Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Https://youtu.be/LAEGxGajbVU Edirne Müftülüğü Bağımlılıkla Mücadele İl koordinatörlüğü yıllık eylem planı https://youtu.be/LAEGxGajbVU.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Https://youtu.be/LAEGxGajbVU Edirne Müftülüğü Bağımlılıkla Mücadele İl koordinatörlüğü yıllık eylem planı https://youtu.be/LAEGxGajbVU."— Sunum transkripti:

1 https://youtu.be/LAEGxGajbVU
Edirne Müftülüğü Bağımlılıkla Mücadele İl koordinatörlüğü yıllık eylem planı xGajbVU unFi_A

2 Sos. Ve Kül. İç. Hizmetler D. Bşk.
Din Hiz. Gen. Md. Sos. Ve Kül. İç. Hizmetler D. Bşk. İl Müftüsü veya Yrd. İl Koordinatörü İlçe Koordinatörü Raportör Üniversite KYK DİB evleri Mahalle Tem. Okul Tem. KAMP GSB.Genç.Merk.

3 Edirne Müftülüğü Bağımlılıkla Mücadele İl koordinatörlüğü yıllık eylem planı
Yasal Dayanaklar Anayasa’nın 58. Maddesi, 633 sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun, tarihinde Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti arasında imzalan işbirliği protokolü, Uyuşturucu ile Mücadele Eylem Planı, Diyanet İşleri Başkanlığı Stratejik Eylem Planı.

4 Başkanlık hizmetleri;
Edirne Müftülüğü Bağımlılıkla Mücadele İl koordinatörlüğü yıllık eylem planı Başkanlık hizmetleri; Her türlü bağımlılığa karşı talep azaltımı çalışmaları yapmak, Bu alanda yapılan çalışmalara destek vermek, Bağımlılık ile ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde olmak, Madde bağımlılarının tedavi olma taleplerini din görevlileri aracılığıyla ilgili kurum ve kuruluşlara yönlendirmek, Bağımlılıktan kurtulan kimselerin sosyal uyumuna katkıda bulunmak kapsamında yürütülmektedir.

5 Edirne Müftülüğü Bağımlılıkla Mücadele İl koordinatörlüğü yıllık eylem planı
Yerel Faaliyetler: Gençlere yönelik, koruyucu / önleyici hizmetler ( eğitim, gezi ve sportif aktiviteler ...) ile ailelere yönelik danışmanlık ( manevi rehberlik, manevi destek ) hizmetleri… Bağımlılara yönelik, tedaviye ikna, tedavi sürecinde kendisine ve ailesine maddi / manevi rehberlik, destek ve ilgili kurumlarla koordinasyonun sağlanması… Tedavi sonrası, temizlenen şahsın topluma kazandırılması, (işkur ile temas, iş imkanı, umre ödülü …) Tüm faaliyetlerin aylık raporlanması ve il koordinotörüne gönderilmesi…

6 Edirne Müftülüğü Bağımlılıkla Mücadele İl koordinatörlüğü yıllık eylem planı
Detaylar; Edirne İl Müftülüğü Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörlüğü ve Gençlik Koordinatörlüğü belirtilen mahallerde eşgüdüm olarak çalışacak, temsilcilerimiz her iki unvan ile çalışmalarını yürütecektir… Etkinliklerde her türlü destek başta valiliğimiz, ilgili kurumlarımız ve il müftülüğümüz tarafından sağlanacaktır. Spor il müd, Sağlık il müd. Aile ve sosyal politikalar il müd. Milli eğitim il müd. KYK il müd. Sosyal hizmetler vakfı, Yeşilay ve benzeri kurumlar ile Diyanet İşleri Başkanlığımızın yapmış olduğu protokoller neticesinde adı geçen kurumlardan Bağımlılıkla mücadele ve gençlik hizmetleri konusunda tam destek alınacaktır.

7 Edirne Müftülüğü Bağımlılıkla Mücadele İl koordinatörlüğü eylem planı
Faaliyet alanlarımız; Edirne’nin 24 mahallesi, sekiz ilçe, kyk yurtları (her blokta), garnizon komutanlıkları, Askeri kışlalar, köyler, il ve ilçelerdeki okullar, ceza evleri, denetimli serbestlikten yararlananlar,..vb ihtiyaç duyulan yerlerdir. Buralarda gönüllülük esasıyla çalışan bir gençlik temsilcimiz bulunmalıdır… Her ay yayınlayacağımız “Aylık etkinlik raporu” nda ki faaliyetler temsilcilerimiz eliyle eşgüdüm içerisinde yapılmalı ve her ay raporlandırılmalıdır… “Aylık etkinliklerimiz” içerisinde ; her hafta bir bağımlının ailesini ziyaret ve manevi destek / rehberlik olmalıdır. (ihtiyaç sahibi bir aile ise, sosyal yardımlaşma vakfından veya sponsorluk yoluyla temin edilen bir kumanya paketi götürülmelidir…)

8 Edirne Müftülüğü Bağımlılıkla Mücadele İl koordinatörlüğü yıllık eylem planı
4. Her ay ( hedef olarak ) en az on bağımlı, tedaviye ikna edilerek ilgili sağlık kurumu ile irtibatı sağlanmalı, tedavi süreci takip edilerek ailesi ile paylaşılmalıdır…il koordinatörü her bağımlının tedavi süreci ve sonrasını raporlamalı ve arşivlemelidir. Bu bilgiler ilgilileri dışında kimse ile paylaşılmamalıdır. 5. Gençlik merkezlerinde, bağımlı gençlerimizin memnun,verimli ve etkin bir şekilde vakit geçirmesi için imkanlar (sportif faaliyetler, futbol, sinema, tarihi mekanları ve şahsiyetleri ziyaret, bir merhamet ve iyilik projesinde görev alma…vb ) sağlanmalı, gençlik merkezinde ikramlar ve tüm faaliyetler ücretsiz olmalıdır…

9 Edirne Müftülüğü Bağımlılıkla Mücadele İl koordinatörlüğü yıllık eylem planı
6. Gençlik temsilcisi olan kardeşlerimiz, üç ayda bir, dinlenebilecekleri bir ortamda, konunun uzmanı eğiticiler gözetiminde “bağımlılık“ başlığı altında eğitime alınmalı, ayrıca temsilcilerimizle (tanışma ve kaynaşma amaçlı) geziler ve farklı etkinlikler yapılmalıdır. 7. Mahalle temsilcisi kardeşlerimizin işi yoksa, işkur vasıtasıyla iş imkanı sağlanmalıdır. 8. Bağımlılıkla mücadele kapsamında her mahalle ve köyde görevli din gönüllüsü kardeşimiz ve Kur’an Kursu hocası hanım kardeşlerimizden azami oran da istifade edilmeli, katkı ve destekleri sağlanmalıdır.

10 Edirne Müftülüğü Bağımlılıkla Mücadele İl koordinatörlüğü yıllık eylem planı
9. Bağımlılıkla ve zararlı alışkanlıklarla mücadelede en önemli yöntem küçük yaşta eğitim olduğundan, her mahalle ve köyde 4-6 yaş Kur’an Kursu açılması için çalışılmalı, sağlam bir neslin inşası gayretin de olunmalıdır. 10. Edirne’de bulunan ve katkı sunabilecek her stk dan yararlanılmalıdır. 11. Alkosüz kakava şenlikleri, alkolsüz yıl başı kutlamaları, alkolsüz mezuniyet törenleri, alkolsüz bir Edirne için etkili afiş çalışması yapılmalı, konferanslar, seminerler, düzenlenmeli, alkolün ve bağımlılığın zararları her ortamda anlatılmalıdır.

11 Edirne Müftülüğü Bağımlılıkla Mücadele İl koordinatörlüğü yıllık eylem planı
12. Bağımlılıkla mücadelede emniyet boyutu ; torbacılarla ve uyuşturucu baronlarıyla mücadele bizim işimiz olmadığı için, her hangi bir olumsuzlukta gerekli merciler bilgilendirilmelidir.

12 Başkanlığımız bağımlılıkla mücadeleyi
Edirne Müftülüğü Bağımlılıkla Mücadele İl koordinatörlüğü yıllık eylem planı Başkanlığımız bağımlılıkla mücadeleyi iki temel başlık altında gerçekleştirmektedir "Manevi Rehberlik": Bağımlılığa yönelik önleme, ön alma faaliyet ve çalışmaları, "Manevi Bakım/Destek": Tedavi ve rehabilitasyon/sosyal uyum

13 Alkollü İçkiler, Sigara ve Diğerleri Madde Bağımlılığı
Edirne Müftülüğü Bağımlılıkla Mücadele İl koordinatörlüğü yıllık eylem planı Başkanlık Yayınları Alkollü İçkiler, Sigara ve Diğerleri Madde Bağımlılığı Gençlik Sorunları ve İntihar Sokak Çocukları Şiddet ve Çocuklarımız Sigara, Alkol, Uyuşturucu Zararları ve Dini Hükmü Diyanet Aylık Dergide çıkan makale ve yazılar…

14 Edirne Müftülüğü Bağımlılıkla Mücadele İl koordinatörlüğü yıllık eylem planı
"Manevi Rehberlik" ---kişinin kendini tanıması, ---anlaması, ---maddi ve manevi problemlerini çözmesi, ---gerçekçi kararlar alması, ---kabiliyetini kendine en uygun düzeyde geliştirmesi, ---çevresine sağlıklı uyum sağlaması, ---dünya ve ahiret mutluluğunu kazanma yetisini oluşturması ---her türlü durumda moral ve motivasyon sağlaması gibi amaçlara yönelik alana özgü eğitimli kişiler tarafından yapılan rehberlik çalışmalarıdır.

15 "Manevi Rehberlik" Kapsamında Yapılan Çalışmalar
Edirne Müftülüğü Bağımlılıkla Mücadele İl koordinatörlüğü yıllık eylem planı "Manevi Rehberlik" Kapsamında Yapılan Çalışmalar ---camilerde hutbe ve vaazlar, ---amatem ve çematem’de nöbetçi kalarak, ---basılı, süreli, sesli, görsel yayınlarla, ---konferans, sempozyum, seminer, sohbet, panel ve ---mahalli gazete, radyo ve TV’lerde düzenlenen dini muhtevalı programlar yoluyla, ---yurt içinde ve yurt dışında gerçekleştirmektedir.

16 "Manevi Destek" ---bireyin yaşantısında karşılaştığı problemleri
Edirne Müftülüğü Bağımlılıkla Mücadele İl koordinatörlüğü yıllık eylem planı "Manevi Destek" ---bireyin yaşantısında karşılaştığı problemleri ---bilime ve dine uygun bir şekilde ---günün ihtiyaçlarını karşılayacak nitelikte ---bireyin çevresine uyum sağlayıp sosyalleşmesine ---dini veya dini olmayan her alanda ---kendi kişilik ve şahsiyetini oluşturma da imkan ve zemin hazırlayan uzman kişilerce verilen manevi yardımlardır.

17 Edirne Müftülüğü Bağımlılıkla Mücadele İl koordinatörlüğü yıllık eylem planı
Toplumun bağımlılık konusunda bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesinde daha aktif rol almak, Alana özel personel istihdamı sağlamak, Kendi hizmet alanlarımız ile hizmet götürdüğümüz merkezlerde alana yönelik sistematik ve farkındalık oluşturucu çalışmalar yapmak, (Camiler, Kur’an Kursları, ADRB’ler, Gençlik Çalışmaları Merkezleri, Diyanet Okuma Salonları, Eğitim Merkezleri vb.) AMATEM/ÇEMATEM gibi bağımlılık tedavisi yapılan yerlerde manevi rehberlik ve destek hizmeti sunmak, Dini referanslardan hareketle bağımlılıkla ilgili eğitim programlarının geliştirilmesine katkıda bulunmak,

18 Edirne Müftülüğü Bağımlılıkla Mücadele İl koordinatörlüğü yıllık eylem planı
Çalışmak bizden muvaffakıyet Rabbimizdendir…. Teşekkür ederim Selim Al / Vaiz

19 Edirne Müftülüğü Bağımlılıkla Mücadele İl koordinatörlüğü yıllık eylem planı

20 Edirne Müftülüğü Bağımlılıkla Mücadele İl koordinatörlüğü yıllık eylem planı


"Https://youtu.be/LAEGxGajbVU Edirne Müftülüğü Bağımlılıkla Mücadele İl koordinatörlüğü yıllık eylem planı https://youtu.be/LAEGxGajbVU." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları