Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Kütüphaneler neler yapabilir? - I -

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Kütüphaneler neler yapabilir? - I -"— Sunum transkripti:

1 Kütüphaneler neler yapabilir? - I -
Çeşitli ülkelerden örnekler Bu sunumun hazırlanmasında EFIL’in «Public Libraries Advancing Community Development in Europe» adlı raporundan yararlanılmıştır.

2 Tarımla uğraşan kesimin ekonomik durumunun iyileştirilmesi

3 Klintaine Halk Kütüphanesi (Letonya)
2011’de başlayan webinarlar ile çiftçiler, çeşitli konularda bilgilendirilmektedir.

4 Pasvalys Marius Katiliskis Halk Kütüphanesi (Litvanya)
Uygulaması 2011 Kasım’da başlayan ‘Libr-A’ hizmeti çiftçileri, internet üzerinden 34 farklı konuda bilgilendirmektedir. Konular arasında bölgenin toprak özellikleri, tarımsal bilgilendirmeler, imal edilen ürünün reklamı gibi konular bulunmaktadır.

5 Goce Delcev Bölge Halk ve Üniversite Kütüphanesi (Makedonya)
‘Mobil Kütüphane’ servisi ile kütüphanesi bulunmayan köy-kasaba gibi yerlere kütüphane hizmeti sunulmaktadır. Kütüphaneyi kullanan çiftçiler, internet üzerinden tarım hibelerine başvuru yapma olanağı bulmuştur.

6 Radislav Nikcevic Halk Kütüphanesi (Sırbistan)
2010’da başlatılan ‘Agro-Lib’ hizmeti çiftçiler için hazırlanmış bir sanal market uygulamasıdır. Üreticiler bu uygulamayı kullanarak, ürünlerini daha büyük bir kitleye ve daha hızlı bir şekilde satabilme olanağı elde etmiştir.

7 Ekonomik Açıdan Topluma Sağlanan Faydalar

8 Lyuben Karavelov Bölge Kütüphanesi (Bulgaristan)
2011’de başlayan bu hizmetle, 40 yaş üstü işsizlerin bilgi-iletişim teknolojileri aracılığıyla iş arayıp bulması amaçlanmıştır. Hizmeti kullanan 44 kişi iş bulmuştur.

9 Zagreb Şehir Kütüphaneleri (Hırvatistan)
2011’de başlayan bu hizmetle, evsiz bireyler için istihdam yaratma hedeflenmektedir. Kütüphanede verilen bilgi-iletişim teknolojilerini kullanma ve iş bulma eğitimleri sonucu, katılan 63 evsiz bireyin 22’si iş bulmuştur.

10 Braka Miladinovci Halk Kütüphanesi (Makedonya)
2011 Mayıs’da başlayan ‘Yaratıcı Beyinler için İş Fırsatları’ hizmeti, işsizlere bilgi-iletişim teknolojilerini kullanma, iş bulma, motivasyon, özgüven eğitimleri vermektedir. Hizmet sayesinde 39 kişi iş bulmuştur.

11 Belgrad Şehir Kütüphanesi (Sırbistan)
2010 Nisan ayında başlatılan ‘Novici’ web sitesi ve bilgilendirici ekonomi eğitimleri vasıtasıyla, katılımcılara ekonomik krizle başa çıkma, ev ekonomisi, mevzuat, banka kredileri, bütçe planlaması gibi konularda bilgiler verilmektedir.

12 Bu örneklerin ortak özelliği nedir?
Bir «odak» gruba yönelik hizmet sunmaları.


"Kütüphaneler neler yapabilir? - I -" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları