Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

AKE ÇEVRE TEKNOLOJİLERİ SAN. TİC. LTD. ŞTİ QR KOD SİSTEMİ İLE SAHADAN ÜRÜN TOPLANMASI VE TOPLANAN ÜRÜNE KARŞILIK PUAN-ÖDÜL SİSTEMİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "AKE ÇEVRE TEKNOLOJİLERİ SAN. TİC. LTD. ŞTİ QR KOD SİSTEMİ İLE SAHADAN ÜRÜN TOPLANMASI VE TOPLANAN ÜRÜNE KARŞILIK PUAN-ÖDÜL SİSTEMİ."— Sunum transkripti:

1 AKE ÇEVRE TEKNOLOJİLERİ SAN. TİC. LTD. ŞTİ QR KOD SİSTEMİ İLE SAHADAN ÜRÜN TOPLANMASI VE TOPLANAN ÜRÜNE KARŞILIK PUAN-ÖDÜL SİSTEMİ

2 Geri Dönüşümün Teknolojik Hali En son teknoloji ile atıklarınızı toplamanıza yardımcı oluyoruz.

3 QR KOD NEDİR?  QR KOD adını İngilizce çabuk tepki (Quick Response Code) kelimelerinin baş harflerinden alır. Mobil cihazların kameralarından okutulabilen özel matriks barkod türüdür.  QR KOD sistemi internet üzerinden şifreli veri transferi yaparak uygulama ve server arasında bilgi aktarımını sağlamaktır.

4 SİSTEM NASIL ÇALIŞIR? Bu sistem QR kod kullanarak geri dönüşüm materyallerinin puan karşılığı alınıp, ödül verilmesi için alt yapı oluşturmaktadır. Sistem içerisinde bulunan personel ve yetki sahibi kişilerin anlık görüntülenmesi, hareket ve konum takibi yine sistem prensiplerindendir. PUAN ÖDÜL

5 SİSTEM ÇALIŞMA PRENSİBİ NASILDIR? Sistem çalışma prensibi aşağıdaki şekildedir; 3 ayaklı bir sistemden oluşmaktadır. 1. Ayak web sitesi üzerinden yetkili kişinin giriş yaptığı URL sayfasıdır. Yetkili kişi promosyon düzenleme, personel atama, personeli anlık izleme, müşteri analizleri, personel analizleri, data sistemlerinin kontrolü gibi yetkilere sahip kişidir. 2. Ayak yetkili kişinin atadığı saha personelinin uygulamasıdır. Saha personeli yetkileri sınırlıdır. Saha personeli kendi uygulamasında kullanıcıya puan verme, kullanıcının toplam puanını görüntüleme, kullanıcıya ödül verme yetkilerine sahiptir. Saha personelinin gerçekleştirdiği tüm işlemler data sistemde kayıt altında olup kötü niyetli kullanıma izin verilmeyecek şekilde hazırlanmıştır. 3. Ayak kullanıcının indirdiği uygulama ayağıdır. Kullanıcı uygulamayı akıllı telefonundan indirir. Mail adresini kullanarak uygulamaya kayıt olur. Geri dönüşüm atığını verdiği zaman uygulamasını açar. Uygulama kullanıcıya bir QR KOD oluşturur. Saha personeli bu kodu tabletine okutarak puan yüklemesini sağlar. Akıllı telefonu olmayan kullanıcılar için tanımlı QR KOD bulunan kartlar hazırlanacaktır. Yükleme kişinin tanımlı olduğu bu kartlara yapılacak ve kişi adına puan toplaması sağlanacaktır.

6 KULLANIC I SAHA PERSONEL İ YETKİLİ PERSONEL

7 BU SİSTEM SİZE NELER KATABİLİR? Öncelikle bu sistem size saha personelinizi anlık izleme imkanı sunmaktadır. Personel izleme anlık olarak yapılabileceği gibi geçmişe dönük istenilen tarihler aralığında da bulunabilmektedir. Personelin geri dönüşüm atığı aldığı noktayı harita üzerinden anlık ve geçmişe dönük görüntüleyebileceğiz gibi aynı zamanda personelin nerede kaç dakika durakladığını da yine izleyebileceksiniz. Tüm bunların yanı sıra promosyon-ödül seçim, personel atama, atık çeşitleri kontrolü gibi yetkilere de tümüyle sahip olacaksınız.

8 SİSTEMİN KULLANICIYA YARARLARI  Kullanıcı evinde bulunan eskimiş beyaz eşya, ev eşyası vb. ağır geri dönüşüm atığını evinden yetkililere puan karşılığında geri dönüşüm ürünü olarak verebilmektedir. Aynı şekilde kullanıcı evinde biriktirdiği ambalaj atıklarını da puan karşılığında verebilmektedir.  Yetkililere ulaşarak atıklarını Atıkmatik'e atmasına gerek kalmadan hesabına bulunduğu bölgeden puan yükletebilmektedir.  Kullanıcı uygulama sayesinde kartını kaybetme gibi bir korkusu olmayacak, puan kazanmak için ekstra bir ürüne ihtiyaç duymayacaktır.

9 BU SİSTEMDE KAZAN- KAZAN VAR ! FİRMA ÇALIŞANLAR EKONOMİ İNSANLAR DOĞA ÇEVRE

10 SİSTEMİN YETKİLİ KİŞİYE YARARLARI  Saha personelini anlık ve geçmişe yönelik izleyebilme, konumunu ve işlem yaptığı bölgeleri görüntüleyebilme, kullanıcıya verdiği puanların ne kadar olduğu ve kullanıcıların kimler olduğu gibi yetkilere uygulama sayesinde erişebilmektedir.  Yetkililer kullanıcı portföyünü ve aylık kullanım oranlarını görüntüleyebilecektir.  Uygulama puan kazanmak için manyetik kart maliyetini ortadan kaldırmaktadır. Yatırım maliyeti kart maliyetinin yanı sıra oldukça az olup sınırsız müşteriye erişme imkanı sağlamaktadır.

11 SİSTEM NASIL KULLANILIR?  Sisteme tanıtılan yöneticinin bilgisayardan sisteme girişi  Promosyon seçimi  Personel atama  Personel izleme  Müşteri ve personel kullanımlarının görüntülenmesi  Atık seçimi

12 YETKİLİ GİRİŞİ

13 İşletme Girişi bölümünden işletme girişinizi yapacaksınız.

14 Mail adresinizi ve şifrenizi yazınız.

15 *Promosyon Seçimi *Personel Atama *Müşteri Kullanımları *Analizler *Personel Anlık ve Günlük *İzleme *Atık Puanı Ayarlama BÖLGELER VE YETKİLER

16 Kullanıcı adınızı buradan görüntüleyebileceksiniz. Kullanıcısı olduğunuz bölgeleri buradan görüntüleyebileceksiniz. Esenler

17 Bu alandan promosyon atayacaksınız. Promosyon atamak için lütfen buraya tıklayınız. Esenler

18 Bu alandan yeni promosyon girişi sağlayacaksınız.

19 Promosyon adı ve puanı eklenir ve ‘Kaydet’e basılır.

20 Bölge bilgilerinden; -Personel Atama -Müşteri Kullanımları -Analizler -Personel Anlık ve Günlük İzleme -Atık Çeşidi Ayarlama Yetkileri sağlanmaktadır.

21 Personel atamak için üyeler arasından personel aranır. Seçilen kişi personel olarak atanır.

22 Müşteri kullanımları bölümünden belirtilen tarihler arası müşteri bilgileri görüntülenmektedir.

23 Atanan puanlar ve karşılığında verilen ödüllerin detayları bu bölümdedir. Kullanıcı ziyaretleri bu alandan kontrol edilebilir. Yeni kullanıcı istatistiği buradan görüntülenmektedir. Ayın kullanıcısı bu bölümden belirlenir.

24 Aktif personeller gezi esnasında yeşil simgeyle belirlenir. Simgesi yeşil olan personel konumu haritadan anlık olarak alınır. Belirtilen süre içerisinde interneti gitmesi durumunda rota kaydedilir. Geçmiş gezi rotaları buradan bulunmaktadır.

25 Personelin anlık duraklama ve atık toplama alanlarını görebileceksiniz. Personelin 100 m içerisinde kaç dakika hareketsiz kaldığını ifade eder. Personelin atık aldığı noktayı tarih-saat bazında göstermektedir.

26 Personelin gün içerisinde aldığı atıklar ve verdiği ödüller görüntülenebilmektedir.

27 Personelleriniz aktif olmasa bile son konumlarını ve en son aktif oldukları saatleri görebileceksiniz. Personele izin verilen duraklama dakikasıdır.

28 Geçmiş gezi rotaları buradan bulunmaktadır.

29 Atık ekleme; Gramaj belirleme; Puanı belirleme; -özellikleri bu bölümden yapılmaktadır.

30 SAHA PERSONELİ YETKİLERİ Kullanıcıya Promosyon Verme Atık Karşılığı Puan Girişi

31 Buradan kullanıcının QR Kodunu okumak için kamera açılacak. Saha Personeli tableti açıldığı zaman yetkili olduğu bölgeye otomatik giriş yapılacak.

32 Saha Personeli kullanıcının QR kodunu okutacak. Saha Personelinin uygulaması promosyon verme ve puan ekleme yetkilerine sahip olacak. Kullanıcı uygulamayı indirip üye olacak.

33

34 Saha Personeli atık seçimi yapar. Atıkları adet veya gram bazında girer. İşlem bittikten sonra kullanıcıya puan eklenir.

35 AKE ÇEVRE TEKNOLOJİLERİ SAN TİC LTD ŞTİ Betül SUSEVEN Makine Mühendisi


"AKE ÇEVRE TEKNOLOJİLERİ SAN. TİC. LTD. ŞTİ QR KOD SİSTEMİ İLE SAHADAN ÜRÜN TOPLANMASI VE TOPLANAN ÜRÜNE KARŞILIK PUAN-ÖDÜL SİSTEMİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları