Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Seyahat İşletmeleri Yönetimi ve Ulaştırma Sistemleri

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Seyahat İşletmeleri Yönetimi ve Ulaştırma Sistemleri"— Sunum transkripti:

1 Seyahat İşletmeleri Yönetimi ve Ulaştırma Sistemleri

2 Tur Operatörü Temsilcisi Acenteler
Sadece tek bir tur operatörünün düzenlediği tatil ve gezi programlarını satmaları tur operatörü temsilcisi acenteleri tur satış acentelerinden ayırmaktadır.

3 Havayolu Bilet Satış Acenteleri:
Ana faaliyet alanı uçak bileti satışı olan bu tip acenteler aynı zamanda diğer perakendeci seyahat acenteliği etkinliklerini de yerine getirebilirler.

4 Araç Kiralama Acenteleri
Araç kiralama hizmeti genellikle her perakendeci seyahat acentesi tarafından sunulmaktadır. Çoğu perakendeci seyahat acentesi bu hizmetleri HERTZ, AVIS, EUROPECAR gibi uluslar arası araba kiralama şirketlerinden almayı tercih eder. Ancak hemen her seyahat acentesi bünyesinde araç bulundurur.

5 Ulaştırma Acenteleri Yer operasyonları için tur operatörlerine araç temin ederler.

6 Kongre Acenteleri Dünya genelinde her yıl çok sayıda sempozyum, seminer, firma toplantıları, kongreler, konferanslar v.b. her türlü toplantı organizasyonunda uzmanlaşmış acentelerdir

7 Yat Acenteleri Tekne turları konusunda uzmanlaşmış acentelerdir

8 ULAŞTIRMA MODELİ ELEMANLARI

9 Bir ulaştırma modelinde dört temel eleman tanımlanabilir:
Yol, Terminal, Taşıyıcı Ünite ve Harekete geçirici güç. Bu elemanlar her ulaştırma modeli için farklı öneme sahip olabilir.

10 YOL Yol, seyahatin gerçekleştiği ortamdır ve ulaştırma aracı tarafından kullanılmaktadır. Yol, karayolu, demiryolu gibi bütünüyle sonradan inşa edilmiş (yapay) olabilir veya göl, nehir, hava ve deniz gibi doğal ortamlardan oluşabilir. Zaman içerisinde gerçekleştirilen bir takım düzenlemelerle, yollardaki hareket özgürlüğü belirli kurallara bağlanmış, özgürlükler sınırlandırılmıştır.

11 TERMİNAL Terminal, bir ulaştırma modelinin ikinci önemli elemanıdır. Terminal, çoğu zaman seyahatin başlangıç noktasıdır. Terminaller aynı zamanda, farklı ulaştırma modelleri arasında geçiş yapılan mekânlardır. En basit terminaller park yerleri iken, en karmaşık mekânlar olarak havaalanları ifade edilebilir. Havaalanları, iki taşıyıcı arasında ya da hava ulaştırması ve kara ulaştırması gibi farklı ulaştırma modelleri arasında geçiş yapılan mekânlardır


"Seyahat İşletmeleri Yönetimi ve Ulaştırma Sistemleri" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları