Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Hazırlayan:Yakup atılgan. Matematik tıpkı fizik gibi do ğ ayı anlama sanatıdır. Yalnızca fizi ğ in ötesine geçerek ka ğ ıda dökülmesini sa ğ lar. Matematik.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Hazırlayan:Yakup atılgan. Matematik tıpkı fizik gibi do ğ ayı anlama sanatıdır. Yalnızca fizi ğ in ötesine geçerek ka ğ ıda dökülmesini sa ğ lar. Matematik."— Sunum transkripti:

1 Hazırlayan:Yakup atılgan

2

3 Matematik tıpkı fizik gibi do ğ ayı anlama sanatıdır. Yalnızca fizi ğ in ötesine geçerek ka ğ ıda dökülmesini sa ğ lar. Matematik sayesinde do ğ anın sırlarını keşfederiz. Bugün kullandı ğ ımız bütün teknolojik aletler; matemati ğ in do ğ ayı formülize etmesiyle üretilmişlerdir. Dünya üzerinde büyük ses getirmeyi hedefleyen insanların hemen hemen hepsi matemati ğ e aşıklardır. Ancak zeka ile yapılan bu sanatı be ğ enmeyen, sevmeyen insanlar da vardır. Peki neden sevmezler?

4 Matemati ğ i insanların sevmemesinin en büyük nedeni, kendilerine matemati ğ i anlatan insanların bunu pek beceremiyor olmalarıdır. Matematik ezberlenerek hiçbir iyi sonuç elde edilemez. Matematik ö ğ renilmelidir. Bu nedenle ö ğ reten kişinin de kaliteli olması gerekir. -Diyelim ki ö ğ retmen çok iyi ama yine de sevilmedi bu matematik; bunun nedeni ise "matematik zor" algısıdır. İ nsanlar matemati ğ in zor ve karmaşık oldu ğ una inandıkları için anlamaya gayret etmezler. -Sosyal bilim zekasına sahip insanlar da genelde matemati ğ i sevmezler. Onlara göre matematik fazla mantıklıdır.

5 -Matematik; sayılardan tutun da grafiklere kadar tamamen hayal ürünüdür. Do ğ anın hiçbir yerinde 2 veya herhangi bir grafik göremeyiz. Bunlar matemati ğ i seven insanlar tarafından uydurulmuştur. Bütün bu hayal ürünleri bazı insanların kafalarını kurcaladı ğ ı için de matematik sevilmeyebilir.

6 Unutulmamalı ki matematik, hayattır. Matemati ğ in olmadı ğ ı bir dünya bugünkü dünyadan çok daha farklı olacaktır. Başımızı çevirdi ğ imiz her yerde matemati ğ in bir izini görebiliyor olmamızdan bunu anlayabiliriz.

7

8

9 BEN İ D İ NLED İĞİ N İ Z İ Ç İ N TEŞEKKÜRLER KAYNAKÇA:https://www.neoldu.com/matematik-neden- sevilmez-9466h.htm https://eodev.com/gorev/7061788


"Hazırlayan:Yakup atılgan. Matematik tıpkı fizik gibi do ğ ayı anlama sanatıdır. Yalnızca fizi ğ in ötesine geçerek ka ğ ıda dökülmesini sa ğ lar. Matematik." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları