Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Öğretim Görevlisi Alper Talha Karadeniz Veri Tabanı 2

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Öğretim Görevlisi Alper Talha Karadeniz Veri Tabanı 2"— Sunum transkripti:

1 Öğretim Görevlisi Alper Talha Karadeniz Veri Tabanı 2

2 İç İçe Select Yapısı Veri tabanında bazen bir tablodan çektiğimiz bilgilerle başka bir tabloda ki bilgileri sorgulamak isteyebiliriz. Bu tür sorgular iç içe sorgularla yapılabilir. Örneğin elimizde 2 tablo birinde öğrenci tablosu diğeri de bu öğrencilerin notlarını içeren bir tablo olsun.

3 ogrenci notlar Notu 60’ın üzerin de olan öğrencilerin bilgileri istenirse yapılacak sorgu aşağıda ki gibi olur select * from ogrenci where ogr_id  in (select ogr_id from notlar where ogr_not>60) ogr_id Ad Soyad Adres 1 Alper Karadeniz Ordu 2 Mustafa Narin Afyon 3 Ahmet Yıldız Erzurum 4 Ali Veli Antalya ogr_id Not 1 100 2 90 3 55 4 50

4 Select * from personel where sicil_no in
(select sicil_no from cezali_personeller) Select * from personel where sicil_no not in SELECT * FROM Kitap WHERE kitapNo NOT IN (SELECT kitapNo FROM odunc WHERE geldiMi=0)

5 ÖRNEK Film_Tur Tur Filmler Film_ID Tur_ID Tur_ID Ad Film_ID Ad Tarih
IMDB_Puan Oyuncu_Film Oyuncu Oyuncu_ID Film_ID Oyuncu_ID Ad Soyad

6 Nicolas Cage’in oynadığı filmleri getirecek sorguyu yazalım.
Select Ad From Filmler Where Film_ID in (Select Film_ID From Oyuncu_Film Where Oyuncu_ID = ( Select Oyuncu_ID From Oyuncular Where Ad= “Nicolas “ AND Soyad= “Cage”) )

7 Her bir alt select bir üsttekine değer gönderir.
Alt sorgular parantez içine yazılır. Alt sorgular da ORDER BY ifadesi kullanılmaz. Ancak ana sorgu içerisin de kullanılır. Alt sorgunun üstte ki sorguya göndereceği değer tek de olabilir birden fazla da olabilir. Tek değer göndermesi için; =, <,>, =<, >= vb… ifadeler olmalıdır. Çok değer gönderen alt sorgular da ise ; IN, ANY, ALL gibi ifadeler olmalıdır.

8 Çalışma Soruları Türü Dram olan filmlerin isimlerini ve IMDB puanlarını listeleyiniz. Megan Fox’un oynadığı film sayısını gösteren sorguyu yazınız. 1.Soruda da 3 tane select ifadesi var. 2. Soru da ana sorguya Count(film_ID) yazılıp sayı bulunur.3 tane select var.

9 KAYNAKLAR Turgut Özseven-Veri tabanı yönetim sistemleri kitabı
ORACLE veri tabanı eğitimi notları Prof. Dr. Ümit Kocabıçak Sakarya üniversitesi Veri tabanı ders notları.


"Öğretim Görevlisi Alper Talha Karadeniz Veri Tabanı 2" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları