Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Kitap Okuma Projesi “KİTAP OKU[YORUM]”

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Kitap Okuma Projesi “KİTAP OKU[YORUM]”"— Sunum transkripti:

1 Kitap Okuma Projesi “KİTAP OKU[YORUM]”
EĞİTİM ÖĞRETİM YILI HACIKÖY ORTAOKULU “KİTAP OKU[YORUM]“ PROJESİ Kitap Okuma Projesi “KİTAP OKU[YORUM]” Danışman Öğretmen: Hüseyin ALAN Hazırlayanlar: Şeyma ÇAMLI Hiranur DİNÇ Elifnur BALTACI Rümeysa KIR

2 Niçin bu sloganı seçtik ?
PROJE SLOGANIMIZ “Kitap Oku Geleceğini Doku” Niçin bu sloganı seçtik ?

3 ÇÜNKÜ ; “Kitap Oku Geleceğini Doku”
Eğer kendimizi, ülkemizi, yaşadığımız toplumu değiştirmek istiyorsak, veya değişmesini arzuluyorsak, okumayı gözardı etmemeliyiz. Unutmayalım, medeniyetleri kitaplar kurar. Bundan dolayı ; “Kitap Oku Geleceğini Doku”

4 Projemizin Amaçları Kitap okuma alışkanlığı kazandırmak,
Türkçeyi doğru, güzel, etkili kullanma becerisini geliştirmek Kitap okumayı sevdirmek Kelime dağarcığını zenginleştirmek Güven duygusunu geliştirmek

5 Projemizin Amaçları Kişisel gelişimi desteklemek,
Okuma kültürünün gelişimine katkı sağlamak, Kitap okumayı sevdirmek, projemizin amaçları arasındadır.

6 Projemizin Başlangıç Tarihi : Bitiş Tarihi :

7 Proje Kapsamında Okunacak Kitaplar
ESER YAZAR SAYFA SAYISI OKUYACAK SINIF DÜZEYİ 1 Küçük Prens Antoine De Saint- Exupery 150 5,6,7 ve 8. 2 Altın Diş Sibel Özmen 144 3 Mor Şemsiye Alki Zei 174 4 Çırak Kevin Corchiani 172 5 Düşler Kasabasında Bir Yaz Tatili Cemil Karakullukçu 200 6 Kayıp Ruhlar Kayboluyor Aşkın Güngör 304 7 ve 8. 7 Söz Uslu Olacağız Edith Nesbit 316 7. ve 8.

8 Sizlerden istediklerimiz nelerdir ?
Belirlemiş olduğumuz kitapları okumanız, Okuduğunuz kitaplarla ilgili sorular hazırlamanız ve sorularınızı ilgili kitabın soru kutusuna atmanız, Okuduğunuz kitapların özetini çıkarıp kendinize kitapla ilgili notlar almanız, Okuduğunuz kitabın özetini arkadaşlarınıza anlatmanız,

9 Sizlerden istediklerimiz nelerdir ?
Kütüphaneden aldığınız kitapları düzgün kullanmanız, Projemizi etkin bir şekilde çevrenizde bulunan tüm bireylere anlatmanız, Çevrenize kitap okumanın önemi hakkında bilgiler vermeniz ; sizlerden istediklerimizdir.

10 “Kitap Oku Geleceğini Doku”
ÖDÜLLERİMİZ

11

12

13

14 Katılım Sağlayan Her Öğrenciye Sürpriz Hediyeler
?

15 Yarışma Sınavı Hakkında Bilgiler -1-
5 ve 6. Sınıf düzeyinde belirlenen 5 kitaptan toplam 80 soru, 7 ve 8.Sınıf düzeyinde belirlenen 7 kitaptan toplam 80 soru olacaktır. Her iki gruptan 60 ve üzeri doğru cevap yapanlar ödül sıralamasına dahil olacaktır.

16 Yarışma Sınavı Hakkında Bilgiler -2-
Sınav sonucunda ödül sıralamasında 5,6,7 ve 8.sınıflar birlikte değerlendirilecektir. Eğer her iki grupta 80 soru üzerinden 60 doğru cevap sınırını aşan öğrenci olmazsa ödül dağıtımı yapılmayacaktır. Her iki gruptan 60 ve üzeri doğru yapanlar ödül sıralamasına dahil olacaktır.

17 Yarışma Sınavı Hakkında Bilgiler -3-
Her iki gruptan 60 ve üzeri doğru cevap yapanlar ödül sıralamasında en yüksek doğru cevap sayısından en düşük doğru cevap sayısına doğru sıralanarak dereceye girenler belirlenecektir. Doğru cevap sayısının eşit olması halinde kura yöntemine başvurulur.

18 Yarışma Sınavı Hakkında Bilgiler -4-
Soru kitapçıklarının hazırlanmasında sizlerinde katkısı olacaktır. Okul kütüphanemizde her kitap için soru kutusu oluşturulacaktır. Sizler de okuduğunuz kitaplarla ilgili sorular hazırlayıp ilgili kitabın soru kutusuna atabilirsiniz.

19 “Kitap Oku Geleceğini Doku” OLDUĞUMUZ AFİŞLERİMİZ
PROJE İÇİN HAZIRLAMIŞ OLDUĞUMUZ AFİŞLERİMİZ

20

21

22

23

24

25 PROJEMİZE DESTEKLERİNİZİ VE KATILIMLARINIZI BEKLİYORUZ... ...TEŞEKKÜRLER…


"Kitap Okuma Projesi “KİTAP OKU[YORUM]”" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları