Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Geniş biçimli slaytlar oluşturmak ve sunmak için ipuçları ve araçlar

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Geniş biçimli slaytlar oluşturmak ve sunmak için ipuçları ve araçlar"— Sunum transkripti:

1 Geniş biçimli slaytlar oluşturmak ve sunmak için ipuçları ve araçlar
Geniş Ekran Sunu Geniş biçimli slaytlar oluşturmak ve sunmak için ipuçları ve araçlar

2 Geniş Ekran Sunu Bu şablon 16:9 "geniş ekran" en boy oranında biçimlendirilmiştir. Geniş ekran monitörleri olan dizüstü bilgisayarlar, televizyonlar ve projektörlerden faydalanmanın mükemmel bir yoludur. Geniş ekran monitörünüz olmasa da 16:9 en boy oranında sunular oluşturabilir ve sunabilirsiniz. PowerPoint'in Slayt Gösterisi slaytlarınızı her ekrana sığacak şekilde yeniden boyutlandırır.

3 Geniş Ekran Avantajları
Yan yana malzemeler daha doğal olarak sığar. Geniş ekranda grafikler ve görüntüler daha çarpıcı görünür.

4 Geniş Ekran Grafikler Çizelge gibi bir grafik bile geniş ekranda daha çarpıcı olarak sunulabilir.

5 Geniş Ekran Resimler Geniş ekranda resimler de daha çarpıcı olarak sunulabilir.

6 16:9 Sunular Oluşturma Geniş ekran sunu ayarlamak için aşağıdakilerden birini yapın: Bu şablonla başlayın. Örnek slaytları silip kendi içeriğinizi eklemeniz yeterli olacaktır. Veya, Tasarım sekmesine gidin ve Sayfa Yapısı İletişim Kutusu'nu açın. Slayt Boyutu açılan kutusunu tıklatın ve Ekran Gösterisi (16:9) öğesini seçin (Not: sık kullanılan geniş ekranlı dizüstü bilgisayar çözünürlüğü olan 16:10 da desteklenmektedir. ) Önemli: Slayt boyutunu her zaman kullanmayı istediğiniz en boy oranına ayarlanmış olarak başlayın. Birkaç slayt oluşturduktan sonra slayt boyutunuzu değiştirirseniz, resimleriniz ve diğer grafikler yeniden boyutlanır. Bu, görünümlerini çarpıtabilir.

7 Slayt Gösterisi İpuçları
Gerçek geniş ekranda sunmak için, bir bilgisayara ve isteğe bağlı olarak geniş ekran çözünürlüklerinde çıkış verebilen bir projektöre veya düz ekrana gereksinim duyarsınız. Sık kullanılan bilgisayar geniş ekran çözünürlükleri 1280 x 800 ve 1440 x 900'dür. (Bunlar 16:10 en boy oranına sahiptir, ancak 16:9 projektörler ve ekranlarla da sorunsuz çalışır.) Standart yüksek tanımlı televizyon çözünürlükleri 1280 x 720 ve 1920 x 1080'dir. Slayt gösterisi ayarlarınızı doğrulamak için sonraki slayttaki Sınama Deseni'ni kullanın.

8 Geniş Ekran Test Deseni (16:9)
En Boy Oranı Sınaması (Yuvarlak görünmeli) 4x3 16x9


"Geniş biçimli slaytlar oluşturmak ve sunmak için ipuçları ve araçlar" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları