Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

powerPoint nedir

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "powerPoint nedir "— Sunum transkripti:

1 PowerPoint Yaren Nur Ulutaş 10-B 3

2 PowerPoint Nedir?  PowerPoint, projektör kullanarak sunumu yapılabilen malzemeler oluşturmanızı sağlayan bir yazılımdır. Bir rapor veya teklifin duyurusunu yapmak için bu malzemenin kullanılması sunu olarak adlandırılır. PowerPoint‘ i kullanarak, renkli metinlerle fotoğrafları, çizimleri, tabloları, grafikleri ve filmleri etkili bir şekilde birleştiren ekranlar oluşturabilir ve birinden diğerine aynı slayt gösterisinde olduğu gibi geçiş yapabilirsiniz. Animasyon özelliğini kullanarak ekrandaki metin ve çizimlere animasyonlar ekleyebileceğiniz gibi, ses efektleri ve anlatım da ekleyebilirsiniz. Üstelik, malzemelerin yazılı çıktısını alabilir ve sunuyu yaparken bunları dağıtabilirsiniz. PowerPoint ürünü belge, elektronik tablo, sunu oluşturma ve e-posta yönetme için farklı türden yazılımların birleştirildiği "Office" ürün paketinin bir parçasıdır.

3 Nasıl Çalışır?  PowerPoint‘ i açmak için aşağıdaki yolu izlemeniz yeterli. -Başlat -Tüm Programlar -Microsoft Office -Microsoft PowerPoint 2010

4 Bilinmesi Gerekenler  Sunu: Belli bir konunun resim, grafik, metin, ses ve görüntüler kullanılarak giriş, gelişme, sonuç bölümleriyle sıralı ve düzenli bir şekilde anlatılmasına sunu denir. Slayt: Slaytların birleşmesinden sunular oluşmaktadır. Sunu bir kitap, slaytlar ise kitabın sayfaları olarak düşünülebilir.  PowerPoint 2010 dosya uzantısı:.pptx -PowerPoint’ te oluşturulan sunuları, TAM EKRAN görüntülemek için F5 tuşuna basılır. -Slayt gösterisinden çıkmak için klavyeden ESC tuşuna basılır. -Seçilen slayttan sunuyu başlatmak için ' Slayt Göstericisi ‘ ne tıklanır.

5 Slayt Hazırlama  Yeni slayt oluşturmak için öncelikle PowerPoint‘ i açın. 'Yeni slayt' sekmesinden bir slayt düzeni secin. (isterseniz CTRL+M kısayolunu kullanarak da yeni slayt ekleyebilirsiniz.) ilgili yerlere verilerinizi girin. örneğin; 'Başlık için tıklayın.' yazan yere sunumunuz başlığını ekleyin. Aşağıdaki fotoğraflarda kullanabileceğiniz yerleri gösteriyorum. Yazı biçimini, boyutunu ilgili yerlerden değiştirebilirsiniz. Bu yolları kullanarak istediğiniz kadar, istediğiniz şekilde slaytınızı ekleyebilirsiniz.

6

7 Slayt Tasarımı  Slayt tasarımı için 'Tasarım' sekmesine tıklanır Temalar açılır ve hazır şablonlardan istenilen tema seçilir. Seçilen tasarımı ister tüm slaytlara uygulayabilirsiniz isterseniz de hepsine ayrı ayrı tema yapabilirsiniz. Aşağıdaki resimdeki sari dairenin içindeki komutları kullanarak temanızın rengini, yazı tiplerini ve efektlerini değiştirebilirsiniz.

8

9 Slayt Geçişleri  Yukardaki sekmelerden 'Geçişler' sekmesine tıklayarak istediğinizi seçebilirsiniz. Geçişlerin suresini istediğiniz şekilde ilgili yerden ayarlayın. Eğer slaytı kendiniz ilerletmek istiyorsanız 'fare tıkladığında' seçeneğini secin. Aksi takdirde slaytınız ayarladığınız sure doğrultusunda otomatik olarak geçecektir. 'Tümüne uygula' seçeneğiyle seçtiğiniz geçişi diğer slaytlarınıza da uygulamış olursunuz. İsterseniz hepsine ayrı bir geçiş koyabilirsiniz.

10

11 Ekleme işlemleri  Resim ekleme Slaytınıza resim eklemek için ' Ekle ' sekmesine gelip, ' Resim ' butonuna tıklayın. Daha sonra eklemek istediğiniz resmin konumunu bulup, resmi seçtikten sonra ' Ekle ' butonuna basarak resminizi ekleyebilirsiniz.

12 Animasyon ekleme  Animasyon eklemek istiyorsanız öncelikle eklemek istediğiniz metni ya da görsel materyali seciniz. ' Animasyonlar ' menüsünden istediğiniz animasyonu seçerek ekleyebilirsiniz.

13 Video ekleme  Slaytınıza video eklemek istiyorsanız, seçtiğiniz slayt düzeninin buna uygun olması gerekir. Seçtiğiniz uygun düzende video eklenebilecek bolumun üzerine tıklanır ve eklemek istediğiniz video dosyası seçilir.

14 Köprü ekleme  Slaytınızda ilgili bir alana yönlendirmek için köprü eklemek isteyebilirsiniz. Bunun için ' Ekle ' sekmesinden ' Köprü ' seçeneğine tıklayın. Eğer bir web sitesine ulaşmak için köprü ekliyorsanız, web sitesinin adresini ilgili yere yazın. Ayni şekilde eğer bir mail adresine köprü verecekseniz mail adresini de yazmanız gerekli. İlgili alanlara veri girişinizi yaptıktan sonra ' Tamam ' butonuna tıklayarak köprünüzü eklemiş olursunuz.

15 Slaytı izlediğiniz için teşekkürler… Kaynakça: http://nerminpunarpowerpoint.weebly.com http://nerminpunarpowerpoint.weebly.com https://support.Office.com www.volkankey.com


"powerPoint nedir " indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları