Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İNSTAGRAM.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İNSTAGRAM."— Sunum transkripti:

1 İNSTAGRAM

2 İNSTAGRAM TARİHİ Sosyal medya denildiği zaman akla Facebook ve Twitter’dan sonra gelen üçüncü mecra Instagram oluyor. Peki, Instagram bu aşamaya gelene kadar hangi aşamalardan geçti? Dünyanın en ünlü fotoğraf paylaşım uygulaması ne zaman ve nasıl kuruldu? Instagram bugün geldiği noktada ne kadar başarılı? Bu makalemizde tüm bu soruların yanıtlarını arayacağız. Instagram’ın öyküsü Facebook’un kuruluş öyküsü ile Twitter’ın kuruluş macerasıyla büyük benzerlikler taşıyor. Instagram da tıpkı Facebook gibi bilişim tutkunu gençler tarafından kuruluyor. Instagram’ın arkasında ABD’nin en prestijli üniversitelerinden bir tanesi olan Stanford mezunu iki genç bulunuyor: Kevin Systrom ve Mike Krieger….

3 Systorm ve Krieger, Instagram’ı kurmadan önce Silikon Vadisi’nin önde gelen şirketlerinde deneyim kazanıyorlar. Systrom, Instagram’ın kuruluşu öncesinde Google’da iki yıl çalışıyor.  Odeo’da da staj yapıyor ve burada Twitter kurucularıyla tanışıyor. Mike Krieger da Instagram’ın kuruluşu öncesinde Microsoft’ta staj yapıyor. Bu şirketlerden aldıkları deneyim ve oluşturdukları sinerji ile fotoğrafları kolayca düzenleyen ve bunu arkadaşlarınızla paylaşmanıza olanak veren bir uygulama geliştirme fikri ortaya çıkıyor. Başarılı ikili bu fikri en iyi şekilde pratiğe uygulayarak bugün dünyanın en fazla kullanılan fotoğaf düzenleme ve paylaşım uygulamasını yaratıyorlar. Uygulama bir anda büyük beğeni kazanıyor. Kullanıcılar cep telefonları ile çektikleri sıradan fotoğrafları Instagram uygulamasının sunduğu filtreler ile oldukça güzel hale getiriyor. Böylelikle uygulama amatör fotorğafçılara harika fotoğraflar sunarak dikkatleri daha da üzerine çekiyor. Silikon Vadisi’nin gözdelerinden bir tanesi haline gelen Instagram’a yatırım yağmaya başlıyor. Sonrasında ise tüm dünya Facebook’un Instagram’ı 1 milyar dolara satın aldığı haberiyle yankılanıyor. Instagram’ın tarihindeki kırılma işte bu anda, Facebook tarafından 1 milyar dolara alındığında yaşanıyor. Uygulama 1 milyar dolarlık değeriyle tüm dünyanın ilgisini bir kez de bu aşamada çekiyor.

4 Şu anda merkezi San Francisco’da bulunan Instagram dünyanın en önemli sosyal medya şirketleri arasında saıyılıyor. Şirketin yatırımcıları arasında Facebook ve Twitter’ın yöneticileri ile çalışanları da bulunuyor. Dünyanın en hızlı takipçi toplayan uygulaması olma başarısını da sağlayan Instagram Türkiye’de de yoğun olarak kullanılıyor. Türk kullanıcılar arasından birçok fenomen çıkarken pek çok kişi de Instagram’da fenomen olmanın yollarını arıyor.

5 İNSTAGRAM NEDİR Uygulamayı kullanmaya başlamak için mobil cihazımıza kurulum yapmak ve kullanıcı tanımlamalarını yapmanız yeterli. Instagram temelinde sosyal ağlarda fotoğraflarınızı paylaşmanızı sağlayan mobil cihazlarda kullanılan bir uygulama. Programın içinden açtığımız kameramız ile fotoğraflar çekerek veya telefonumuzda mevcut olan fotoğraflarınızı filtreleyerek Facebook, Twitter benzeri birçok sosyal ağda paylaşımda bulunabiliyorsunuz. Instagram’ın bu kadar popüler olmasını sağlayan ve en beğenilen özelliği ise fotoğraf düzenlemesine imkan vermesi. Fotoğraflarınızı bu program aracılığı ile çok kolaylıkla düzenleyebiliyorsunuz. Fotoğraf filtreleme özelliği sayesinde, oldukça geniş filtre çeşidinden birini kullanarak fotoğraflarınıza bambaşka görünüm katabiliyorsunuz.

6 İNSTAGRAM HESAP AÇMA Instagram hesap açma için öncelikle mobil cihazınıza Instagram mobil uygulamasını indirmeniz gerekmektedir. Mobil mağazadan ücretsiz olarak bu uygulamayı edinebilirsiniz. Ardından sırasıyla şu işlemleri uygulayınız; “Kaydol” butonuna tıklayınız. Karşınıza gelecek ekranda “Facebook İle Giriş Yap” ya da “Telefon veya E-Postayla Kaydol” seçeneklerinden size uygun olanı seçiniz. Diğer ekranda telefon numarası ya da E-posta seçeneklerinden hangisiyle kaydolmak istiyorsanız onu seçip “İleri” butonuna tıklayınız. Ardından profilinizde kullanmak istediğiniz fotoğrafı ekleyiniz. “Adı Soyadı” ve “Şifre” kısımlarını doğru bir biçimde doldurunuz. Kullanıcı Adı Oluştur sayfasına geldiğinizde Instagramda kullanmak istediğiniz ismi seçiniz. İsterseniz size önerileni kullanabilir isterseniz de kendiniz bir kullanıcı adı ekleyebilirsiniz. Bu işlemlerinden sonra “İleri” butonuna tıklayarak Instagram kaydınızı gerçekleştirmiş ve “Instagram Koşul ve Gizlilik İlkeleri”ni kabul etmiş olursunuz.

7 KARA DÜNYA İNSTAGRAM İNSTAGRAMIN ZARARLARI Artık içinde bulunduğumuz teknoloji çağı sebebi ile, bu çağın en önemli yapı taşlarından biri olan interneti kullanmayanımız kalmadı. Aslında araştırma, öğrenme, bilgi edinme adına interneti kullandığımızda internet, inanılmaz bir platforma dönüşmekte. Fakat internetin bizi içine çeken, adeta bağımlısı yapan bir yanı daha var; sosyal medya. İstediğimiz kadar kabul etmesek de hemen hemen hepimiz, sosyal medya platformlarının neredeyse birer kölesi haline gelmişiz. Yaptıklarımızı başkaları ile paylaşma olayı, bizi ruhsal bir bozukluğa itmiş durumda. Öyle ki en basitinden ilk defa gittiğimiz bir yerin fotoğrafını paylaşmak ya da orada yer bildirimi yapmak, o yerin keyfini çıkarmaktan daha önemli bir konumda.

8 Artık içinde bulunduğumuz teknoloji çağı sebebi ile, bu çağın en önemli yapı taşlarından biri olan interneti kullanmayanımız kalmadı. Aslında araştırma, öğrenme, bilgi edinme adına interneti kullandığımızda internet, inanılmaz bir platforma dönüşmekte. Fakat internetin bizi içine çeken, adeta bağımlısı yapan bir yanı daha var; sosyal medya. İstediğimiz kadar kabul etmesek de hemen hemen hepimiz, sosyal medya platformlarının neredeyse birer kölesi haline gelmişiz. Yaptıklarımızı başkaları ile paylaşma olayı, bizi ruhsal bir bozukluğa itmiş durumda. Öyle ki en basitinden ilk defa gittiğimiz bir yerin fotoğrafını paylaşmak ya da orada yer bildirimi yapmak, o yerin keyfini çıkarmaktan daha önemli bir konumda.

9 İşte bu durum ile alakalı bir araştırma yürüten İngiltere'deki Kamu Sağlığı İçin Kraliyet Topluluğu (RSPH), yaşları arasında 1,500'e yakın kişinin katıldığı bir deney düzenleyerek, sosyal medyanın en popüler uygulamaları olan YouTube, Instagram, Snapchat, Facebook ve Twitter'ın gençler üzerindeki etkilerini araştırmış. Katılımcıların en sevdikleri, en fazla kullandıkları sosyal medya platformu üzerinden depresyon, kaygı, yalnızlık, korku ve dış görünüş ile ilgili sorular soran araştırmacılar, katılımcılardan bu platformları sorulan sorulara göre değerlendirmelerini istemiş. Elde edilen sonuçlara göre ise Instagram, gençlerin ruh sağlığı konusunda en zararlı platform olmuş.

10 Fotoğraf paylaşımı ile gelen beğeniler sonucunda "beğenilme, takdir görme" arzusu uyandıran, bu sebeple gençlerin özgüvenlerini doğrudan etkileyen Instagram, her ne kadar diğer platformlara göre fotoğraf ve video paylaşımı olarak sade bir platform izlenimi verse de aslında oldukça tehlikeli. Araştırmacılar konuyla ilgili olarak, "Sosyal paylaşım siteleri alışkanlık yapmaları bakımından sigara ve alkolden daha tehlikeliler. Sosyal medya platformları siteleri kaygı, depresyon ve uyku bölünmelerine yol açıyor. 25 yaşından küçük gençlerde kaygı ve depresyon oranı yüzde 70'e yükseldi. " ifadelerini kullanmaktalar.

11 İNSTAGRAMIN BAZI ZARARLARI
Kimlik Oluşumunun Olumsuz Etkilenmesi Çocukların ve gençlerin kimliklerinin geliştiği dönemlerde, kendilerine ait hoşnut olmadıkları bazı özellikleri vardır. Hoşnut olmadıkları özellikleriyle mücadele edecekleri dönemde, Instagram üzerinden açtıkları sahte hesaplarla bambaşka bir kişiliğin pelerinini giyerler. Bu durum gelişmekte ve olgunlaşmakta olan kimlik süreçlerini olumsuz yönde etkiler.

12 Kötü Niyetli Kişilerin Hedefi Haline Gelme Çocuk ve genç yaştaki Instagram kullanıcıları dikkatli davranmazlarsa kötü niyetli kişilerin hedefi haline gelebilirler. Çocukların ve ergenlik dönemindeki gençlerin yetişkin gibi görünme arzusu onları uygun olmayan ilişkilerin içerisine sürükleyebilir. Kolayca kandırılabilirler. Ayrıca suiistimal edilme bu durumlarda sıkça gözlemlenmektedir.

13 Popüler Olma İsteği Çocuklar, gençler ve yetişkin bireyler Instagram ’da popüler olmak ister. Ergenlik çağındaki gençlerimiz popülaritelerini arttırabilmek için yalanlara başvurabilirler. Bu durum kişinin kendisiyle örtüşmeyen davranışlar sergilemesine de neden olur.

14 Yasal Olmayan Aktiviteler Son zamanlarda Instagram’da yasal olmayan aktivitelerde hızlı bir artış görülmektedir. Yasal olmayan ürünleri satan hesaplar, bahis ve kumara özendiren profiller kullanıcılara ciddi zararlar vermektedir. Ekonomik alanda sömürülme ve yasa dışı davranışa zorlama da Instagram’da sıkça karşılaşılan illegal aktivitelerdir.

15 Yalnızlaştırma Etkisi Instagram her ne kadar bir sosyal paylaşım sitesi olsa da bireyleri yalnızlaştırmaktadır. Düzensiz kullanım aile bireyleri arasındaki bağı zayıflatır ve arkadaşlardan uzaklaştırır. Kişinin çevresine ayıracağı zamanı kısıtlar. Bu da kullanıcıların toplumdan uzaklaşmasına neden olur.

16 İNSTAGRAM İLE HABER Derbiye Bilet Almak İsterken Dolandırıldı Eskişehir’de Galatasaray-Beşiktaş maçına bilet almak isteyen bir kişi, 400 lira dolandırıldı. Eskişehir'de Galatasaray-Beşiktaş maçına bilet almak isteyen bir kişi, 400 lira dolandırıldı. Zafer Mahallesi'nde ikamet eden İ.U.Ş. (18) Galatasaray-Beşiktaş derbisine bilet almak istedi. İ.U.Ş, İnstagram aracılığıyla tanıştığı kişiye bileti almak için 400 lira para gönderdi. Daha sonra dolandırıldığını anlayan İ.U.Ş., polise giderek şikayetçi oldu.

17 TEŞEKKÜRLER BURAK ÇEBİ

18


"İNSTAGRAM." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları