Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YENİŞEHİR EVLİYA ÇELEBİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YENİŞEHİR EVLİYA ÇELEBİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ"— Sunum transkripti:

1 YENİŞEHİR EVLİYA ÇELEBİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
MERSİN 1979 EVLİYA ÇELEBİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ YENİŞEHİR MERSİN

2

3

4 KÜTÜPHANEMİZ

5

6 OKULUMUZ Otelcilik ve turizm hizmet sektörünün ihtiyaç duyduğu vasıflı, alanında; ilgili, bilgili ve yetenekli işgücünü sağlamak amacıyla öğretim yılında Mersin Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi olarak eğitim ve öğretime başlamıştır. Okulumuz 2010 YGS sonuçlarına göre kendi türündeki okullar içinde Türkiye birincisi olmuştur. Üniversite sınavı sonuçlarına göre ise okulumuz her yıl kendi türündeki okullar içinde ilk beş okul arasında yer almaktadır. Okulumuz 2014–2015 eğitim ve öğretim yılından itibaren Mersin Yenişehir Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi adıyla hizmet vermeye başlamıştır. 2017–2018 eğitim ve öğretim yılı itibariyle okulumuzda 26 sınıf bulunmakta ve 669 öğrenciyle öğrenimine devam etmektedir. Okulumuzda 6 idareci ve 55 öğretmen mevcuttur.

7 ÖĞRETİM ŞEKLİ Okulumuz dört yıl süreli karma eğitim ve öğretim yapan lise dengi Anadolu Meslek Lisesi’dir. Okulumuzda ayrıca kapalı spor salonu, erkek öğrenciler için pansiyon binamız mevcuttur. Pansiyonumuz 64 yataklıdır. 64 öğrencimiz kalmaktadır. Okulumuzda her dal için atölyelerimiz vardır. Servis atölyesi, resepsiyon atölyesi, kat atölyesi, pastacılık atölyesi, mutfak atölyesi bulunmaktadır.

8 PANSİYON

9 PANSİYON

10 PANSİYON

11 PANSİYON YEMEKHANESİ

12 PANSİYON

13 SPOR SALONUMUZ

14 SPOR SALONUMUZ

15 KAYIT KABUL ŞARTLARI Öğrenciler okulumuzu Mersin ili içinden ve diğer illerden tercih edebilirler.Okulumuzda ingilizce ve almanca eğitim gören sınıflarımız vardır. Taban puanları: İngilizce 310 Almanca 300 puandır.

16 ALANLARIMIZ VE DALLARIMIZ:
Öğrencilerimiz, Lise 1. sınıfta yabancı dil, genel kültür dersleriyle beraber kısmi olarak meslek derslerini öğrenirler. 9. sınıfın ikinci döneminde alan seçimi yaparlar. Alanlarımız: A)Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı B)Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Alanı olmak üzere 2’ye ayrılır.

17 10.sınıfta öğrencilerimiz başarı ortalamalarına göre ya yiyecek ve içecek hizmetleri alanında ya da konaklama ve seyahat hizmetleri alanlarında öğrenimlerine devam ederler. Öğrencilerimiz mayıs ayının ilk haftasından başlamak üzere, eylül ayının üçüncü haftasına kadar 4,5 ay sürecek olan beceri eğitimi (staj- uygulamalı eğitim) için okulumuzun anlaşmaya vardığı işletmelere (otellere) gönderilirler. Eylül ayının üçüncü haftası beceri eğitimi sona erer. Beceri eğitiminin sonunda Eylül ayının 3.haftasında sınav için belirlenen günlerde öğrencilerimize beceri eğitimi sınavı uygulanır. Okulda derslerden, beceri eğitimi sonrası, beceri eğitimi sınavından başarılı olan öğrencilerimiz 11.sınıfı okumaya hak kazanırlar. 11. ve 12.sınıf öğrencilerimizin teorik eğitimleri ekim ayının 2.haftası başlar. 11.sınıfa geçen öğrencilerimiz, başarı ortalamalarına göre ve istemleri doğrultusunda derslere başlamadan önce dal tercihi yaparlar.

18 A)Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanının Dalları:
1-Mutfak 2-Servis 3-Pastacılık

19 servis

20 servis

21 SERVİS

22 MUTFAK

23 MUTFAK

24 MUTFAK

25 PASTACILIK

26 PASTACILIK

27 PASTACILIK

28 A)Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı İş İmkanları
A)Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanını başarı ile bitiren öğrenciler iş hayatına yönelebilecekleri gibi yüksek öğrenime de devam edebilirler.TYT ve AYT’ye girebilirler Mezun olan öğrenciler konaklama işletmelerinin : Konaklama tesislerinde, Hava yolu şirketlerinde (kabin memuru ) Restoran ve Mutfaklarında, Pastanelerde Restoran ve Kafeteryalarda Kurum Mutfaklarında Yemek Fabrikalarında yiyecek-içecek ünitelerinde çalışabilirler

29 B)Konaklama Hizmetleri Alanının Dalları:
1-Resepsiyon (Ön Büro) 2-Kat Hizmetleri

30 Resepsiyon (Ön Büro)

31 Resepsiyon (Ön Büro)

32 Resepsiyon (Ön Büro

33 Kat Hizmetleri

34 Kat Hizmetleri

35 Kat Hizmetleri

36 Kat Hizmetleri

37 Kat Hizmetleri

38 B)Konaklama ve Seyahat Hizmetlerİ Alanı İş İmkanları
B)Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Alanından mezun olan öğrenciler, seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda; Konaklama İşletmelerinde(kamu ve özel) Seyahat acentelerinde Organizasyon şirketlerinde Hava yolu şirketlerinde (kabin memuru ) Danışma ve Temizlik şirketleri vb. yerlerde çalışabilirler

39 . 11. sınıflarda okuyan öğrencilerimize Rusça dersi ikinci yabancı dil olarak öğretilmektedir.
12.sınıfta öğrencilerimiz haftada 40 ders saati ders görürler. Başarılı olan öğrencilerimiz, nisan ayının üçüncü haftası sonu itibariyle okulumuzdan mezun olurlar. Okulumuzda öğretilen meslek derslerinin sayısı yıllara göre artmaktadır. Beceri eğitimi (uygulamalı eğitim/staj), 10. ve 11.sınıfta öğrenim gören öğrencilerimize uygulanmaktadır. 9. ve 12.sınıf öğrencilerimize beceri eğitimi uygulanmamaktadır.

40 STAJ (BECERİ EĞİTİMİ) 3308 sayılı kanuna göre yapılan beceri eğitiminde, öğrencilerimiz ülkemizin turistik bölgelerinde kurulu bulunan 5,6 ve 7 yıldızlı otel veya işletmelerde, mayıs ayının ilk haftasından başlamak üzere, eylül ayının üçüncü haftasına kadar görev yaparlar. Asgari ücretin % 60’ı kadar bir ücretle çalışırlar ve sigortalarıyla ilgili işlemler (sadece sağlık sigortası) okulumuz tarafından yapılır.

41 STAJ (BECERİ EĞİTİMİ)

42 STAJ (BECERİ EĞİTİMİ)

43 STAJ (BECERİ EĞİTİMİ)

44 STAJ (BECERİ EĞİTİMİ)

45 STAJ (BECERİ EĞİTİMİ)

46 Okulumuzdan Mezun Olan Öğrencilerimiz
Öğrencilerimiz mezun oldukları alan ve dalların karşılığında gösterilen yükseköğretim ön lisans proğramlarına Ek Puan ile yerleştirilirler. OBP ‘ları 0,18 ile çarpılır. Örnek: Diploma notu 50 olana 45, 100 olana 90 puan verilmektedir.

47 Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarının aşağıda belirtilen alan/dallarından mezun olanlar, karşılarında gösterilen yükseköğretim ÖN LİSANS Programlarına EK PUANLA yerleştirileceklerdir. . NOT: Her aday için hesaplanmış OBP: 0.12 ve 0,6 katsayısı ile çarpılarak sınav puanlarına eklenerek yerleştirme puanları hesaplanır. Bu da diploma notu 50 olana 45 puan, 100 olana 90 puan eklenmesi demektir. ( 5 x Diploma Notu x 0,18 ) 6030 KONAKLAMA VE SEYAHAT HİZMETLERİ - ALANI VE TÜM DALLARI Aşçılık ikram Hizmetleri Kültürel Miras ve Turizm Otobüs Kaptanlığı SağlıkTurizmi işletmeciliği Turist Rehberliği Turizm Animasyonu Turizm ve Otel işletmeciliği Turizm ve Seyahat Hizmetleri 6057 YİYECEK İÇECEK ALANI VE TÜM MUTFAK DALLARI Gıda Teknolojisi Turizm ve Seyahat Hizmetleri Et ve Ürünleri Teknolojisi

48 Okulumuzdan Mezun Olan Öğrencilerimiz
TYT ve YKS sınavlarına girerek Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumu mezunlarının tercih edebileceği bölümleri (M.T.O.K)tercih ederek avantaj sağlayabilirler. Bu bölümler:

49

50 ADRES: Gazi Mustafa Kemal Bulvarı Dumlupınar Mahallesi Eski Öğretmen Okulu Bahçesi M E R S İ N TELEFON : FAKS : E-MAİL WEB :www.


"YENİŞEHİR EVLİYA ÇELEBİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları