Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bilgi Yönetimi Uygulamaları II

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bilgi Yönetimi Uygulamaları II"— Sunum transkripti:

1 Bilgi Yönetimi Uygulamaları II
FONKSİYONEL BİLGİ YÖNETİM SİSTEMLERİ

2 FONKSİYONEL BİLGİ YÖNETİM SİSTEMLERİ VE TÜRLERİ
Mal veya hizmet üretiminde organizasyonların, tedarikçilerden müşterilere kadar uzanan çeşitli faaliyetler zinciri vardır. Bu faaliyetler zincirinde işlemler ya geleneksel usullerle manüel olarak yapılır ya da bugün bilgi örgütlerinde olduğu gibi sanal ortamlarda bilgi teknolojileri yardımıyla elektronik olarak yapılır.

3 Bugün özellikle bilgi örgütlerinde fonksiyonel bilgi yönetim sistemleri örgüt fonksiyonlarında yaygın biçimde kullanılmaktadır. Bunlar; Finans ve Muhasebe Bilgi Sistemi Satış ve Pazarlama Bilgi Sistemi Üretim Bilgi Sistemi İnsan Kaynakları Bilgi Sistemi

4 Bu fonsiyonel birimler ve bunları işleten bilgi sistemleri kurumların amacına ulaşılabilmesi için koordinasyon halinde çalışması gerekir. Örneğin; Finans ve Muhasebe birimi, Üretim ve İşlemler biriminden satın alma sipariş alındı bilgisini ve gönderilen mal doğrulama bilgisini, Satış ve Pazarlama biriminden sipariş bilgisini, satış tahminlerini ve İnsan Kaynakları departmanından ücret ve fayda bilgisini almak durumundadır.

5 Fonksiyonel bilgi yönetim sistemleri, örgütlerde üretim, pazarlama, insan kaynakları, muhasebe ve finansman gibi fonksiyonel görev yapanlara farklı özellik ve içeriğe sahip bilgi sunan sistemlerdir. Fonksiyonel bilgi sistemleri, hem işletme içi hem de işletme dışı bilgi kullanıcılarına bilgi sunarlar.

6

7

8 Örgütsel verimlilik ve etkinlik bilgi yönetim sistemlerinin etkin çalışmasına bağlıdır.
Yönetsel faaliyetler için geliştirilen fonksiyonel bilgi yönetim sistemlerini dört gruba ayırmak mümkündür. -Stratejik Düzey Sistemleri -Taktik Düzey Sistemler - Bilgi Sistemleri -İşlemsel Sistemler


"Bilgi Yönetimi Uygulamaları II" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları