Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

“. İşitme: Kulak ve beyindeki işitme merkezleri tarafından sesin algılanmasına işitme denir. İşitme Engelliliği: İşitmeyi meydana getiren yapı ve organlardan.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "“. İşitme: Kulak ve beyindeki işitme merkezleri tarafından sesin algılanmasına işitme denir. İşitme Engelliliği: İşitmeyi meydana getiren yapı ve organlardan."— Sunum transkripti:

1

2 İşitme: Kulak ve beyindeki işitme merkezleri tarafından sesin algılanmasına işitme denir. İşitme Engelliliği: İşitmeyi meydana getiren yapı ve organlardan birinin ya da birden fazlasının görevini yerine getirmemesine işitme engelliliği denir.

3 İşaret Dili:İşitme engellilerin kendi aralarında iletişim kurarken, el hareketlerini ve yüz mimiklerini kullanarak oluşturdukları görsel bir dildir.

4 İşitme Engelli Neden Olur: Akraba evliliği, kan uyuşmazlığı, kulak zarının zarar görmesi, ateşli hastalıklar, menenjit, kızamık, kabakulak vb. ve yaşlılık gibi nedenlerdir.

5 İşitme Engelliliklerine Devlet Tarafından Tanınan Haklar: İlköğretim ve orta öğretimde gündüzlü ve yatılı eğitim hizmetleri verilmektedir. Meslek liselerine sınavsız yerleşirler. Orta öğretimlerini tamamladıktan sonra yüksek öğrenimleri Eskişehir Anadolu Üniversitesi`ne bağlı Entegre Yüksek okulunda devam ettirebilirler.

6 İşitme Engeli Olanlar Ne Tarz Sorunlarla Karşılaşır: Sağlık sorunlarını anlatırken güçlük çekme, televizyon izlerken anlamama, sosyal haklarının kullanımında zorluk vb. sorunlar yaşarlar.

7 İşitme engeli çocukların çoğu normal zekaya sahiptir. İşitme güçlüğü zeka geriliğine değil öğrenme güçlüğüne sebep olur. İşitme engeli sözel dil edimini etkiler. İşitme kayıpları erken tanılabilir ve teşhis edilebilirse, tıbbi önemler ve eğitsel hizmetler sağlanabilir.

8

9 Mustafa OCAK Sezer REİS Zeynep Sude TONYALI Dilara ARSLAN HAZIRLAYAN: Beyza AKAR Enes SÜRMEN Ömer BULUT Oğuzhan GÜNDÜZ


"“. İşitme: Kulak ve beyindeki işitme merkezleri tarafından sesin algılanmasına işitme denir. İşitme Engelliliği: İşitmeyi meydana getiren yapı ve organlardan." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları