Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İŞ SAHİBİNİN MESLEKTAŞLARINA SALDIRISINI ÖNLEME YÜKÜMLÜLÜĞÜ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İŞ SAHİBİNİN MESLEKTAŞLARINA SALDIRISINI ÖNLEME YÜKÜMLÜLÜĞÜ"— Sunum transkripti:

1 İŞ SAHİBİNİN MESLEKTAŞLARINA SALDIRISINI ÖNLEME YÜKÜMLÜLÜĞÜ

2 Bir baroda kayıtlı avukatların dostluğu ruhların levhada ve levhanın ruhlarda sakin olmasıdır.
Bunun sonucu olarak hiçbir avukat,müşterisinin bir meslektaşı aleyhinde davranış sergilemesine,mesleğe kötü söz ve ithamda bulunmasına müsaade etmemelidir.

3 Avukatlık Yasasının 38/e maddesi’İş sahibi,meslek görevini yapan bir avukata karşı suç işlemiş ise’ avukat kendisine ulaşan vekillik önerisini reddetmekle yükümlü tutulmaktaydı.

4 Bu madde Anayasa Mahkemesinin 02. 06
Bu madde Anayasa Mahkemesinin günlü 1997/43 E-1997/84 K sayılı kararı ile iptal edilmiştir.Bu maddenin avukatlar arasında olması gereken dayanışmayı ifade eden bir madde olduğu kuşkusuzdur.

5 Bugün için işi ret yükümlülüğü olmasa bile avukatın iş sahibinden,meslektaşlarına gelecek saldırıları önleme yükümlülüğü devam etmektedir.Müvekkilini uyarmalı,onu engellemeli ve gerekirse avukatlıktan çekilmelidir.

6 İş sahibinin karşı tarafın avukatını hasmı gibi görüp ona hak etmediği üslupla,yakışıksız bir şekilde hitap etmesi,eleştirmesi hatta konuyu daha öteye taşıması ve bunları gören avukatın duyarsız,ilgisiz kalması son derece üzücü bir yaklaşımdır.

7 Avukatlar davanın tarafı değillerdir
Avukatlar davanın tarafı değillerdir.Bu gerçeği gözardı edip duyarsız kalan avukat mesleğine ihanet etmektedir.Bu gibi üzücü olaylarla karşılaşmamak için bu gerçekler mesleki bir görev olarak kabul edilmeli ve ona göre davranılmalıdır.


"İŞ SAHİBİNİN MESLEKTAŞLARINA SALDIRISINI ÖNLEME YÜKÜMLÜLÜĞÜ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları