Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İHALE İŞLEMLERİNİN ELEKTRONİK ORTAMA TAŞINMASI PROJESİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İHALE İŞLEMLERİNİN ELEKTRONİK ORTAMA TAŞINMASI PROJESİ"— Sunum transkripti:

1 İHALE İŞLEMLERİNİN ELEKTRONİK ORTAMA TAŞINMASI PROJESİ
T.C KAMU İHALE KURUMU İHALE İŞLEMLERİNİN ELEKTRONİK ORTAMA TAŞINMASI PROJESİ

2 KAPSAM 1- BELGELERİN AZALTILMASI. 2- ELEKTRONİK İHALE.
3-ELEKTRONİK EKSİLTME. 4-YETERLİK SİSTEMİ.

3 BELGELERİN AZALTILMASI
Amaç: Klasik (fiziki ortamda) yapılan ihalelerde, yeterlik şartlarının tevsikinin kolaylaştırılması

4 BELGELERİN AZALTILMASI
Nasıl? Katılım ve yeterlik kriterlerine ilişkin belgelerin fiziki ortamda sunulması zorunluluğu ortadan kaldırılarak. Bu doğrultuda tarihinde yapılan değişiklik ile İhale Uygulama Yönetmelikleri ekine «Sunulmayacak Belgeler Tablosu» standart formu eklenmiştir. Dayanak: MAİUY mad. 29/son HAİUY ve YİİUY mad. 31/son

5 BELGELERİN SUNULUŞ ŞEKLİ
İhaleye katılım ve yeterlik kriterlerine ilişkin sunulan belgelerin veya bu belgelerde yer alan bilgilerin, EKAP üzerinden veya Kamu kurum ve kuruluşları ile Kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının internet sayfası üzerinden temin edilebilmesi veya bu bilgilerin teyidinin yapılabilmesi durumunda, bu belgeler için belgelerin sunuluş şekline ilişkin şartlar aranmaz.

6 BELGELERİN AZALTILMASI
Sunulmayacak Belgeler Tablosu standart formu idare tarafından hazırlanarak ihale dokümanına eklenecektir. Kapsamdaki belgelere ilişkin teyit kriterine dair bilgiler Sunulmayacak Belgeler Tablosu standart formunda istekli tarafından belirtilecektir.

7 BELGELERİN AZALTILMASI
Tekliflerin değerlendirilmesi aşamasında Sunulmayacak Belgeler Tablosundaki sorgulama kriteri kullanılarak gerekli bilgilere ulaşılacaktır. Hangi belgelerin bu kapsamda olduğu ve teyit kriterlerinin neler olduğu (Belge numarası, tarih vb.) EKAP’ta kamuoyuna duyurulacaktır.

8 Sunulmayacak Belgeler Listesi

9 BELGELERİN AZALTILMASI
«Sunulmayacak Belgeler Tablosu»nun - Kısmi teklife açık olan ihalelerde her bir kısım için, - Ortak girişimlerin katıldığı ihalelerde ise her bir ortak tarafından, ayrı ayrı doldurulması gerekmektedir.”

10 ELEKTRONİK İHALE (02/01/2019’dan itibaren)

11 ELEKTRONİK İHALE - Açık İhale Usulü ve Pazarlık Usulü (21/f) İle Yapılan Mal Alımı İhaleleri (YM<4xED) (5 milyon / 8 milyon TL), - Açık İhale Usulü ve Pazarlık Usulü (21/f) İle Yapılan Hizmet Alımı İhaleleri (YM<0,50xED) (600 bin / 1 milyon TL)

12 ELEKTRONİK İHALE 02.01.2019 tarihinden itibaren;
- Yaklaşık maliyet limiti olmadan Açık İhale Usulü ile yapılan Mal ve Hizmet Alımı İle Yapım İşi İhaleleri, - 21 inci maddenin (Pazarlık Usulü) (f) bendine göre yapılan mal ve hizmet alımı ihaleleri, -Yeterlik Sertifikası üzerinden Yeterlik Tespiti yapılan Yapım İşi İhaleleri e-ihale yoluyla yapılabilecektir.

13 İHALE SÜRECİ 1- İhtiyacın ortaya çıkması.
2- Teknik Şartname’nin ve Projenin hazırlanması. 3- Yaklaşık maliyetin tespiti. 4- İhale usulünün tespiti. 5- İhale ve Ön Yeterlik Dokümanının hazırlanması. 6- İhale onayının alınması. 7- İhale İlanı. 8- İhale komisyonunun kurulması. 9- İhale ve Ön Yeterlik Dokümanının görülmesi satın alınması değişiklik ve açıklama yapılması. 10- Tekliflerin sunulması ve değerlendirilmesi. 11-İhale sonucunun bildirilmesi ve sözleşmenin imzalanması.

14 ELEKTRONİK İHALE SÜRECİ
1- İhtiyacın ortaya çıkması 2- Teknik Şartname’nin ve Projenin hazırlanması 3- Yaklaşık maliyetin tespiti 4- İhale usulünün tespiti 5- İhale ve Ön Yeterlik Dokümanının hazırlanması 6- İhale onayının alınması 7- İhale İlanı 8- İhale komisyonunun kurulması 9- İhale ve Ön Yeterlik Dokümanının görülmesi e-imza ile indirilmesi, değişiklik ve açıklama yapılması

15 ELEKTRONİK İHALE SÜRECİ
10- Tekliflerin hazırlanması ve sunulması. Teklifler teklif mektubu ve yeterlik bilgileri tablosu doldurularak EKAP üzerinden hazırlanır ve e- anahtarlar ile birlikte ihale saatine kadar EKAP üzerinden e-imza ile imzalanarak idareye gönderilir. Ortak girişimlerde tekliflerim tüm ortaklar tarafından e-imza ile imzalanması 11- Tekliflerin EKAP üzerinden açılması.

16 ELEKTRONİK İHALE SÜRECİ
12- Tekliflerin elektronik ortamda değerlendirilmesi. Teklifler «Yeterlik Bilgileri Tablosu Sunulan ve Tekliflerin Elektronik Ortamda Alındığı İhalelerde Uygulanacak Tip İdari Şartname» ve diğer standart formlar kullanılarak değerlendirilir. İlgili tutanaklar EKAP üzerinden düzenlenir ve her aşamada EKAP’a kaydedilir. Değerlendirme EKAP veya diğer kamu kurum ve kuruluşlarının internet sayfası üzerinden ulaşılabilen belgelerde ulaşılan bilgilere göre; Teyit edilemeyen belgelerde ise isteklilerce beyan edilen bilgilere göre yapılır. İhalede öngörülen şartları sağlamadığı anlaşılan teklifler değerlendirme dışı bırakılır. Geçerli bulunan tekliflerden en düşük birinci ve ikinci teklif sahibine beyan ettiği bilgileri tevsik edici belgeleri belgelerin sunuluş şekline uygun olarak sunması için en az iki iş günü süre verilir. Yükümlülüklerini yerine getirmeyen isteklilerin geçici teminatları gelir kaydedilir. Gerçeğe aykırı beyanda bulunan istekliler hakkında ise 17’nci madde hükümleri uygulanır. Ekonomik açıdan en avantajlı teklif belirlenene kadar bu sürece devam edilir. 13- İhale sonucunun bildirilmesi ve sözleşmenin imzalanması.

17 GENEL ÖZELLİKLER İhale dokümanının e-imza kullanılarak EKAP’tan indirilmesi zorunludur. Katılım ve yeterlik kriterlerine ilişkin istekliler tarafından fiziki olarak herhangi bir belge sunulmaz. Yeterlik değerlendirmesi, teklif mektubu ekinde yer alan Yeterlik Bilgileri Tablosu’nda (YBT) istekli tarafından beyan edilen bilgiler üzerinden yapılır.

18 TİP İHALE DOKÜMANI Yeterlik Bilgileri Tablosu Sunulan ve Tekliflerin Elektronik Ortamda Alındığı İhalelerde Uygulanacak Tip İdari Şartname Yeterlik Bilgileri Tablosu Sunulan İhalelerde (YBTSİ) Kullanılacak İlan Formu (YBTSİ) Götürü Bedel Teklif Mektubu (YBTSİ) Birim Fiyat Teklif Mektubu Yeterlik Bilgileri Tablosu Sunulan Yapım İşi İhalelerinde Kullanılacak Karma Teklif Mektubu Uygun Olmayan e-Teklif Kontrol Tutanağı Beyan Edilen Bilgileri Tevsik Eden Belgelerin Sunulması Talebine İlişkin Form Elektronik Eksiltmeye Davet Formu

19 TEKLİFLERİN HAZIRLANMASI VE SUNULMASI
Teklifler EKAP üzerinden, yalnızca teklif mektubu ve ekleri doldurularak hazırlanır ve e-teklif (e-imza ile imzalanarak) şeklinde sunulur. e-anahtarlar teklif ile birlikte gönderilir. (Mevcut uygulamada, elektronik beyan usulünde, e- anahtarlar ihale saatinden sonraki asgari 3 saat içinde gönderiliyor)

20 TEKLİFLERİN HAZIRLANMASI VE SUNULMASI
Teklif mektubu ekinde; Birim fiyat üzerinde teklif alınan ihalelerde BFTC Yeterlik kriterlerine ve varsa fiyat dışı unsurlara ilişkin bilgilerin beyan edileceği YBT, İş ortaklığı beyannamesi, Mal alımı ihalelerinde yeterlik kriteri olarak belirlenmesi halinde teknik şartnameye cevaplar ve açıklamalar, Sunulur. EKAP tarafından otomatik olarak oluşturulan YBT standart formunun isteklilerce doldurulması gerekir.

21 TEKLİFLERİN HAZIRLANMASI VE SUNULMASI
Ortak girişimlerin katıldığı ihalelerde teklif mektubu ekinde yer alan YBT’nun her bir ortak tarafından ayrı ayrı sunulması gerekmektedir. Kısmi teklife açık ihalelerde ise teklif mektubu eklerinin tamamının her bir kısım için ayrı ayrı doldurulması gerekmektedir. Zeyilname düzenlenmesi halinde, önceden teklif vermiş olanlar e-tekliflerini silmek suretiyle geri çekebilirler.

22 GEÇİCİ TEMİNAT Geçici teminat mektupları Kurumla “EKAP Üzerinden Online Bilgi Alışverişine Yönelik İşbirliği Yapılmasına Dair Protokol” imzalamış olan bankalardan alınması halinde banka tarafından verilen ayırt edici bir numara YBT’nun ilgili bölümünde belirtilir. Fiziki ortamda alınması durumunda, mektuba ilişkin bilgiler YBT’de beyan edilir ve ihale komisyonu kararı alınmadan önce talep üzerine idareye sunulur. Geçici teminat mektubu dışındaki teminatların saymanlık ya da muhasebe müdürlüklerine yatırıldığına ilişkin bilgiler de yine YBT’nun ilgili bölümünde belirtilir.

23 BANKA REFERANS MEKTUBU
Banka referans mektuplarının EİUY’nin 20/1 fıkrasına uygun olarak alınması halinde, mektuba ilişkin ayırt edici numara; Anılan maddeye uygun olarak alınmaması halinde ise düzenlenen mektuba ilişkin bilgiler, YBT’nun ilgili bölümünde belirtilir. (Mevcutta, elektronik beyan usulünde, banka referans mektubu istenemiyor.)

24 TEKLİFLERİN AÇILMASI VE DEĞERLENDİRİLMESİ
İhale tarih ve saatinde, hazır bulunanların önünde, istekliler tarafından gönderilen e- anahtarlar kullanılmak suretiyle e-teklifler EKAP’ta açılır. E-anahtarın bozuk olması veya e-teklifin virüslü olması nedeniyle açılmayan teklifler tutanakla tespit edilir. İlk oturumda öncelikle teklif mektubu ve geçici teminatı uygun olmayan istekliler tutanakla tespit edilir.

25 TEKLİFLERİN AÇILMASI VE DEĞERLENDİRİLMESİ
21/f pazarlık usulü ile yapılanlar ile elektronik eksiltme yapılması öngörülen ihaleler dışındaki ihalelerde, İstekliler ile teklif fiyatları ve YM açıklanarak ilgili tutanak EKAP’ta tanzim edilir. Çıktısı imzalanır. İlk oturumda tanzim edilen tutanaklar isteklilerce EKAP’ta durum izleme penceresinden görülebilir.

26 TEKLİFLERİN AÇILMASI VE DEĞERLENDİRİLMESİ
İlk Oturumda Düzenlenen Tutanaklar Açılamayan E-Teklif Tutanağı E-Teklif Açma ve Belge Kontrol Tutanağı İsteklilerce Teklif Edilen Fiyatlar Tutanağı

27 TEKLİFLERİN AÇILMASI VE DEĞERLENDİRİLMESİ
EKAP’tan kaynaklanan teknik problemlerden veya Öngörülmesi ve önlenmesi mümkün olmayan genel ve objektif nedenlerle (mücbir sebeplerle) EKAP’a erişimin sağlanamamasından dolayı İhale tarih ve saatinden bir gün öncesinden itibaren e-tekliflerin ve e-anahtarların hiçbir istekli tarafından EKAP’a iletilememesi ve/veya İhale saatinde e-tekliflerin açılamaması halinde KİK idareye ihaleyi azami 5 işgünü erteleme yetkisi tanıyabilir. Sorun giderilemezse ihale iptal edilir.

28 TEKLİFLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ
Katılım belgeleri ve yeterlik kriterleri ile ilgili değerlendirme, istekliler tarafından doldurulan YBT’nda beyan edilen bilgi ve belgeler esas alınarak yapılır. Beyan edilen bilgi ve belgelerden, EKAP veya diğer kamu kurum ve kuruluşları ile kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının internet siteleri üzerinden sorgulanabilenler, belgelerdeki kayıtlı bilgiler esas alınarak değerlendirmeye tabi tutulur.

29 TEKLİFLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ
İnternet siteleri üzerinden sorgulanamayan bilgi ve belgeler ile Mal alımı ihalelerinde teknik şartnameye cevaplar ve açıklamalara yönelik ilk değerlendirme beyan edilen bilgiler esas alınarak yapılır. İsteklilerin, ihale tarihi itibariyle, yasaklılık teyitleri yapılır. Bu değerlendirme sonucunda ihalede öngörülen şartları sağlamadığı anlaşılan teklifler değerlendirme dışı bırakılır.

30 TEKLİFLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ
Tekliflerin açılması ve değerlendirilmesine ilişkin tutanaklar EKAP üzerinde hazırlanıp, çıktısı alınarak ihale komisyonu üyeleri tarafından imzalanır ve Her oturum kapatılmadan önce bilgiler EKAP’a kaydedilir. Aktarılan inceleme sürecinden (varsa elektronik eksiltme tamamlandıktan) sonra değerlendirme dışı bırakılmayan tekliflerden en düşük fiyatı teklif eden ilk iki istekli belirlenir.

31 TEKLİFLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ
İki istekliden beyan ettikleri bilgi ve belgelerden, EKAP veya diğer kamu kurum ve kuruluşları ile kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının internet siteleri üzerinden sorgulanamayanlar ile İstenilmiş ise teknik şartnameye cevaplar ve açıklamalara ilişkin tevsik edici belgeler ve Fiziki ortamda alınmış geçici teminat mektubunu, belgelerin sunuluş şekline uygun olarak sunmaları için iki iş gününden az olmamak üzere makul bir süre verilir.

32 TEKLİFLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ
İhale dokümanında öngörülmesi halinde numune uygunluğu ve demonstrasyon işlemlerine ilişkin değerlendirme de bu süreçte tamamlanır. Verilen süre içerisinde istenen belgeleri sunmayan istekliler ile numune ve/veya demonstrasyon işlemlerine ilişkin yükümlülüklerini yerine getirmeyen isteklilerin teklifleri değerlendirme dışı bırakılarak geçici teminatları gelir kaydedilir.

33 TEKLİFLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ
İsteklilerden; Sunduğu belgeler beyan ettiği bilgileri doğrulayamayan veya Numune değerlendirilmesi ve demonstrasyon işlemi başarısız sonuçlananların teklifleri değerlendirme dışı bırakılır. Bu işleme ekonomik açıdan en avantajlı birinci ve belirlenecek ise ikinci teklif sahibi tespit edilene kadar devam edilir.

34 EKONOMİK AÇIDAN EN AVANTAJLI TEKLİF
EAEAT en düşük fiyat esasına göre veya fiyat ile birlikte fiyat dışı unsurlar dikkate alınarak belirlenir. (Mevcutta, elektronik beyan usulünde, sadece EAEAT en düşük fiyat esasına göre belirleniyor) EAEAT ve varsa EAEA2T, yasaklılık teyitleri yapılarak, alınan ihale komisyonu kararı, ihale yetkilisinin onayına sunulur.

35 TEKLİFLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ
Gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu anlaşılan istekliler ile Fiziki ortamda alınmış geçici teminat mektubunu idarenin talebi üzerine sunmayan istekliler Hakkında, Kanunun 17’nci maddesindeki hükümler uygulanır.

36 TEKLİFLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ
Beyan edilen bilgiler ile bu bilgileri tevsik etmek amacıyla sunulan belgelerdeki bilgiler arasında farklılık bulunması durumunda; Belgelerde yer alan bilgilerin ihaleye katılım için istenen şartları sağlaması kaydıyla tekliflerin geçerliliği etkilenmez. Aksi takdirde isteklilerin teklifleri değerlendirme dışı bırakılır.

37 ELEKTRONİK EKSİLTME Elektronik Eksiltme Ne Demek ? Amaç?
Geçerli teklif sahibi isteklilerin ilk fiyat tekliflerinden daha düşük fiyatlar ile yeniden yarışabilmelerine imkan tanıyan elektronik araç. Amaç? Kamu alımlarında rekabeti arttırarak,  Kaynakların daha etkin ve verimli şekilde kullanılmasını sağlamak,

38 ELEKTRONİK EKSİLTME Hangi tür alımlarda uygulanacak?
Mal Alım İhaleleri (Mad. 58/B) Hizmet Alımı İhaleleri (Danışmanlık Hizmet Alımları hariç olmak üzere) (Mad. 59/B) Yapım İşi İhaleleri (Ön Projeyle Çıkılanlar hariç)(Mad. 60/B)

39 ELEKTRONİK EKSİLTME 1 Kasım 2018 tarihi itibariyle - Açık ihale ve
- Belli istekliler arasında ihale usulleri ile yapılan ve Aşırı düşük teklif açıklaması istenilmeksizin sonuçlandırılan ihalelerde Fiyat veya fiyat ile birlikte Fiyat dışı unsurlar üzerinden, - Bu usullerle yapılan Aşırı düşük teklif açıklaması istenilen ihalelerde Fiyat dışı unsurlar üzerinden, e-eksiltme yapılabilecektir.

40 ELEKTRONİK EKSİLTME Teklif değerlendirme işlemleri tamamlandıktan sonra Teklifleri yeterli görülen istekliler, EKAP üzerinden “Elektronik Eksiltmeye Davet Formu “ kullanılarak aynı anda eksiltmeye davet edilirler. Davet yapılmadan önce isteklilere değerlendirme dışı bırakılan teklifler ve gerekçeleri bildirilir.

41 ELEKTRONİK EKSİLTME Davette;
Elektronik Eksiltmeye Davet Formu ile gönderilen Davette; Eksiltmeye konu fiyat ve/veya fiyat dışı unsurlar Eksiltmenin zamanı Süresi, Tur sayısı ve Asgari fark aralığı gibi gerekli hususlar belirtilir.

42 ELEKTRONİK EKSİLTMEye davet formu
Elektronik Eksiltmeye Davet Formu* Kısmi teklife açık ihalede her kısım için ayrı davet formu düzenlenecektir. Sayın [isteklinin adı ve soyadı/ ticaret unvanı] [isteklinin adresi] [idarenin adı] İKN İhalenin Adı Tarih ve Sayı Konu Elektronik eksiltmeye davet Eksiltme yapılacak kısım (Kısmi teklife açık olmayan ihalede bu satıra yer verilmeyecektir.) (Kısım no ve adı belirtilecektir.) İLGİ: _ _/_ _/_ _ _ _ tarihinde kayda alınan e-teklifiniz. Yukarıda ihale kayıt numarası ve adı yer alan ihalede aşağıdaki koşullara uygun olarak elektronik eksiltme yapılacaktır: 1) Yeni teklifler EKAP üzerinden e-teklif olarak verilecektir. 2) Eksiltmede yeni fiyatlar ve/veya fiyat dışı unsurlara ilişkin yeni değerler en az asgari fark aralığı kadar eksiltilmek suretiyle teklif edilebilir. İstekliler alternatif teklif verilmesine izin verilen ihalelerde, vermiş oldukları alternatif teklifler için de eksiltmeye katılabilirler…

43 ELEKTRONİK EKSİLTMEye davet formu
Elektronik Eksiltmeye Davet Formunda ayrıca Elektronik eksiltmenin başlayacağı tarih ve saat, Yeni teklif verme (bekleme) süresi Asgari fark aralığı Elektronik eksiltmenin hangi durumlarda sona ereceği   İhale komisyonlarının ve isteklilerin dikkat etmesi gereken diğer hususlar belirtilmiştir. “Elektronik Eksiltmeye Davet Formu“ ekinde «Eksiltme Zaman Çizelgesi» yer almaktadır.

44 ELEKTRONİK EKSİLTMEye davet formu
EKSİLTME ZAMAN ÇİZELGESİ Elektronik eksiltmenin her aşamasını gösterecek şekilde hazırlanır. Kısmi teklife açık ihalede, zaman çizelgesi davet edilecek istekliler yönünden diğer kısımlarda yapılacak eksiltme ile çakışmayacak şekilde düzenlenecektir. Eksiltmenin başlayacağı tarih ve saat: Tarih: …./…./…. Saat: ....:…. 1. Tur: Başlangıç saati: Bitiş saati: Saat: ....:…. n. Tur: Eksiltmenin sona ereceği tarih ve saat:

45 ELEKTRONİK EKSİLTMEye davet formu
İhalenin elektronik ortamda yapılıp yapılmadığına bakılmaksızın, elektronik eksiltme yapılacak tüm ihalelerde, isteklileri elektronik eksiltmeye davet etmek için kullanılır. Davetin gönderildiği tarihten itibaren 2 iş günü geçmeden eksiltmeye başlanamaz.

46 ELEKTRONİK EKSİLTME Yeni teklifler
EKAP üzerinden e-teklif olarak verilir ancak e-anahtar gönderilmez. e-teklifte, yeni fiyatlar ve/veya fiyat dışı unsurlara ilişkin yeni değerler, en az asgari fark aralığı kadar eksiltilmek suretiyle teklif edilebilir.

47 ELEKTRONİK EKSİLTME Elektronik eksiltme yapılması öngörülen ihalelerde
yaklaşık Maliyet, istekliler ve teklifleri, elektronik eksiltme tamamlandıktan sonra açıklanır. Eksiltme, gerekli durumlarda ertelenebilir. (İdareden, sistemden vb. kaynaklı sorunlar gibi nedenlerle)

48 ELEKTRONİK EKSİLTME Elektronik eksiltmenin her aşamasında, isteklilere o andaki sıralamaları EKAP üzerinde bildirilir. - İhale dokümanında belirtilmesi kaydıyla, Diğer isteklilerin sıralamaları ve istekli sayısı da ayrıca bildirilebilir. - Ancak, elektronik eksiltme süresince isteklilerin kimlikleri açıklanmaz.

49 ELEKTRONİK EKSİLTME Eksiltmede -Tur sayısı beşi geçemez ve
-Turlardan birinde yeni teklif vermeyen istekli sonraki turlarda da teklif veremez. Eksiltme bir önceki turda verilen teklifler üzerinden yapılır.

50 ELEKTRONİK EKSİLTME Eksiltme yapılırken her tur için bir zaman aralığı (bekleme süresi) belirlenir. İstekliler eksiltilmiş tekliflerini belirlenen bu zaman aralığında, Herhangi bir sıralama olmaksızın ve En az asgari fark aralığı kadar eksilterek verirler.

51 ELEKTRONİK EKSİLTME Ortak girişimlerin katıldığı ihalelerde
Yeni tekliflerin Ortak girişim ortaklarının tamamı tarafından e-imza ile imzalanması zorunludur.

52 ELEKTRONİK EKSİLTME Eksiltmede sunulacak yeni tekliflerin, ilk teklifi imzalayan kişiden farklı bir kişi tarafından imzalanabilmesi için; e-teklif alınan ihalelerde Yeni teklifleri imzalayan kişinin Temsile yetkili olduğunu gösteren belgelere ilişkin bilgilerin yeterlik bilgileri tablosunda beyan edilmesi gerekmektedir. Diğer ihalelerde ise bu belgelerin eksiltmeden önce idareye sunulması gerekmektedir.

53 ELEKTRONİK EKSİLTME Elektronik eksiltme süresince teknik sorunlarla karşılaşılması durumunda eksiltme durdurulur ve İsteklilere yeni bir davet gönderilerek Davette belirtilen tarih ve saatte eksiltmeye kaldığı yerden devam edilir. Geçerli tekliflerde değişiklik olması sebebiyle tekrar eksiltme yapılması halinde, - Yeni eksiltme daha önceki eksiltmede verilmiş olan son teklifler üzerinden yapılır.

54 ELEKTRONİK EKSİLTME Elektronik Eksiltme aşağıdaki durumlarda sona erer
Davette belirtilen tarih ve saatin dolması Bekleme süresinde asgari fark aralığına sahip teklif alınmaması Tur sayısının tamamlanması Eksiltme sonucunda tekliflerin eşit olması halinde kura yöntemine başvurulur.

55 ELEKTRONİK EKSİLTME ÖRNEK: Konu: Su geçirmez bot alımı Tur sayısı : 3
Geçerli teklif: 3 İstekli A: 100 İstekli B: 120 İstekli C: 140 Her tur için verilen teklif verme süresi: 5 dakika

56 ELEKTRONİK EKSİLTME İLK TEKLİFLER İstekli A 100 1.Sıra İstekli B 120
İstekli C 140 3.Sıra

57 TUR 1 İstekli A: 90 (-10) İstekli B: 85 (-35) İstekli C: 110 (-30)
ELEKTRONİK EKSİLTME ELEKTRONİK EKSİLTME İstekli A: 90 (-10) İstekli B: 85 (-35) İstekli C: 110 (-30) TUR 1

58 İSTEKLİ A İSTEKLİ B İSTEKLİ C ELEKTRONİK EKSİLTME
İSTEKLİLER KENDİ EKRANLARINDA NE GÖRECEK ? *Bir isteklinin, diğer isteklilerin sıralarını ve toplam istekli sayısını görmeleri ihale dökümanında düzenleme gerektirir. İSTEKLİ C 1- İstekli B *** 2-İstekli A 3-İstekli C 110 İSTEKLİ B 1- (SİZ) İstekli B 85 TL 2-İstekli A *** 3-İstekli C İSTEKLİ A 1- İstekli B *** 2-(SİZ )İstekli A 90 TL 3-İstekli C

59 YETERLİK SİSTEMİ 19 Haziran 2018 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan
Yapım İşleri İhaleleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile Yapım işleri ihalelerinde yeterlik sistemi üzerinden yeterlik değerlendirmesi yapılması ve Buna bağlı olarak yeterlik sertifikası üzerinden e-ihale yapılması imkanı getirilmiştir.

60 YETERLİK SİSTEMİ Sadece yapım işi ihalelerinde kullanılması mümkündür.
Yeterlik sertifikası üzerinden yeterlik değerlendirmesi yapılan ihaleler e-ihale ile yapılır. Yeterlik sertifikası, yeterlik sistemi üzerinden değerlendirme yapılmayan ihalelerde de (klasik veya elektronik ihalelerde) kullanılabilir.

61 TANIMLAR Yeterlik: Başvuru sahibinin, uygulama yönetmeliğine göre, ekonomik, mali, mesleki ve teknik yönlerden alım konusu işi yapabilme kapasitesine sahip olma durumudur. Yeterlik kuruluşu (Kuruluş): Belirli bir konudaki alımları için sistem kurmasına ve sertifika düzenlemesine Kurum tarafından izin verilen idare. Yeterlik sistemi (Sistem): Yeterlik Sistemi Yönetmeliği kapsamındaki işlemlerin gerçekleştirilmesi amacıyla Yeterlik Kuruluşu bünyesinde kurulan ve işletilen, sertifikalara ilişkin veri tabanını içeren ve EKAP ile entegrasyonu bulunan bilgi sistemidir. Yeterlik sertifikası (Sertifika): Tüzel kişilerin, elektronik ortamda kaydedilen, Yeterlik Kuruluşunun internet sitesi ile EKAP üzerinden erişilebilen yeterlik bilgileridir.

62 YETERLİK SİSTEMİ Yeterlik sertifikası üzerinden yeterlik tespiti yapılan ihalelerde, YBT’nin ilgili bölümünde yeterlik sertifika numarasını belirtilmesi ve Yeterlik sertifikasının ihale tarihi itibariyle geçerli olması zorunludur. Aksi halde teklifler değerlendirme dışı bırakılır.

63 YETERLİK SİSTEMİ Yeterlik sertifikası üzerinden yeterlik tespiti yapılmayan ihalelere ilişkin olarak; Klasik ihalelerde Sunulmayacak Belgeler Tablosunun e-ihalelerde, YBT’nin ilgili bölümünde yeterlik sertifika numarasını belirtilir.

64 YETERLİK SİSTEMİ Yeterlik sertifikası üzerinden yeterlik tespiti yapılan ihalelerde, yeterlik kriterleri ile fiyat dışı unsurlara ilişkin değerlendirme, yeterlik sertifikası kapsamındaki geçerlik süresi dolan belgeler dahil yeterlik sertifikası üzerindeki bilgiler; yeterlik sertifikası üzerinden değerlendirme yapılamayanlar için ise YBT’nda beyan edilen bilgi ve belgeler esas alınarak yapılır.

65 YETERLİK SİSTEMİ Geçerli ilk iki teklif sahibine,
varsa yeterlik sertifikası üzerinden değerlendirme yapılamayan veya yeterlik sertifikası kapsamındaki geçerlik süresi ihale tarihinden sonra dolan belgelere ilişkin tevsik edici belgeleri sunmaları için iki iş gününden az olmamak üzere makul bir süre verilir. Geçerlik süresi dolan belgeler yenileri ile veya ihalede istenen şartları sağladığını gösteren başka belgelerle tevsik edilirler.

66 T.C KAMU İHALE KURUMU TEŞEKKÜRLER İsmail ALTUN


"İHALE İŞLEMLERİNİN ELEKTRONİK ORTAMA TAŞINMASI PROJESİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları