Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Dünyanın büyüklerı bugün nerede?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Dünyanın büyüklerı bugün nerede?"— Sunum transkripti:

1 Dünyanın büyüklerı bugün nerede?

2 “Öğret bize günlerimizi saymayı,
"İnsan soyu ot gibidir, bütün vefası kır çiçeği gibidir. RAB'bin soluğu esince üzerlerine, ot kurur, çiçek solar.” (Tevrat / Yeşaya 40:6-8) “RAB önderlerin soluğunu keser, korku salar yeryüzü krallarına.” (Zebur / Mezmur 76:12) “Öğret bize günlerimizi saymayı, öyle ki anlayış dolu bir yürek edinelim.” (Zebur / Mezmur 90:12)

3 Tek bir şey sormak istiyoruz:
Tarih boyunca büyük adamlar krallıkları kurup kendileri için büyük ad yapmışlar. Başkaları müzik ya da başka bir mesele ile popüler oldular. Büyük dinlerin kurucuları milyonlarca insanlar etraflarına topladılar. Tek bir şey sormak istiyoruz: BUGÜN ONLAR NEREDE?

4 Dünyanın büyükleri bugün nerede?
FİRAVUNLAR Eski Mısır’ın kralları Nasıl öldüler: Ölümlerinden sonra ceset-lerini mumya-laştırdılar Mezarları: Kahire (Mısır) Halka buyurdular, tanrı olarak tapılsınlar

5 32 yaşında iken ağladı, ele geçirecek devletler kalmadı diye.
Dünyanın büyükleri bugün nerede? BÜYÜK İSKENDER En kısa zamanda en büyük emperatorluğu kurdu Nasıl öldü: Generallerin biri onu zehirledi Mezarı: soyuldu (taş tabudu: İstanbul'da) 32 yaşında iken ağladı, ele geçirecek devletler kalmadı diye.

6 Dünyanın büyükleri bugün nerede?
CENGİZ HAN Mongol emperatoru Nasıl öldü: Beygirden düşüp yaralandı Mezarı: Ordos (Mongolya)

7 Dünyanın büyükleri bugün nerede?
ŞARLMAN (Karl Veliki) Almanya ve Fransa'nın emperatoru Nasıl öldü: Akciğeri iltihabından (enfeksyasından) Son sözleri: “Bir adam bütün dünyayı kazanıp da kendi canını kaybederse, ona ne fayda?” Mezarı: Aachen (Almanya)

8 Dünyanın büyükleri bugün nerede?
FATİH SULTAN MEHMET Osmanlıların en önemli padişahı Nasıl öldü: Ansızdan - ya artrit ya da zehirlen- mekten Mezarı: İstanbul'da

9 Dünyanın büyükleri bugün nerede?
ELİZABET I. İngiltere'nin en büyük kraliçesi Nasıl öldü: Depresyondan Son sözleri: “Bütün var- lığımı veririm ömrümü bir an uzattırmak için” Mezarı: Londra (İngiltere)

10 Dünyanın büyükleri bugün nerede?
NAPOLEON Fransa’nın emperatoru Nasıl öldü: Antlantik'te bir adaaya sürgün edildi, yalnızlık içinde öldü. Mezarı: Paris (Fransa) Son sözleri: “Önce Fransa, sonra ordu, sonra Yosefina (karısı)”

11 Dünyanın büyükleri bugün nerede?
ATATÜRK Türkiye’nin kurtarıcısı Nasıl öldü: Karaciğer sirozundan (içki yüzünden) Son sözleri: “Saat kaç?” Mezarı: Ankara

12 Dünyanın büyükleri bugün nerede?
ELVİS PRESLEY Rock and Roll müziğinin kralı Nasıl öldü: Tuvalette kalp krizi geçirdi Mezarı: Tenesi (Amerika)

13 “Biz artık İsa Mesih'ten daha popüler olduk!”
Dünyanın büyükleri bugün nerede? JOHN LENNON ‘Beatles’ müzik grubunun önderi Nasıl öldü: Sokakta bir kişiden silahlan vuruldu. Mezarı: New York (Amerika) “Biz artık İsa Mesih'ten daha popüler olduk!”

14 “Din sadece halk için bir uyuşturucudur.”
Dünyanın büyükleri bugün nerede? KARL MARX Komünizmin kurucusu Nasıl öldü: Bronşitten Mezarı: Londra “Din sadece halk için bir uyuşturucudur.”

15 Dünyanın büyükleri bugün nerede?
BUDA Budizmin kurucusu Nasıl öldü: Et ya da mantardan zehirlendi. Son sözleri: “Çok uğraşın kendi kendinizi kurtarasınız.” Mezarı: İslamabad (Pakistan)

16 Dünyanın büyükleri bugün nerede?
KONFÜÇYÜS Çinlilerin dininin kurucusu Nasıl öldü: Oğullarının ölümünden sonra depresyona düştü. Mezarı: Kufu (Çin) Son sözleri: “Anlayışlı kral yok... kimse benden akıl almıyor.”

17 Dünyanın büyükleri bugün nerede?
MUHAMMED İslamiyetin kurucusu Nasıl öldü: Etten zehirlenip üç sene sonra öldü. Mezarı: Medine (Suudi Arabistan) Son sözlerinden biri: „Allah Yahudileri ve Hristiyanları lanet etsin!”

18 Dünyanın büyükleri bugün nerede?
İSA MESİH Kralların kralı ve Rablerin Rabbi Onun mezarı BOŞ

19 Rab İsa gerçekten dirildi

20 İsa’nın dirilişi tarihte bir hakikattır ...
Haçta acı çeken İsa Mesih idi - başkası olamaz: Ona en yakın olan öğrenciler, hatta kendi anası orada idi. Haçta ölen kişi bir kere olsun demedi: “Yanlışlık yaptınız, ben İsa değilim!”

21 İsa’nın dirilişi tarihte bir hakikattır ...
İsa Mesih haçta öldü - bayılmadı: onun yüreğini mızrakla deldiler. askerler İsa'yı ölmeden önce haçtan indirseydiler, onlara ölüm cezası verilecekti.

22 İsa’nın dirilişi tarihte bir hakikattır ...
İsa Mesih’in cesedi- ni kimse çalmadı: mezarın ağzında kocaman taş vardı. onun üstüne mühür koydular. mezarın önünde, mezarı kollamak için askerler dururdu.

23 İsa’nın dirilişi tarihte bir hakikattır ...
İsa’nın öğrencileri hayal görmediler: Mezar gerçekten boş idi; yoksa İsa'nın düşmanları cesedini gösterebilirdi. İsa birçok defa ve değişik yerlerde göründü. a

24 İsa’nın dirilişi tarihte bir hakikattır ...
YAKUP İsa’nın öğrencileri bunu uydurmadılar Çünkü hepsi bunu öğrettikleri için öldürüldü. İsa’nın dirilişi öğrencilerin yaydığı en önemli haber idi; sonradan meydana çıkmadı. TOMAS PETRUS

25 İsa, dirilmekle Şeytan'ın başını ezdi
“Öyle ki, ölmekle ölümün kuvvetine sahip olanı, hani Şeytanı, yensin. Öyle ki, insanları serbest etsin, çünkü ölümden korktukları için hayat boyunca esir idiler.” (İncil – İbraniler 2:14-15)

26 İsa, dirilmekle RAB olduğunu ilan etti
“Ama kutsallık ruhuna göre kuvvetle ve ölülerden dirilmekle Allahın Oğlu olarak ilan edildi.” (İncil – Romalılar 1:4)

27 İsa, dirilmekle herkesin dirileceğini gösterdi
“Nasıl Adem'de herkes ölüyor, öyle Mesih'te herkes dirilecek.” (İncil– 1.Korintliler 15:22)

28 İsa, dirilmekle herkesi davalayacağını gösterdi
“Allah o günde dünyayı doğrulukla davalayacak. O vazifeyi bir adama verdi, ve herkes ondan emin olsun diye, Onu ölülerden diriltirdi.” (İncil – Apostolların İşleri 17:31)

29 İsa, dirilmekle herkesi çağırıyor
“Korkma, birinci ve sonuncu ben'im! Diri olan ben'im! Ben ölmüştüm, ama bak, sonsuzlara kadar yaşıyorum! Ölümün anahtarı, ölüler devletinin anahtarı bendedir.” (İncil – Açıklama 1:17-18)


"Dünyanın büyüklerı bugün nerede?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları