Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Eğitimde Teknoloji Entegrasyonu

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Eğitimde Teknoloji Entegrasyonu"— Sunum transkripti:

1 Eğitimde Teknoloji Entegrasyonu

2 Eğitimde teknoloji entegrasyonu nedir?
“Belirli bir içerik alnında ya da disiplinler arası bir bağlamda öğrenmenin arttırılması için teknolojinin sürece dahil edilmesi” “teknolojinin öğretimle ilgili işlevlerin bir parçası haline getirilmesi süreci”

3 Neden? Bireysel eğitimin gerçekleşmesine ortam sağlamak,
 Öğrenme ve öğretme süreçlerini daha verimli bir sistem haline getirmek,  Eğitim hizmetlerini büyük kitlelere kadar ulaştırmak, Bireysel eğitimin gerçekleşmesine ortam sağlamak, Eğitim ihtiyaçlarını ve olanaklarını tespit etmek, Eğitim kurumlarında uygulama alanları oluşturarak, öğretim programlarını sürekli hale getirmek,

4 Çevre faktörlerinin olumsuzluklarını kaldırarak uygun hale getirmek ve kontrol etmek,
Eğitim programlarını öğrenci yeteneklerine göre geliştirmek ve uyarlamak, Öğrencilere bilişim teknolojisi araçlarının etkili kullanımı aracılığıyla sorun çözme, bilgiye ulaşma, bilginin işlenmesi ve sunulması becerilerini kazandırmak , Öğrencilere teknolojileri günlük hayatta da etkili bir biçimde kullanabilmelerini sağlamak

5 Bir Entegrasyon Modeli – TPİB (TPACK)
Bir çok model mevcuttur Öğretmen yeterliliklerine dikkat çeken bir model Öğretmen etkili bir öğrenme ortamı sağlamada alan (içerik) bilgisi, pedagojik (öğretmenlik) bilgisini ve teknoloji bilgisini kullanmasıdır.

6 Modelin Yapisi Pedagoji Teknoloji İçerik Pedagojik, İçerik,
Teknoloji Bilgisi

7 Modelin Göstergeleri Öğretmenler;
kendi konu alanlarındaki pedagoji, teknoloji ve içerik bilgisini yeterli düzeyde bilir. sahip oldukları içerik bilgisini aktarmada kullandıkları pedagojik stratejilerini teknoloji ile destekleyerek süreci kolaylaştırmaları öğrenmeyi daha etkili hale getirir.

8 Etkileyici fakat bağlantısız
Modelin Göstergeleri Öğretim teorilerinin uygulanmada, farklı teknikler kullanmada uzman İçerik ve pedagojiyi teknolojiyle destekleyen 21. yy sınıfının uzmanı Pedagoji Güçlü içerik ve öğrenme teorilerinin beraber uygulandığı 20. yy öğrenme ortamları uzmanı İçerik Teknoloji Etkileyici fakat bağlantısız Teknolojinin kullanıldığı fakat hedeflenen öğrenmenin dışına çıkan ortam İyi fakat eski Modern fakat sınırlı Alanında içerik olarak uzman Bilgi teknolojileri uzmanı, diğer alanlara destek sağlar Teknoloji kullanılarak bilginin keşfedildiği fakat öğrenme teorileri açısından zayıf alan Mishra & Koehler (2006)

9 Modelde anahtar noktayı öğretmenler oluşturur bu yüzden entegrasyon için öğretmen rolleri ve öğretmen yeterlilikleri önemlidir. ÖĞRETMEN OLARAK; NEDEN TEKNOLOJİYİ VE TEKNOLOJİ ENTEGRASYONUNU BİLMELİYİM?


"Eğitimde Teknoloji Entegrasyonu" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları