Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SANAT NASIL DOĞMUŞTUR ?.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SANAT NASIL DOĞMUŞTUR ?."— Sunum transkripti:

1 SANAT NASIL DOĞMUŞTUR ?

2 Sanat yüzyıllar öncesinde mağara duvarlarına taşlarla yontulan çizimlerden oluşmuştur. İlk sanat eseri asırlar öncesinde atalarımızın mağarada yaşamlarını sürdürürken duvarlara çizdikleri çiziklerden ortaya çıkmıştır.

3

4

5

6 İslamİyet ÖNCESİ SANAT
Eski Türk topluluklarında sanat eserleri genellikle taşınabilir malzeme üzerine işlenmiştir. Sanatta bu özelliğin ortaya çıkmasının temel sebebi Türklerin göçebe bir yaşam tarzını benimsemiş olmalarıdır. Gündelik eşyalar, kılıç kabzaları, kemer tokaları ve çadırlar hayvan figürleriyle ve kıymetli taşlarla süslenmiştir. Türk sanatındaki bu tür süslemeye hayvan üslubu denilmiştir. Hayvan üslubunun Türk sanatında yaygın olarak kullanılması yaşam tarzının bir toplumun kültürü üzerindeki etkisine örnek gösterilebilir.

7 fİgür İŞLENMİŞ KEMER TOKASI

8 Günlük yaşamda kullanILAN TENCERE

9 İslamİyet sonrasI SANAT
İslamiyet’in ortaya çıkmasından sonra oluşan sanata İslam sanatı denmektedir. Bu sanat tarzı, 7. yüzyıl sonrasında ortaya çıkmıştır. İslam’ın sanata en büyük etkisi, mimaride kendini göstermiştir. Bunun yanında İslam etkisini kaligrafi, resim, cam, çömlek ve halı gibi tekstil ürünlerinde gözlemleyebiliriz.  İslam sanatı, dinle sınırla olmamakla birlikte ağırlık İslam temasını işler. Bunun yanında İslam dinini kabul eden farklı ülkelerin farklı kültürleri de İslam sanatına katkıda bulunmuşlardır.

10 halI ÜZERİNDE SANAT ETKİSİ

11 ÇÖMLEK

12 son Slaytın düzenlenebilir hali ve reklamsız hali için lütfen web sitemizde sayfanın altına yorum yazarak belirtin. Tarafınıza düzenlenebilir ve reklamsız hali gönderilecektir.


"SANAT NASIL DOĞMUŞTUR ?." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları