Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

AKSU FEN LİSESİ PANSİYON KURALLARI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "AKSU FEN LİSESİ PANSİYON KURALLARI"— Sunum transkripti:

1 AKSU FEN LİSESİ PANSİYON KURALLARI

2 Okul pansiyonumuzda sabah 06:00-06:30 kalkış-kişisel bakım saatidir.
Yatakların düzenli ve intizamlı olmasına dikkat edilecektir. Yataklar ve elbise dolapları nöbetçi öğretmenler tarafından kontrol edilecek; yatağı ve dolabı düzenli olmayan öğrenci için işlem yapılacaktır. Sabah kahvaltısı 06:30-07:20 saatleri arasıdır. Günün en önemli öğünü olan sabah kahvaltısı mutlaka yapılmalıdır.

3 Dersler 08:00’da başlar. Yatılı okullarda “derse geç kalma” olmaz
Dersler 08:00’da başlar. Yatılı okullarda “derse geç kalma” olmaz. Yatılı öğrenciler için geç kabul kağıdı verilmez. Yatılı öğrenciler ders bitiminden sonra 1 saat aksu içi çarşı izni kullanabilirler. Hafta sonu yoklama saatleri; Cumartesi-Pazar günleri saat 12:00-17:00 Cuma günleri 19:45-21:00 saatleri arasında nöbetçi öğretmen gözetiminde VCD veya TV’de film izlemesi yapılabilir. Ders saatlerinde pansiyona izinsiz girilip çıkılmayacaktır.

4 12. sınıflar ve hafta içi dershaneye gidenler 2
12. sınıflar ve hafta içi dershaneye gidenler 2. etütü saat 22:00-23:15 arasında pansiyonda tamamlayacaklardır. Hafta sonu tüm nöbetçi öğrenciler nöbetlerini aksatmadan tutacaklar. Etüt saatlerinde pansiyon kapalı olacaktır. İlk etüt 19.00’da başlar. Bütün öğrencilerimiz etüde katılmak zorundadır. Etütler tıpkı ders gibidir. Sessizlik, verimlilik temel esastır. Etüde katılmamak ve sessizliğin bozulması disiplin işlemi gerektirecektir.

5 Etütlerde öğrenciler bireysel olarak çalışırlar
Etütlerde öğrenciler bireysel olarak çalışırlar. Grupla çalışma olmayacaktır. Bilgisayar, projeksiyon vb. elektronik cihazlardan etüt dışı zamanlarda istifade edilecektir. Cep telefonu etüde getirilmeyecektir. Cep telefonu getirenler hakkında disiplin işlemi uygulanır. Etütlere kasıtlı olarak katılmayanlar, yatakhanedeki kuralları bilerek ihlal edenler hakkında disiplin işlemi yapılır. Sözlü ve yazılı uyarılara rağmen davranışlarında ısrarlı olanlar yönetmelik gereği pansiyonla ilişiği kesilir.

6 Yatakhanelerimizde temizlilik ve düzenlilik en temel sorumluluğumuz olmalıdır. Ortada hiçbir eşya bırakılamaz, her şey yerinde ve düzenli olmalıdır. Ayakkabılar için de aynı kurallar geçerlidir. Ortada bırakılan bütün eşyalar her sabah toplanacaktır. Toplanan eşyalar çöpe atılacaktır.

7 Yatakhanedeki banyoların, tuvaletlerin temiz kullanılmasına dikkat edilecektir. Banyo ve tuvaletlerde şahsi eşyalar unutulmayacaktır. Banyo ve tuvaletlerde unutulan şahsi eşyalar çöpe atılacaktır.

8 Öğrencilerimiz dönem başında yatılılık durumlarını(evci-daimi, pazar akş.-pazartesi sab. gelmek gibi)isteklerine göre rahat ve serbestçe belirlerler. Bunun için hiçbir sınırlama yoktur. Yazılı belge veli dilekçesi yeterlidir. Ancak durumunuz kesinleştikten sonra ona uymak gereklidir.

9 Öğrenciler İstiklal Marşı törenine katılmak zorundadır
Öğrenciler İstiklal Marşı törenine katılmak zorundadır. Törene katılmayanlar hakkında disiplin işlemi uygulanır. Pansiyon öğrencileri, nöbetçi öğretmenin uyarılarına uymak ve tavsiyelerini uygulamak zorundadır.

10 Okul pansiyonuna, yatakhanesine ve etüt salonuna dışarıdan hiçbir veli ve öğrenci alınmayacaktır. Zorunlu durumlarda nöbetçi öğretmenin gözetiminde görüşme yaptırılıp ilgili kişiler gönderilecektir. Bu kişiler, hiçbir şekilde yatakhanede yatırılmayacaklardır. Bulunduğumuz ortamı güzelleştirmek ve verimli kılmak hepimizin görevi olmalıdır.


"AKSU FEN LİSESİ PANSİYON KURALLARI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları