Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İngilizcesi workshop olan ve benim kulağıma çok hoş gelen bir sözcük.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İngilizcesi workshop olan ve benim kulağıma çok hoş gelen bir sözcük."— Sunum transkripti:

1 İngilizcesi workshop olan ve benim kulağıma çok hoş gelen bir sözcük.
İŞLETME Bir alet, makine veya aracı çalıştırma [1] Işlemesini sağlamak, çalıştırmak [2] Bir şeyi, bir kimseyi, bir yeri kullanarak veya çalıştırarak yarar sağlamak [3] Şaka ve birtakım yalanlarla sezdirmeden birini kandırmak veya onunla eğlenmek Çeşitli iş ve çalışmaların yapıldığı İşyeri İngilizcesi workshop olan ve benim kulağıma çok hoş gelen bir sözcük. darphane, demirhane, dökümhane, fabrika, işletme, işlik, kombina, kuruluş, müessese, stüdyo, şirket, tamirhane, tersane, tesis, tesekkul, tezgah Maddi ve Beşeri fonksiyonlardan oluşan bir Üretim Birimi Ayrıca işletme insanların ihtiyaçlarını karşılamak ve gelir elde etmek amacıyla kurulan, kuruluşta girişimcilerin sermaye, emek ve doğal faktörleri bir araya getirerek mal veya hizmet üretmek ve\veya satmak doğrultusunda kurdukları iktisadi birimler olarak da değerlendirilir. İşletme insanları, ürün ya da hizmet üretmeye yönlendiren bir sosyal bilimdir.

2 SİSTEM KAVRAMI SİSTEM Bir amaç ve işlevi olan
karşılıklı iletişim ve etkileşim içinde bulunan parçaların (alt sistemlerin) Aralarında belli bir düzen ve uyum içinde oluşturduğu bir bütündür.

3 *Kapalı Sistem *Açık Sistem

4 AÇIK SİSTEMLERİN ÖZELLİKLERİ
GİRDİ (INPUT) SÜREÇ (PROCESS) ÇIKTI (OUTPUT) TEKRAR ENERJİ ALMA (RECYCLING) DÜZENSİZLİĞE KARŞI KOYMA (NEGATİVE ENTROPY) GERİ BESLEME (FEEDBACK) UZMANLAŞMA (EXPERTISING) EŞSONUÇLULUK (EQUIFINALITY)

5 İŞLETME Kar amacıyla; (input) üretim faktörlerini ekonomik mal ve hizmetlere (output) dönüştüren sosyoteknik bir sistemdir. Activity and enterprice that provides goods and services that a society needs. İşletmeler bir toplumun yaşam düzeyinin yükseltilmesinin kilit taşlarıdır. İşletme kurma girişiminin özünde alıcı – satıcı ilişkisi vardır.

6 İŞLETME FONKSİYONLARI ve ÜRETİM
YÖNETİM AR - GE ÜRETİM PAZARLAMA İNSAN KAYNAKLARI FİNANS ÜRETİM: İnsan ihtiyaçlarını karşılayan mal ve hizmetlerin meydana getirilmesidir. Ekonomistlere göre; ÜRETİM fayda yaratmaktır. TEKNİK anlamda; fiziksel bir varlık üzerinde onun değerini arttıracak bir değişikliğin yapılmasıdır.

7 İşletme Turkish English undertaking enterprise administrating
operational operating operation workings working running management exploitation hoax leg pull plant keeping manipulation managing


"İngilizcesi workshop olan ve benim kulağıma çok hoş gelen bir sözcük." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları