektir.

14 9-Dava Açılması ve Açmış Olanların Durumu
Bu Kanun hükümlerinden yararlanmak üzere başvuruda bulunan ve ilgili maddeler uyarınca dava açmamaları veya açılan davalardan vazgeçmeleri ve kanun yollarına başvurmamaları gereken borçluların, bu Kanun hükümlerinden yararlanabilmeleri için ilgili maddelerde belirlenen başvuru sürelerinde, yazılı olarak bu iradelerini belirtmeleri gerekmektedir. Borçlularca, Kanun hükümlerinden yararlanılmak üzere davadan vazgeçilmesi hâlinde idarece de ihtilaflar sürdürülmeyecektir.

15 10-5510 sayılı Kanun Kapsamından Çıkarılmış Olan İşyerleri
5510 sayılı Kanun kapsamından çıkarılan işyerlerine ilişkin olup işyerine ait borcun tamamının ödeme süresi 31/12/2015 veya önceki bir tarihe ilişkin olduğu hâlde ödenmemiş sigorta primi, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi ve idari para cezası asılları toplamı 100 Türk lirasını aşmayan alacaklar ile tutarına bakılmaksızın bu alacaklara bağlı gecikme cezası ve gecikme zammı gibi fer’ilerinin ve aslı ödenmiş olan fer’i alacaklardan tutarı 200 Türk lirasını aşmayanların tahsilinden vazgeçilecektir.

16 11-Bağ-Kur (4-b) Sigortalılarının SGDP Borçları
5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında sigortalı sayılmasını gerektirir nitelikte çalışması nedeniyle ilgili mevzuatına göre sosyal güvenlik destek primi ödemesi gereken sigortalıların bu Kanunun yayımı tarihi itibarıyla ödenmemiş bulunan sosyal güvenlik destek primi borçları ve bu borca bağlı gecikme cezası, gecikme zammı gibi fer’i alacaklar terkin edilecektir.

17 12-İş Kazası, Meslek Hastalığı, Hastalık Nedeniyle Kuruma Borçlu Olanlar
İşverenlerin ve üçüncü şahısların, 5510 sayılı Kanunun 14 üncü, 21 inci, 23 üncü, 39 uncu ve 76 ncı maddeleri, 506 sayılı Kanunun mülga 10 uncu, 26 ncı, 27 nci ve 28 inci maddeleri, 1479 sayılı Kanunun mülga 63 üncü maddesi ve 5434 sayılı Kanunun mülga 129 uncu maddesi gereğince iş kazası ve meslek hastalığı, malullük, adi malullük ve ölüm halleri ile genel sağlık sigortalısına ve bunların bakmakla yükümlü olduğu kişilere yönelik fiiller nedeniyle ödemekle yükümlü bulundukları her türlü borçları ile bu borçlara kanuni faiz uygulanan sürenin başlangıcından bu Kanunun yayımı tarihine kadar geçen süre için Yİ-ÜFE aylık değişim oranları esas alınarak hesaplanacak tutarın, bu Kanunda belirtilen süre ve şekilde ödenmesi halinde bu borçlara uygulanan kanuni faizin tahsilinden vazgeçilecektir.

18 13-Kurumdan Fazla ve Yersiz Aylık, Gelir Almış ve Ödenmiş Olanlar
Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından fazla veya yersiz olarak ödendiği tespit edilen ve tahsil edilmesi gereken gelir ve aylıklara ilişkin borç asılları ile bu borçlara kanuni faiz uygulanan sürenin başlangıcından bu Kanunun yayımı tarihine kadar geçen süre için Yİ-ÜFE aylık değişim oranlan esas alınarak hesaplanacak tutarın, bu Kanunda belirtilen süre ve şekilde ödenmesi halinde bu borçlara uygulanan kanuni faizin tahsilinden vazgeçilecektir.

19 14-Aylık ve Gelir Alanlara yapılacak Bayram İkramiyesi
SGK tarafından gelir ve aylık ödemesi yapılanlara, ödemenin yapılacağı tarihte gelir ve aylık alma şartıyla, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramında 1.000’er TL tutarında bayram ikramiyesi ödenecektir. Yapılacak ödemelerde: • İş kazaları ve meslek hastalıkları sigortasından sürekli iş göremezlik geliri almakta olanlara, gelir bağlanmasına esas olan sürekli iş göremezlik derecesi oranı, • Hak sahiplerinin hisseleri oranı, • İş kazası veya meslek hastalığı sonucu meslekte kazanma gücünü %50 oranının altında kaybetmesi nedeniyle sürekli iş göremezlik geliri bağlanmış iken ölenlerden, ölümü iş kazası veya meslek hastalığına bağlı olmayanların hak sahiplerine, sigortalıya gelir bağlanmasına esas olan sürekli iş göremezlik derecesi üzerinden hak sahiplerinin hisseleri oranı, • Yabancı ülkelerle akdedilen sosyal güvenlik sözleşmeleri uyarınca kısmi gelir veya aylık alanlara, ülkemiz mevzuatına tabi olarak geçen prim ödeme gün sayılarının, sosyal güvenlik sözleşmesine göre nazara alınan toplam prim ödeme gün sayısına olan oranı, Esas alınacaktır.

20 15-Genel Sağlık Sigortası Borcu Olanların Durumu
5510 sayılı kanunun 60. maddesinin 1. fıkrasının (g) bendi kapsamında Genel Sağlık Sigortası Tescili yapılmış olup da gelir testine hiç başvurmayanlardan; tarihine kadar gelir testine başvuran kişilerin Genel Sağlık sigortası primleri Gelir Testi sonucuna göre ilk tescil başlangıç tarihinden itibaren tahakkuk ettirilir. 2018 Yılı Nisan ayı ve önceki aylara ait olup bu kanunun yayım tarihinden ödenmemiş olan GSS prim borçlarının tarihine kadar ödenmesi halinde gecikme cezası ve gecikme zammı gibi fer’i alacakların tamamından vazgeçilir. Nisan 2018 ayı ve önceki aylara ilişkin olarak GSS borcu olanlar tarihine kadar sağlık hizmetlerinden yararlandırılacaktır.

21 16-ORTAK HÜKÜMLER Bu Kanunun yayımı tarihini izleyen ikinci ayın sonuna kadar ilgili idareye başvuruda bulunmaları, ( ) Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı tahsil dairelerine ödenecek tutarların ilk taksiti bu Kanunun yayımı tarihini izleyen üçüncü aydan ( ) başlamak üzere ikişer aylık dönemler hâlinde azami on sekiz eşit taksitte ödemeleri, Bu Kanuna göre ödenecek taksitlerin ödeme süresinin son gününün resmî tatile rastlaması hâlinde süre, tatili izleyen ilk iş günü mesai saati sonunda biter.

22 16-ORTAK HÜKÜMLER-PEŞİN ÖDEME
Bu Kanun hükümlerine göre hesaplanan tutarlar peşin veya taksitler hâlinde ödenebilir. a) Hesaplanan tutarların tamamının ilk taksit ödeme süresi içerisinde peşin olarak ödenmesi hâlinde katsayı uygulanmaz ve, 1) Fer’i alacaklar yerine Yİ-ÜFE aylık değişim oranları esas alınarak hesaplanacak tutarların (bu Kanunun 4 üncü maddesine göre fer’i alacaklar yerine Yİ-ÜFE aylık değişim oranları esas alınarak hesaplanacak tutar ile birlikte hesaplanan gecikme faizi dâhil) %90’ının tahsilinden vazgeçilir. 2) Bu Kanunun 1 inci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında olan ve bu Kanun kapsamında yapılandırılan idari para cezalarından %25 indirim yapılır. 3) Yapılandırılan alacağın sadece fer’i alacaktan ibaret olması hâlinde fer’i alacak yerine Yİ-ÜFE aylık değişim oranları esas alınarak hesaplanacak tutardan (bu Kanunun 7 nci maddesinin dördüncü fıkrası kapsamındaki alacaklar hariç) %50 indirim yapılır.

23 16-ORTAK HÜKÜMLER-2 TAKSİTLE ÖDEME
Hesaplanan tutarların tamamının ilk iki taksit ödeme süresi içinde ödenmesi hâlinde katsayı uygulanmaz ve, Fer’i alacaklar yerine Yİ-ÜFE aylık değişim oranları esas alınarak hesaplanacak tutarlar (bu Kanunun 4 üncü maddesine göre fer’i alacaklar yerine Yİ-ÜFE aylık değişim oranları esas alınarak hesaplanacak tutar ile birlikte hesaplanan gecikme faizi dâhil) üzerinden %50 indirim yapılır.

24 16-ORTAK HÜKÜMLER-KREDİ KARTIYLA ÖDEME
Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı tahsil dairelerine bu Kanun kapsamında ödenecek olan alacakların 6183 sayılı Kanunun 41 inci maddesine göre kredi kartı kullanılmak suretiyle ödenmesi uygun görüldüğü takdirde, ödemeye aracılık yapan bankalarca, kart kullanıcılarına kredi kartı işlemine konu borç tutarının, taksitler hâlinde yansıtılması ve taksit ödeme aylarında hesaplarına borç kaydedilmesi koşuluyla, bu ödemeler için ödeme tarihi olarak kredi kartının kullanıldığı gün esas alınır ve borçluya tahsilatın yapıldığını gösteren makbuz verilir. Bu şekilde tahsil edilen tutarların bankalarca Hazine veya Sosyal Güvenlik Kurumu hesaplarına aktarılmasına ilişkin 6183 sayılı Kanunun 41 inci maddesinde belirlenen süre, taksit aylarının son gününü izleyen günden itibaren hesaplanır. Taksitlerin kredi kartı kullanılmak suretiyle ödenmesi bu madde hükmüne göre katsayı uygulanmasına engel teşkil etmez. adresinden «E-SGK/Kart ile prim ödeme» seçeneğinden yetkilinin e –devlet şifreleriyle beraber ödeme yapılabilir.

25 16-ORTAK-HACİZLERİN KALDIRILMASI-BORCU YOKTUR YAZISI
Bu Kanuna göre ödenecek alacaklarla ilgili olarak, tatbik edilen hacizler yapılan ödemeler nispetinde kaldırılır ve buna isabet eden teminatlar iade edilir. Bu Kanuna göre ödenecek alacaklar nedeniyle tatbik edilen hacizlere konu mallar, borçlunun talebi hâlinde 6183 sayılı Kanun hükümlerine göre alacaklı tahsil dairesince satılabilir. Bu talep, Kanun kapsamında ödenmesi gereken tutarların Kanun hükümlerine göre ödenmesine engel teşkil etmez. Taksitlendirmede ilk taksitin ödenmesi durumunda borcu yoktur yazısı alınabilecektir.

26 17-DİĞER HUSUSLAR Birden fazla işyerine sahip olan işletmelerin sadece bir işyeri için başvuru yaptığı durumlarda , diğer işyeri için de unuttuğu başvurusunu tarihine kadar kuruma yazılı olarak başvurup başvurmadığını ispatlaması şartıyla diğer işyerleri içinde yapılandırmada yararlanabilecektir. 4/b kapsamında ki sigortalıların bağlı olduğu ünite dışındaki bir üniteye başvurmaları halinde , başvuru yapılan ünite bu formları ilgili üniteye iletecektir. Ortaklar, Müdürler ve Yönetim kurulu üyeleride şirketleri yapılandırma için başvurmamaları halinde kendi sorumluluk dönemleri için başvuru yapabileceklerdir. Kuruma borcu olmadığı için tarihine kadar başvuru yapmayan mükellefler için bu tarihten sonra borç oluşması durumunda tarihine kadar yapılandırma talebinde bulunabileceklerdir.(Yazılı olarak)

27 17-DİĞER HUSUSLAR-TEŞVİKLER
Yapılandırma devam ettiği sürece yapılandırma dışındaki borçlarının ödenmesi kaydıyla sigorta primi teşvik uygulamalarından yararlanabilecektir. Yapılandırmanın bozulması halinde yararlanılan teşvikler geriye yönelik iptal edilmeyecektir.

28 17-DİĞER HUSUSLAR-İLİŞİKSİZLİK BELGESİ/TEMİNAT İADESİ
İhale ye katılmak için düzenlenecek yazılar Peşin ödeme seçeneğinin seçildiği durumlarda borcun tamamının ödenmesi ve muaccel borcun bulunmaması ve 7143 sayılı kanun kapsamına girmeyen borçların tutarının kanunun ön gördüğü limitin altında kalması Taksitle ödeme yolunun tercih edilmesi durumunda İlk taksitin ödenmesi ve vadesi geçtiği halde ihale tarihi itibariyle ödenmemiş veya eksik ödenmiş borçların tutarının kanunda belirtilen limitlerin altında olması kaydıyla İlişiksizlik belgesi 7143 sayılı kanun kapsamına giren borçlarını peşin veya taksitler halinde ödemek üzere başvuruda bulunmuş özel nitelikteki inşaat işyeri işverenlerinin kapsama giren borçları ile birlikte kapsama giremeyen diğer borçlarının tamamını ödemeleri kaydıyla yada teminat göstermek kaydıyla..

29 17-DİĞER HUSUSLAR İLK DEFA İŞYERİ AÇACAK YAŞ ARASI GENÇLERE BAĞKUR PRİMİ 1 YIL SÜREYLE DEVLETTEN 18-29 yaş aralığında olup tarihinden itibaren ilk defa işyeri açan gerçek kişilerin asgari ücret alt sınırı üzerinden hesaplanan 4-1/b kapsamındaki sigorta primleri, 1 yıl süreyle Hazinece karşılanacaktır. Adi ortaklık ile şahıs şirketlerinde sadece bir ortağa prim teşviki sağlanacaktır.

30 17-BAĞKUR BORÇLARININ DONDURULMASI
TARİHİNE KADAR OLAN BAĞKUR BORÇLARI DONDURULUYOR!! Köy ve mahalle muhtarları, kendi adına ve hesabına bağımsız çalışanlarla tarımda kendi adına ve hesabına bağımsız çalışanlardan, Kuruma kayıt ve tescilleri yapıldığı hâlde, 31/5/2018 tarihi itibarıyla prim borcu bulunanların, bu tarihten önceki sürelere ilişkin prim borçlarını, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihi takip eden ikinci ayın sonuna kadar( ) ödememeleri veya ilgili Kanunları uyarınca yapılandırmamaları halinde, prim ödemesi bulunan sigortalıların daha önce ödedikleri primlerin tam olarak karşıladığı ayın sonu itibarıyla, prim ödemesi bulunmayan sigortalıların ise tescil tarihi itibarıyla sigortalılığı durdurulur. Durdurulan süreler sigortalılık süresi olarak değerlendirilmez ve bu sürelere ilişkin Kurum alacakları takip edilmeyerek bunlara Kurum alacakları arasında yer verilmez. Sigortalılıkları durdurulanlardan bu Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında çalışmaya devam edenlerin sigortalılıkları 1/6/2018 tarihi itibarıyla yeniden başlatılır

31 18-BAŞVURU YERLERİ İşverenler Prim ve ilgili borçları için E-bildirge kanalıyla veya elden ya da posta yoluyla ilgili SGİM / SGM Primlerini kendi ödeyen Sigortalılar (4/a) Prim borçları için İlgili SGİM / SGM BAĞ-KUR (4/b) sigortalıları Prim borçları için herhangi SGİM / SGM BAĞ-KUR (4/b) sigortalıları ihya borçları için Sigortalı dosyalarının olduğu SGİM / SGM Kamu İdareleri (4/c) Kesenek/Prim, Fiili ve İtibari Hizmet, Ek Karşılık, Kesenek Bilgi Sisteminden e-sigorta kanalıyla veya elden ya da posta yoluyla Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü - Primler Daire Başkanlığına; İdari Para Cezaları için ise Kesenek Bilgi Sisteminden e-sigorta kanalıyla veya elden ya da posta yoluyla işyerinin bağlı bulunduğu SGİM / SGM Müdürlüğüne 31/7/2018 tarihine kadar müracaat edilmesi gerekmektedir.

32 19-Ödeme yapılabilecek bankalar

33 ÜMRANİYE SOSYAL GÜVENLİK MERKEZİ SOSYAL GÜVENLİK MERKEZ MÜDÜRÜ
Olkan UZMAN SOSYAL GÜVENLİK MERKEZ MÜDÜRÜ


"Ümraniye Sosyal Güvenlik Merkezi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları