Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Kendilerine özgü yazı ve alfabeyi kullanmaları, ipekten kağıt üretmeleri onların kültürel alanda ilerlediklerinin göstergesidir. Siyasi birliğini tamamladı.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Kendilerine özgü yazı ve alfabeyi kullanmaları, ipekten kağıt üretmeleri onların kültürel alanda ilerlediklerinin göstergesidir. Siyasi birliğini tamamladı."— Sunum transkripti:

1 Kendilerine özgü yazı ve alfabeyi kullanmaları, ipekten kağıt üretmeleri onların kültürel alanda ilerlediklerinin göstergesidir. Siyasi birliğini tamamladı. Farklı hanedanlıklar tarafından yönetildi.

2 ÇİN-Sosyal Sınıf Ayrıca Çin’e göç eden topluluklar, üstün Çin medeniyeti içinde milli benliklerini kaybetmişlerdir.

3 ÇİN SEDDİ Çinliler, ipek Yolu hakimiyeti için Türklerle mücadele etmişlerdir. Bu mücadelelerin de etkisiyle askerlik alanında Türkler'den etkilenmişler ve atlı birliklerden oluşan ordular kurmuşlardır. Türk akınlarını durdurmak isteyen Çinliler, Çin Seddi'ni inşa etmişlerdir.

4 Çin'de; Budizm, Göktanrı inancı, Taoculuk ve Konfüçyüs felsefesi inanç olarak görülmüştür.

5 ÇİN-Ekonomi

6 İpek Yolu

7 İpek böceğinden kumaş elde eden Çinliler dokumacılık alanında oldukça ilerlemişlerdir. Ayrıca Çin Medeniyeti, porselen ve seramikleriyle de ün kazanmıştır.

8 ÇİN-İcatlar


"Kendilerine özgü yazı ve alfabeyi kullanmaları, ipekten kağıt üretmeleri onların kültürel alanda ilerlediklerinin göstergesidir. Siyasi birliğini tamamladı." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları