Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

VİSUAL STUDİO VERİ TABANI İŞLEMLERİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "VİSUAL STUDİO VERİ TABANI İŞLEMLERİ"— Sunum transkripti:

1 VİSUAL STUDİO VERİ TABANI İŞLEMLERİ
Öğr. Gör. Fahri YILMAZ

2 Veri Tabani Nesneleri Connection : Veri tabanına bağlantı kurmak için kullanılır Command : Veri tabanı ile ilgili sorguları çalıştırmak için kullanılır DataReader : Veri tabanı bağlantısı olduğu müddetçe veri okumak için kullanılır DataSet : Veri tabanı bağlantısı olduğu müddetçe veri okuma ve yazma işlemleri için kullanılır DataAdapter : Veri tabanı bağlantısı olmasa da veriler üzerinde işlem gerçekleştirir.

3 Veri Tabani Nesneleri ACCESS SQL SERVER ORACLE using System.Data.OleDb
using System.Data.SqlClient using System.Data.Odbc; OleDbConnection SqlConnection OdbcConnection OleDbCommand SqlCommand OdbcCommand OleDbDataAdapter SqlDataAdapter OdbcDataAdapter OleDbDataReader SqlDataReader OdbcDataReader DataSet Dataset

4

5 Connection Nesnesi Veri tabanıyla bağlantı kurmak amacıyla kullanılır.
Bağlantı İçin : OleDbConnection o = new OleDbConnection("bağlantı cümlesi");

6 Bağlanti Cümlesi Oluşturmak

7 Access İçin Bağlanti

8 Sql Server Bağlanti

9 Command Nesnesi Veri Tabanı işlemleri ilgili sorguları çalıştırmak için kullanılır. 4 komut içerir ExecuteReader : Yürütülen işlem sonucunda geriye DataReader nesnesi döndürür (Örn : Select * from tb) ExecuteNonQuery : Ekleme, silme, güncelleme gibi işlemlerde etkilenen satır sayısını döndürür. (Örn bir komut sonucu 3 satır siliniyorsa 3 değerini döndürür) ExecuteScalar : Bu metod geriye tek bir değer döndüren sorgular için kullanır. (Örn : Select sum(kişi) from tb) ExecuteXMLReader : Yürütülen komut sonrasında geriye XML Reader döndürür.

10 Dataadapter Nesnesi Veri tabanı olmasa dahi veriler üzerinde işlem gerçekleştirir. Veri tabanına bağlanılıp veriler çekilir, daha sonra bağlantı kesilse bile veriler üzerinde işlem yapılır. Daha sonra değişiklik yapılmış veriler veri tabanına kaydedilir.


"VİSUAL STUDİO VERİ TABANI İŞLEMLERİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları